UNBORN is de lekkerste en duurzaamste merino wollen trui die je kan vinden

door

Wol van het merino-schaap, wij houden ervan. Het materiaal is zo fijn, dat je – in dit geval – de trui eigenlijk niet meer uit wil trekken. Kenners weten dat een merino wollen trui absoluut niet kriebelt en bestempelen dit product als een absolute must-have voor iedereen. Deze keer maken we kennis met de Nederlandse start-up UNBORN en weten het nu helemaal. We willen nooit meer een andere trui.

Het verhaal achter UNBORN

UNBORN maakt merino wollen truien die niet alleen fijn zitten. Nee, ze gaan mijlen verder dan dat. Zo vindt UNBORN het de grootste verantwoordelijkheid om zorg te dragen aan de planeet. In een maatschappij waar we momenteel leven is het zorgdragen voor de planeet niet standaard de status quo. Gelukkig staan er steeds meer bedrijven op die ervoor zorgen dat we met een meer duurzame blik naar de wereld kijken. Zo ook UNBORN met de merino wollen producten, waarin ze de wereld willen laten zien hoe het ook kan. Het bedrijf werkt volledig volgens het cradle-to-cradle principe, waardoor jij weet dat jouw product absoluut met zorg is gemaakt én iets goeds doet voor de wereld van vandaag en morgen.

UNBORN merino wollen trui duurzaam double jacquard

Een UNBORN merino wollen trui is next level

UNBORN merino truien hebben een lange levensduur en zijn gemaakt met de gedachte dat je ze dag in dag uit kan dragen. Zo heb je momenteel een single jersey of een dubbele jacquard, waarbij je kan wisselen in verschillende seizoenen. De dubbele jacquard is gemaakt volgens de meer traditionele dubbele jacquard steek en is daardoor iets dikker. Toch kan je beide truien in vrijwel elk seizoen perfect dragen, maar omdat de dubbele jacquard iets dikker is, is het zomerseizoen niet per se het moment om deze trui te dragen. Beide truien zitten fluweelzacht en zijn the perfect fit doordat ze verkrijgbaar zijn in 10 maten. Zeg dus vaarwel tegen truien die te lange of te korte mouwen hebben.

Doordacht van oorsprong tot het eindproduct

Om een UNBORN merino wollen trui te maken wordt de gehele keten begrepen en omarmd. Zo zijn de partners transparant en gecertificeerd volgens de allerhoogste standaarden. Het merino wol is op een diervriendelijke manier verkregen en vervolgens in Italië verwerkt tot de mooiste en lekkerste truien. Fijn om te weten dat de UNBORN truien die jij draagt ook een volledig transparante keten hebben. Dan zit hij toch iets lekkerder.

UNBORN merino wollen trui duurzaam single jersey

Cradle-to-cradle

Vervolgens werkt UNBORN volledig cradle-to-cradle. Deze filosofie ziet afval als een bruikbare bron voor iets nieuws. Elk materiaal dat dus is gebruikt, moet ook weer kunnen worden hergebruikt. Gewoon recyclen is daarbij niet voldoende, want bij cradle-to-cradle mag het materiaal geen ‘waarde’ verliezen en moet het vervolgproduct minimaal net zo goed zijn als het eerste product. Of nog beter.

Het wonderwol genaamd merino wol

Dankzij het natuurproduct merino wol heeft het fantastische eigenschappen. Zo wordt jouw lichaam lekker warm, comfortabel en droog gehouden. Dit komt dankzij de vochtafdrijvende en isolerende werking. En een heel groot voordeel van merino wol is dat het ook antibacterieel is. Dus je gaat minder snel ruiken in een product van merino wol én je hoeft het minder vaak te wassen. Goed voor iedereen dus! Wil je hem wel wassen, gebruik dan een wolwasmiddel.

Bij UNBORN betaal je een eerlijke prijs

UNBORN truien zijn niet per se goedkoop. Maar zolang je alle bovengenoemde eigenschappen meeneemt is de prijs meer dan redelijk. De schapenboeren in Australië, de wolverwerkers in Italië, het transport en alle overige kosten zijn volledig transparant, eerlijk en netjes betaald. En omdat UNBORN niet werkt met tussenhandelaren, kan de prijs een stuk lager zijn. Koop daarom jouw UNBORN single jersey of double jacquard op de website.

Duurzaam levenKledingTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.