Met The North Face Impendor ben je zowel stylish als comfortabel op de piste en daarbuiten!

door

We kennen The North Face natuurlijk al een aantal jaar. Met kleding voor diverse sporten in de buitenlucht zijn ze inmiddels een begrip bij de buitensporters. The North Face is begonnen als een merk dat alpinisten voorzag van geschikte kleding. Daarna zijn ze uitgegroeid tot het merk dat we vandaag de dag kennen. Wij vinden het vooral heel chill dat The North Face een enorm uitgebreid assortiment heeft. Van skijassen tot -broeken, van donsjassen tot leggings, van mutsen tot rugzakken. Voor ieder wat wils dus! We maakten dit wintersportseizoen kennis met The North Face Impendor.

The North Face Impendor

Wij hebben The North Face Impendor collectie getest op de piste, maar de collectie leent zich ook uitstekend voor het bergbeklimmen of andere outdoor activiteiten! The North Face heeft bij deze serie gewerkt met diverse materialen om het de sporter zo comfortabel mogelijk te maken tijdens het wintersporten.

The North Face Impendor

Windwall

Zowel de broek als de jas hebben een aansluitende pasvorm, waarbij gebruik is gemaakt van speciale ‘Windwall’ technologie. Dankzij deze technologie kan het nog zo hard waaien, jij blijft comfortabel en warm. De stof zorgt er namelijk voor dat jij minder snel afkoelt terwijl jij de wind van voren krijgt.  Bovendien wordt er in deze collectie gebruik gemaakt van een ondoordringbare vochtbarrière, zodat jij gegarandeerd droog blijft! De jas heeft wat extra aandacht gekregen wat vochtwering betreft. De jas is voorzien van een driedubbel gelaagde Gore-Tex lining.  Wat wil een mens nog meer?

Stretch

Door de rekbare stof in de broek ga jij moeiteloos van de piste af. Maar naast gebruiksgemak is er ook gedacht aan slijtvastheid. Ondanks dat het een ‘softshell-broek’ is, is de broek verrassend stevig. Zowel de jas als de broek zijn wat steviger gemaakt op de punten die het meest aan slijtage worden blootgesteld. Daarnaast geven de voorgevormde kniestukken extra comfort als jij van de piste glijdt!

Ook heeft de broek nog een aantal andere kenmerken die het een heel comfortabele sportbroek maken! Naast steekzakken die je met rits kan afsluiten, zijn er ook zakken op de benen. Perfect voor jouw proteïnereep, telefoon en al het andere dat je mee wil nemen.

ReviewsThe North FaceTheOutdoors.nlWintersporten

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.