Overheerlijke vegan pompoensoep | Meatless Monday

door

Op een frisse dag is er niets rustgevender dan groenten hakken en sudderen boven een warm fornuis. Terwijl je kookt, vult de keuken zich met de gezellige geur van salie, rozemarijn en pompoen, en als je klaar bent, belonen dampende kommen vegan pompoensoep (die de hele week meegaat) je voor je werk. Zeker in de herfst kan je een heerlijk warm kopje soep extra waarderen. Dit voedzame recept voor pompoensoep is comfortfood voor die koude, natte en donkere dagen.

Vegan pompoensoep

Zelf ben ik altijd dol op deze soep, hij is romig en voedzaam, perfect om trek in de herfst te stillen. Het is ook nog eens super gemakkelijk te maken, aangezien het maar 10 ingrediënten heeft. Je kan er dus voor kiezen om een extra grote hoeveelheid te maken, zodat je er de hele week van kunt genieten.

Photo by Nick Collins

Wat heb je nodig?

Om dit simpele pompoensoeprecept te maken, heb je 10 eenvoudige ingrediënten nodig.

Ingrediënten vegan pompoensoep

  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 1 grote gele ui, gesnipperd
  • ½ theelepel zeezout
  • 1 flespompoen (3 pond), geschild, zonder zaadjes en in blokjes
  • 3 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 eetlepel gehakte verse salie
  • ½ eetlepel gehakte verse rozemarijn
  • 1 theelepel geraspte verse gember
  • 3 tot 4 kopjes groentebouillon
  • Zwarte peper

Voor het serveren

  • Gehakte peterselie
  • Geroosterde pompoenpitten
  • Knapperig brood
vegan pompoensoep
Photo by Irina

Instructies voor het maken van vegan pompoensoep

Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg dan de ui, het zout en wat verse peper toe. Bak de uien tot ze zacht zijn. Dit duurt ongeveer 5 tot 8 minuten. Voeg daarna de pompoen toe en kook tot hij zacht begint te worden. Het is belangrijk dat je af en toe even roert. Doe dit voor ongeveer 8 tot 10 minuten.

Voeg de knoflook, salie, rozemarijn en gember toe. Roer en kook 30 seconden tot 1 minuut, totdat je de geuren begint te ruiken. Voeg dan 3 kopjes bouillon toe. Breng dit aan de kook. Wanneer het kookt, dek je de pan af en kan het vuur lager gezet worden. Kook vervolgens net zolang tot de pompoen zacht is. Dit duurt ongeveer 20 tot 30 minuten.

Wanneer de pompoen zacht is, kan je alles een beetje laten afkoelen. Vervolgens giet je de soep in de blender (werk zo nodig in porties) en mix tot het een gladde massa. Als je soep te dik is, voeg dan nog 1 kopje bouillon toe en meng het tot een dunner soepje. Als laatste serveer je de heerlijke vegan pompoensoep met peterselie, geroosterde pompoenpitten en heerlijk brood.

Heb jij dit recept gemaakt? Laat ons dan vooral weten wat je ervan vond, wij zijn benieuwd. Graag meer vegan recepten proberen? Wat dacht je van deze vegan curry, vegan lasagne of deze zelfgemaakte vegan falafel?

vegan pompoensoep
Photo by Nicholas Barbaros
vegan pompoensoep
Photo by Anshu A
Duurzaam levenGezondheidTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.