Vegan wraps, gezond én lekker | Meatless Monday

door

De laatste tijd eet ik veel meer vegan wraps. Deze eten we dan vooral op kantoor tijdens de lunch. Heerlijke groentewraps vol met spinazie, avocado, tomaat, komkommer, hummus en nog veel meer lekkers. Wraps zijn super easy te maken en ook nog eens heel lekker en gezond. Iedereen kan er opdoen wat hij of zij zelf lekker vindt. Ik heb zelfs mensen wraps zien maken met komkommer, pindakaas en shriracha. Rare combi? Mij zou je ze op die manier niet snel zien eten, maar hej, je moet vooral doen wat jij lekker vindt. Vandaag heb ik een heerlijk wrapreceptje voor deze Meatless Monday.

Gezonde vegan wraps

Dit recept voor gezonde vegan wraps zijn heerlijk vers, gevuld met frisseboerenkoolsalade, romige avocado en stevige kikkererwten. Maar het geheime ingrediënt dat ze zo smaakvol maakt, is de dressing. Het is een scherpe, hartige honing-mosterd-vinaigrette. Deze klop je in de blender. Zo wordt hij extra romig. Maar wat heb je nodig om deze healthy wraps te maken? Dat ga ik je nu vertellen.

Photo by Vije Vijendranath on Unsplash

Ingrediënten vegan wraps

Dressing

  • 3 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 1 eetlepel kopje witte wijnazijn
  • 1 eetlepel vers citroensap
  • 3 eetlepels mosterd naar keuze
  • 2 eetlepels honing of agavesiroop
  • 1 teentje knoflook
  • ½ theelepel zeezout
  • klein handje vegan parmezaanse kaas, optioneel

Voor de wraps

  • 200 á 300 gram kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
  • 3 boerenkoolbladeren (fijngehakt)
  • 6 spruitjes, in dunne plakjes                                                                                                                                                               
  • Een handje in dunne plakjes gesneden radicchio (roodlof)
  • Geraspte Parmezaanse kaas, optioneel
  • 1 rijpe avocado, in plakjes gesneden
  • 4 extra grote tortilla’s naar keuze (je kan normale tortilla’s kiezen of groentetortilla’s)
Photo by Diana Polekhina on Unsplash

Wat ga je doen?

Begin eerst met het maken van de dressing. Meng in een blender de olie, azijn, citroensap, mosterd, honing of agavesiroop, knoflook, zout en vegan Parmezaanse kaas. Mix deze tot het een romig mengsel is.

Maak daarna de vulling voor de wraps. Pureer eerst de kikkererwten met ongeveer een kwart van de dressing met een aardappelstamper in een kleine kom. Pureer ook ¼ theelepel zout en wat peper mee.

Meng in een middelgrote kom de fijngehakte boerenkool, spruitjes en radicchio (rode kool) met de helft van de overgebleven dressing.

Dan is het tijd om de vegan wraps te maken. Verdeel het kikkererwtenmengsel, het salademengsel, de avocado en eventueel de kaas over de tortilla’s. Vouw de linker- en rechterkant van de tortilla over de vulling. Vouw de onderste flap van de tortilla omhoog en over de vulling en rol de wrap dicht. Snijd ze als laatste doormidden. Tada! Daar staat jouw heerlijke lunch. Je kan de resterende dressing naast de wraps zetten om in te dippen.

vegan wraps
Photo by Adrienne Leonard on Unsplash

Heb jij deze wraps geprobeerd? Laat het ons dan vooral weten door een reactie achter te laten. Opzoek naar nog meer vegan recepten? Misschien is dit vegan poke bowl recept of dit vegan lasagne recept wel iets voor jou!

Duurzaam levenGezondheidTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.