De lekkerste thermoshirts komen van het Nederlandse Vektlos

door


Genieten van the outdoors doe je vooral als je je niet teveel bezig hoeft te houden met allerlei randzaken. Even niet druk maken over jouw dagelijkse leven, maar zeker niet over de natuurlijke elementen. Kou of hitte is natuurlijk vervelend, maar daar moet je je vooraf gewoon goed op kleden. En daar komt het Nederlandse merk Vektlos – je schrijft het eigenlijk als Vektløs – om de hoek kijken. Thermoshirts die jou warm houden, maar de wereld cool.

Vektlos shirt

Vektlos, Vektløs, Vektleus

Woorden met een ‘Ø’, ofwel een o met een slash erdoor, kennen we in Nederland eigenlijk niet. In het Scandinavische alfabet komt deze klinker overigens wel geregeld voor. Je spreekt het dan ook uit als ‘eu’. In het geval zouden we in Nederland dus Vektlos schrijven, maar Vektleus uitspreken. Goed, genoeg over de naam. Hoe zitten deze thermoshirts?

Vektlos zet de nieuwe standaard

Thermoshirts heb je er in alle soorten, maten en prijzen. Wij hebben er ondertussen ook al tal versleten, want volgens ons gaat er niets boven een goede thermo-laag. Perfect voor op wintersport, maar zeker ook tijdens de wat koudere dagen in Nederland. En het voordeel van thermo is dat het jouw lichaam op temperatuur houdt. Je kan dus prima een thermoshirt aan als het wat warmer is. Voor ons is het vooral belangrijk dat hij heerlijk zit en dat de lichaamstemperatuur goed wordt behouden. En dat lukt Vektlos fantastisch. We willen voortaan niets anders meer.

Vektlos shirt over bankje

De missie van Vektlos

Vektlos is niet zomaar een thermoshirt die jou op temperatuur houdt. De missie en visie gaat veel verder dan dat. Uiteraard is het het belangrijkste dat het shirt lekker zit en je vooral kan genieten van de natuur. Maar hoe kan je nu nog meer genieten van de natuur? Inderdaad, door het iets terug te geven. Zo kunnen er nog generaties na ons heerlijk genieten van het natuurschoon. De Vekltos kleding wordt daarom duurzaam geproduceerd en heeft als doel om zo lang mogelijk mee te gaan. Vervolgens wordt er ook teruggegeven aan de natuur, om het zo te behouden en te beschermen.

Donatie aan het onderhoud van Kungsleden

Voor elk verkocht item wordt er 1% gedoneerd aan het Zweedse Toeristenvereniging, om zo het Kungsleden pad te onderhouden. Maar het Nederlandse familiebedrijf dat achter Vekltos zit, gaat verder. Zo maximaliseren ze de levensduur van de producten, zodat jij niet snel uitgekeken raakt op een shirt of dat hij volledig uitgelubberd is na één jaar. En uiteraard zijn deze thermoshirts gemaakt van volledig duurzame materialen. Zo komt het merinowol zonder mulesing tot stand en zit er biologische bamboe in de producten. En dat allemaal voor een schappelijke prijs van € 85. Helaas momenteel alleen voor heren verkrijgbaar.

KledingTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.