Rijkelijk gevulde vegan lasagne. Probeer dit recept

door

Je hoort het steeds vaker voorbijkomen, het woord: vegan. In Nederland noemen wij dit ook wel: veganistisch. Waar denk je dan aan? Veel mensen denken bij het woord vegan aan een rauwe wortel en een krop sla. Het woord ‘geitenwollensok’ wordt ook nog weleens geassocieerd met het begrip vegan. Tegenwoordig is dit natuurlijk helemaal niet meer zo. Vegan eten is juist hartstikke lekker en helemaal hip! Good food = good mood! Vandaar het recept voor deze overheerlijke vegan lasagne, vol vezels en eiwitten. Gezond én makkelijk.

Vegan lasagne

Deze vegan lasagne is een ovenschotel die je zo gemaakt hebt. Daarna hoeft het maar 30 minuutjes in de oven, perfect dus voor na een lange hike. Je zou er zelfs een wijntje bij kunnen pakken, wanneer je hem in de oven schuift. Deze vegan lasagne laat zien dat comfortfood heel goed, gezond én vegan kan zijn!

Maar hoe maak je nu deze overheerlijke lasagne?

Dat gaan we je nu vertellen! Om te beginnen heb je natuurlijk ingrediënten nodig. Hieronder hebben wij een lijstje gemaakt van alle benodigdheden.

  • 2 potten pastasaus naar keuze (zelf gebruiken wij de kruidige pastasaus van het merk G’woon)
  • 300 gram champignons
  • 2 grote uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 300 gram linzen
  • Een grote handvol spinazie
  • Lasagne bladen
  • 2 trostomaten
  • Vegan kaas (wij gebruiken Violife alternatief voor geraspte mozzarella)
ingrediënten vegan lasagne
Photo by Kristine Tumanyan on Unsplash

Bereidingswijze vegan lasagne

Verwarm de oven voor op 180°C.

Om te beginnen smeer je een klein laagje pastasaus uit over de gehele bodem van de ovenschaal. Daarna leg je de lasagne bladen erboven op. Normaal gesproken zijn dit er ongeveer 3 á 4. Dit ligt aan de grootte van je ovenschaal. Smeer er daarna nog een laagje pastasaus overheen.

Snipper de uien en pers de teentjes knoflook uit. Fruit dit vervolgens met een beetje olie aan in de pan. Snijdt dan de champignons. Wanneer de uien iets donkerder zijn geworden, doe je de gesneden champignons erbij. Als bijna al het vocht uit de champignons is vrijgekomen, verdeel je dit over de met pastasaus besmeerde lasagnebladen.

Voeg hier bovenop weer een laagje pastasaus toe, gevolgd door lasagnebladen. Besmeer de bladen weer met een laagje pastasaus en strooi dan de linzen eroverheen. Herhaal deze stappen op dezelfde manier met de spinazie. Wanneer je klaar bent met het maken van alle laagjes, besmeer je de bovenste pastabladen nog één laatste keer met pastasaus. Snijdt de trostomaten in plakjes. Bedek hier de gehele bovenkant van de ovenschaal mee. Strooi als laatste stap de vegan kaas eroverheen en je bent klaar om de lasagne in de oven te stoppen.

Bak de lasagne voor 30 minuten op 180°C in de oven.

Lust je iets niet? Dan maak je eenvoudig jouw eigen variant door de in het recept gebruikte groentes te vervangen door groentes naar keuze. Heb jij dit recept gemaakt? Dan zien wij graag jouw creatie! Maak een foto van jouw lasagne en deel deze op Instagram met #TheHike. Op die manier kunnen wij kijken naar wat jullie ervan gemaakt hebben. Hebben jullie nog tips voor ons? Laat ons dit dan vooral weten!

Duurzaam levenGezondheidTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.