The Canoe Trip; een week lang into the wild

door

Heb je nog geen plannen voor de komende zomer? Misschien komt daar nu verandering in. We presenteren jou The Canoe Trip. Een week lang de Scandinavische natuur in met alleen een kano, kampeerspullen, instructies, een trailboek en elkaar. Hoe dat werkt? Je leest het hier.

De afgelopen jaren is gebleken dat The Canoe Trip een groot succes is. En er zijn maar beperkt plekken beschikbaar. Juni is zelfs al uitverkocht. Boek je trip dus voordat het te laat is.

Into the wild met The Canoe Trip

Het avontuur rondom The Canoe Trip speelt zich af in Värmland. Dat ligt in Zweden, op de grens met Noorwegen. Het is een van de prachtige, ongerepte natuurgebieden die Scandinavië rijk is. Je kunt er uiteraard fantastische hikes maken. Toch is hiken op deze vakantie niet je hoofdactiviteit. Je vaart namelijk per kano van eilandje naar eilandje en vindt daar de mooiste plekjes om te hiken, zwemmen en chillen, om er vervolgens te overnachten.

Lekker wildkamperen tijdens The Canoe Trip

Verwacht niet dat je campings tegenkomt tijdens The Canoe Trip. Maar er zijn wel kampeerplekken. Die plekken zijn aangeduid op de kaart. Het is er toegestaan om een kampvuur te maken en je kunt er andere Canoe Trippers tegen het lijf lopen. Wil je liever wat quality time met je reisgenoot? Je bent vrij om te gaan en te staan waar je wilt. Wildkamperen is geen probleem in Zweden. Zoek dus gerust je eigen privé-eilandje uit om te overnachten.

Ook jij kunt dit

Voordat je aan de trip begint, kun je kiezen uit 3 routes. Het verschil tussen de routes zit hem voornamelijk in het niveau en aantal kilometers dat je aflegt. Al zit je niet per se aan een keuze vast. Je kunt op sommige plekken namelijk switchen van trail. Ook kun je uitbreidingslussen of shortcuts maken.

Dit zijn de routes:

 • The Green Trail: Een aanrader voor wie het lekker rustig aan wil doen. Dit is namelijk de kortste route. Je legt ongeveer 90 km af en hebt 4 landtransporten*.
 • The Yellow Trail: Heb jij een gezond basisniveau op het gebied van sporten, dan kun je deze route prima aan. De route is ongeveer 120 km en er zijn 5 landtransporten.
 • The Black Trail: Dit is the real deal. Een route voor de extreem fitte sporter onder ons dus. Je legt ongeveer 160 km af en hebt maar liefst 7 landtransporten.

*Een landtransport is het klunen onder het kanovaren. Je plaatst een paar wielen onder de kano. Zo trek je de kano te voet naar het volgende water.

The Canoe Trip

Ook zo enthousiast over dit vette avontuur?! Check dit artikel over The Canoe Trip voor meer informatie en de mooiste plaatjes om alvast in de stemming te komen. Of ga naar deze site om direct jouw kano-avontuur te boeken.

Nordic Woods sunrise canoe expeditie
EuropaGeorganiseerde reizenKano & kajakTheOutdoors.nlTravelbaseWatersportenZweden

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

1 reactie. Reactie plaatsen

 • Hoi!

  Samen met mijn zus lijkt het ons super leuk om de canoe trip in zweden komende zomer te gaan doen. Nu waren wij benieuwd naar ervaringen.. en met name over de boodschapppen! We twijfelen om boodschappen zelf aan te schaffen of voor het standaard pakket te gaan. Heeft iemand hier ervaring mee of heeft iemand tips? Pls let us know 🙂

  Thank you

  Groetjes!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.