Wildernis Survival, in welke landen in Europa vind je nog échte wildernis?

door

Er verdwijnt wereldwijd steeds meer wildernis. Zo worden er bomen gekapt, worden er wegen aangelegd en huizen gebouwd. Maar er zijn ook in Europa nog steeds afgelegen gebieden waar jij onbezorgd de wildernis in kan trekken. Vooral Lapland komt vaak naar voren wanneer we het over wildernis hebben. Maar er zijn nog veel meer gebieden in Europa waar jij kan rondtrekken zonder dat je dagen iemand tegenkomt. Lees snel verder waar je deze wildernis in Europa vindt. 

Hier in Europa vind je nog echte wildernis

Bulgarije | Rodopi mountains

Heb jij Hunted into the Wild gezien? Dan heb je acht weken lang kunnen smullen van prachtige plaatjes van de wildernis in Bulgarije. De Rodopi mountains is onderdeel van het Balkan gebergte en loopt in het zuiden van Bulgarije en door het noorden van Griekenland. Het staat vooral bekend als een karstgebergte. Dit is een gebergte met diepe kloven, lange rivieren en grotten met veel specifieke vormen. Het is hierdoor moeilijk begaanbaar. Niet voor niets dat Miriam Lancewood ervoor koos op in dit gebied te overleven tijdens haar zoektocht naar de wildernis en wilde natuur in Europa. Je leest hierover in haar boek: Liefde in de wildernis en Mijn leven in de wildernis

Wil jij nu de wildernis van Bulgarije ontdekken met Rick de winnaar van Hunted into the Wild? Bekijk dan eens deze hike en survival in Bulgarije

Finland | Pallas-Yllästunturi National Park

Dit nationale park, ver weg van de beschaving, wordt ook wel het paradijs voor wandelaars genoemd. Zo is de lucht hier nog helder en zal je in de verre verte geen dorpen of steden zien. Wil jij een meerdaagse tocht gaan maken in dit gebied? Dan heb je de populaire trail: Hetta-Pallas. Deze trail bestond al in 1934 en is daarmee één van de oudste trails van Lapland. Je zal wel even een stukje moeten rijden, want dit nationale park ligt in het Fins-Lapland

Zweden | Sarek national park 

De mooiste wildernis van Zweden vind je toch wel in het grootste nationale park van Zweden: Sarek national park. Hier waan je jezelf in een compleet andere wereld. Zo zie je bergtoppen, gletsjers, stroomversnellingen en dit allemaal in een enorm ruig terrein. Eén van de bekendste trails van Zweden de Kungsleden loopt ook door dit nationale park. In 420 kilometer loop je over de koningstrail van Zweden, maar liefst 28 dagen lang. Durf jij zo’n avontuur aan te gaan? 

Roemenië | Fagaras Nationaal park 

Yellowstone van Europa, zo wordt dit gedeelte van Roemenië ook wel genoemd. Dit is natuurlijk niet zonder reden. Want wat heeft dit land ontzettend veel te bieden. Van hoge pieken tot diepe dalen, maar vooral de onherbergzaamheid is zo mooi. Fagaras national park is onderdeel van de Karpaten en hier heb je nog oerbossen die duizenden jaren oud zijn. Omdat er ook in Roemenië steeds meer natuur verloren gaat zijn er gelukkig initiatieven die de natuur in stand proberen te houden. Bekijk deze aflevering van 3 op reis om daar meer over te leren. 

Noorwegen | Breheimen National Park

Een toverlandschap, zo mag je het wel noemen. In totaal is dit nationale park maar liefst 1700 vierkante kilometer. En daarmee ook het huis van verschillende prachtige wilde dieren. Van beren tot enorm veel wolven maar ook de kans om rendieren te spotten is groot. Scandinavië staat bekend om het in stand willen houden van de wildernis. Hierdoor vind je er veel prachtige trails met gratis trekkershutjes onderweg. Ook in dit gebied kan je dagenlang in de wildernis verblijven zonder een mens tegen te komen. Ik zeg mens, want wilde dieren die kom je geheid wel tegen. 

Nog meer wildernis in Europa

Dit is maar een fractie van de wildernis die we hebben in Europa. Zo zijn er nog veel onontdekte landen en berggebieden. Denk aan de Highlands in Schotland of bezoek de uithoeken van Polen. Maar genoeg gelezen over de wildernis, je moet het gaan ervaren. Ga er dus zelf op uit, boek een tocht, pak de auto en vertrek.  

ActiviteitEuropaTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.