Ontdek natuurlijk Zweden tijdens een spectaculaire kanotrip door Värmland

door

Scandinavië is één van die gebieden die je al gauw associeert met prachtige en ongerepte natuur. Hier vind je een enorme diversiteit aan natuurgebieden met de groenste bossen, meest schitterende meren, bergen en rijke flora en fauna. Het landschap van Scandinavië is niet alleen voor wilde dieren een waar paradijs, ook voor de avonturiers onder ons is het een walhalla om te ontdekken. En hoe ontdek je het land van de 100.000 meren dan het best? Tijdens een off-the-grid kanotrip natuurlijk in Värmland!

Check hier voor meer informatie en beschikbaarheid van The Canoe Trip. De plaatsen zijn beperkt, dus wacht vooral niet te lang met reserveren.

Kanoën in Zweden doe je in Värmland

Op de grens van Zweden en Noorwegen ligt één van de meest ongerepte natuurgebieden van Scandinavië: Värmland. Dit is de ideale plek voor een prachtig avontuur want wildkamperen is er toegestaan en het biedt de ideale setting voor een kanotrip. Zeven dagen lang van eiland naar eiland trekken per kano. Dat kan tijdens The Canoe Trip die je via Travelbase kunt ervaren. Vaar langs de meest prachtige meren en slaap op de oevers van het meer, of op je eigen eilandje. Voor een once-in-a-lifetime experience is dit wel een hele unieke manier van vakantie vieren, daar waar niemand je stoort.

Het land van 100.000 meren

Het natuurgebied Värmland is dé bestemming voor mensen die een kanotrip op hun bucketlist hebben staan. Naast de mooie meren in dit gebied, vind je er ook honderden kilometers aan wandelpaden, waarlangs je de waterrijke natuur kunt ontdekken. Zweden wordt ook wel het land van 100.000 meren genoemd. Het water is hier zelfs nog zo schoon dat je uit de meren kunt drinken. Het één na grootste meer van Värmland heet Stora Gla en heeft een fijn zandstrand waar je heerlijk kunt genieten en ontspannen van het mooie uitzicht.

Kanoën Zweden Värmland

De wildernis in Värmland

In de natuur van Värmland vind je tussen de groene bossen, duizenden meren en uitgestrekte heuvels enorm veel wildlife. Hier kun je zomaar de big five van Zweden tegenkomen: de wolf, veelvraat, eland, beer, wolf of lynx! Boek een excursie met een echter ranger in de bossen en ga op zoek naar de sporen van de big five en de vele andere dieren die hier leven. Als je écht geluk hebt, dan spot je een van de beroemdste inwoners van Värmland: de zeldzame witte eland.

Wildkamperen voor de echte avonturiers

Op de allereerste dag van The Canoe Trip krijg je alle instructies, zodat je een week kunt overleven in de natuur. Ook krijg je gedetailleerde informatie mee met survivaltips, uitgestippelde routes en tips voor de mooiste en beste overnachtingsplekjes. Op deze kampeerplekken kan je meestal een kampvuur maken en andere Canoe Trippers ontmoeten. Mocht je op zoek zijn naar nog wat meer avontuur, dan is het ook mogelijk om je eigen privé-eilandje uit te kiezen. Na alle instructies krijg je je peddels mee en is het helemaal aan jou: the water is yours!

kanotrip Zweden Värmland

Naast The Canoe Trip heeft Travelbase nog veel meer gave en avontuurlijke trips. Zo kun je ook The Iceland Trail doen waarbij je door het mooiste stukje van IJsland hiked of The Balkan Trail, een zevendaagse trekking over de “Peaks of the Balkan”. Of wat denk je van de Jordan Trail, waarbij je toe voet Jordanië doorkruist. Al vinden we persoonlijk The Sail Trip in Kroatië ook wel heel gaaf.

EuropaScandinaviëTheOutdoors.nlTravelbaseWatersportenZweden

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.