De Toyota RAV4 Hybrid is jouw ultieme roadtrip buddy

door

De kampeer-, vanlife– en overlandreizen worden steeds populairder en dat is niet gek ook. Altijd jouw spullen bij de hand, gaan en staan waar dat jij maar wilt én echt op ontdekking gaan. Zo kan je op of the beaten track plekken komen en krijg je echt het gevoel dat je een unieke vakantie hebt. Maar je hoeft natuurlijk niet te kamperen op of in jouw auto. Je kan natuurlijk ook op een epische roadtrip, zonder dat je er ook in slaapt. We genoten van het ultieme comfort van de nieuwe Toyota RAV4 Hybrid en hebben de nieuwe standaard gezet.

Toyota RAV4 Hybrid AWD

De nieuwe standaard volgens de Toyota RAV4 Hybrid

Toyota kunnen we wel de pionier noemen op het gebied van hybride rijden. Sinds jaar en dag staat de Prius nog op het netvlies gebrand als eerste échte hybride auto. Heel Hollywood, iedereen die de wereld een warmer hart toedraagt en iedereen die gewoon zuiniger wil rijden, had vanaf toen een alternatief. En sinds 1997(!) heeft Toyota de hybride-technologie een flinke boost gegeven en is de ontwikkeling in een zeer vergevorderd stadium. Zo ook in deze Toyota RAV4 Hybrid. De elektro- en benzinemotor werken in perfecte harmonie samen en zorgen niet alleen voor een zuiniger verbruik, maar ook voor meer koppel en vermogen.

De Toyota RAV4 is stoer, maar toch verfijnd

Zodra je de nieuwe Toyota RAV4 Hybrid voorbij ziet rijden, zie je dat je met een serieuze auto te maken hebt. Een auto die wel een varkentje kan wassen. Of eigenlijk; een auto die veel ruimte biedt, comfortabel over de snelweg vliegt, perfect stuurt in smalle straatjes en prima mee kan op off-road avontuur. Er worden werkelijk geen compromissen gemaakt tussen veiligheid en comfort.

Toyota RAV4 Hybrid AWD detail

Hybrid power

Hybrid power kan je zien als de Danoontje-power voor de auto’s. De spinazie voor Popeye. Maar wat extra mooi is aan de Toyota RAV4 Hybrid, is dat je alle voordelen hebt van hybride rijden, zonder dat je hoeft te stekkeren. De hybride-aandrijflijn is zo gemaakt, dat de auto de batterij weer oplaadt op de juiste momenten. Bergje af en je batterij zit weer een stuk voller. Net zoals tijdens een goede remsessie of gewoon dankzij de motor die de accu weer even voorziet van wat meer lading.

Toyota RAV4 2.5 Hybrid AWD

Mocht je een Toyota RAV4 willen kopen, leasen of huren, dan heb je verschillende keuzes. Of je kiest voor een 2.0 liter benzinemotor met handbak of automaat, of je kiest voor de 2.5 liter hybride variant. Indien je kiest voor de hybride variant, dan heb je standaard een automaat en heb je de keuze tussen een 2WD of AWD. Je betaalt het meeste voor de 2.5 liter hybride met AWD (all wheel drive) die wij hebben getest, maar krijgt er ook het meeste voor terug. Voor de (vanafprijs van) € 48.795 krijg je de zeer compleet uitgeruste Toyota RAV4 Hybrid AWD met 222 pk. En deze auto rijdt dan na onze roadtrip naar Italië gemiddeld 1 op 16.

Roadtrip proof

De Toyota RAV4 Hybrid is helemaal roadtrip proof. Met het perfect geïntegreerde infotainment-systeem met Apple CarPlay en Android Auto speel je tijdens jouw trip de meest lekkere tunes en navigeer je naar de mooiste plekken. En qua bagageruimte zit je geramd met deze wagen. Met 733 liter heb je meer dan voldoende ter beschikking. Toch met een grote familie op pad, dan kan je uiteraard een dakkoffer of een daktent op het dak zetten. Ga je liever met de sleurhut of vouwwagen op ontdekking, dan kan je maar liefst 2000 kilogram aan (geremd) gewicht trekken.

De nieuwste snufjes

En uiteraard is deze auto ook helemaal future- en travelproof. Wat dacht je van Adaptive Cruise Control (boven de 40 km/h), parkeerhulp, rijbaan assistent, automatisch groot licht en brake assist. En dan zijn er nog ontelbaar andere features die deze Toyota RAV4 Hybrid helemaal het einde maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een binnenspiegel die kan veranderen in een display?! Dus, mocht je heel veel bagage achterin hebben, dan klik je gewoon de camera aan. Via de achtercamera kan je dan volledig zien wat er achter je gebeurt.

Grote auto’s, … prijzen

Wij kunnen niet in jouw portemonnee kijken, maar wel in de prijzen van de Toyota RAV4 modellen. Het instapmodel met de 2.0 liter benzinemotor is verkrijgbaar vanaf € 34.995. Indien je de auto iets meer wil aankleden, kan je gaan voor de zeer rijk uitgeruste RAV4 Bi-Tone Hybrid AWD. Voor € 52.995 is hij de jouwe. En ook dan zijn er nog wat opties die je erbij kan nemen. We lichten er een paar uit; bijvoorbeeld een panoramisch dak (€ 1495), Travel pack met dakkoffer (€ 725) en een hondenrek (€ 375).

Toyota RAV4 Hybrid AWD roadtrip
Toyota RAV4 Hybrid AWD 9
Foto: Claire Droppert
Foto: Claire Droppert

MerkenReviewsRoadtripTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel