The North Face: Retro Climb collectie

door

De afgelopen maand heeft The North Face een nieuwe collecties gedropt volledig geïnspireerd op de mythische Californische klimcultuur. In de jaren tachtig waren er vele legendarische klimmers met een enorme eigenzinnigheid. Deze unieke persoonlijkheden en eigenzinnige stijlen zijn vertaald in de The North Face Retro Climb collectie. De Retro Climb collectie is in twee verschillende delen uitgebracht voor zowel mannen als vrouwen.

The North Face Retro Climb: Retro-ontwerpen in een nieuwe jasje

In de collectie zien we vele nieuwe patronen en heldere kleuren. De outdoor kleding uit het verleden is opnieuw geïnterpreteerd en herontdekt. Aangepast voor het dagelijkse gebruik kan je er zo de stad mee in lopen. De laatste jaren zagen we steeds vaker dat grote merken ontwerpen terug halen uit het verleden en aanpassen naar nu. De collecties krijgen steeds vaker een retro of vintage look met felle kleurencombinaties of patronen uit die tijd.

The North Face: Retro Climb collectie

Opvallende kleuren uit de eighties

The North Face heeft voor zowel mannen als vrouwen gekozen van opvallende kleuren. Bij de collectie voor mannen zie je vooral neon-achtige kleuren terugkomen. Zoals fel roze, oranje en geel maar ook de basic kleuren als zwart en donkergroen. Het strepen patroon dat hierboven zichtbaar is wordt afgewisseld met een futuristisch lettertype zoals het logo. Er is dus zeker voor ieder wat te vinden. Voor de vrouwen wordt er vooral gebruik gemaakt van roze, paars, lichtblauw wit en zwart. Een net iets subtielere collectie maar zeker niet minder gaaf.

Kenmerkende pieces uit The North Face: Retro Climb collectie

De collectie bestaat uit een aantal kenmerkende pieces waaronder voor vrouwen de Kabe-bodysuit, Kabe-shorts, city puffer en een windjacket. Voor mannen is de iconische Lhotse donsjas te combineren met een Side Slack broek en een Boruda fleece shirt. Maak je look volledig af met de Trail Escape schoenen. Voor nog meer items kan je de gehele collectie online bekijken.

De Retro Climb collectie is al te vinden in een aantal The North Face winkels, maar je kan ook online bestellen.

Foto: The North Face

KledingThe North FaceTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.