Winterkamperen met Campspace

door


Zoals Teun eerder al schreef, de meeste lezers van the Hike zijn niet vies van kamperen. Maar kamperen is niet alleen tof in de zomer, ook in de winter is het gaaf om te doen. Met de tips van Teun om te kamperen in de winter houd je het in ieder geval lekker warm. Daarnaast vertellen we je ook graag waar je naartoe kunt gaan om te kamperen in de winter. We hebben vijf leuke Campspaces voor je op een rijtje gezet. 

Winterkamperen Campspace

Winterkamperen en outdoor

Veel outdoor liefhebbers combineren het kamperen in de winter met toffe outdoor activiteiten. Ze maken bijvoorbeeld een trektocht door de bergen en moeten, om zichzelf warm te houden, goed voorbereid zijn. Wil je het winterkamperen eerst proberen, zet dan gewoon je tent eens op op één van deze kampeerterreinen en doe daarnaast een paar leuke winterse activiteiten. Mocht het je goed bevallen, dan kun je daarna echt op avontuur. Met deze tips blijf je trouwens warm tijdens een winterwandeling

Campspaces voor de winter

#1 Kamperen bij Fort Vuren

Fort Vuren is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Het fort is een torenfort en is in 1845 gebouwd. Op het terrein van het fort kun je je eigen tentje opzetten. Vanaf daar heb je een prachtig uitzicht over de omgeving. Het fijne is trouwens dat je gewoon gebruik kunt maken van het nette en schone sanitair. Zo hoef je niet direct helemaal back to basic in de kou. Je mag ook een kampvuurtje maken, zodat je het lekker lang warm kunt houden. Het fort ligt op een kruising van allerlei wandelroutes. Het Waterliniepad loopt langs het Fort, bij de ingang start een Klompenpad en ook de NS-wandeling van Gorinchem naar Leerdam komt er langs. Zo kun je je nachtje kamperen ook combineren met een paar dagen wandelen. 

#2 De groene vlinder

In het Noord-Brabantse Boxtel, op loopafstand van natuurgebied de Kampina, kun je winterkamperen in de biologische tuin van Ineke. Het is een heerlijk rustig plekje, omdat de tuin aan het einde van een doodlopende straat ligt. Een heerlijk plekje om je in de winter even lekker terug te trekken en te ontspannen. Wissel een wandeling in het natuurgebied af met een bezoekje aan één van de dorpen in de omgeving of een dagje niksen bij het kampvuur. Voor de diehards is het mogelijk een duik te nemen in het riviertje en je kunt baden en douchen in de buitenruimte. Wordt het je wel te koud? Maak dan gebruik van de sauna of hottub. 

#3 Eco Camp-Space

Deze Eco Camp-Space ligt in het noorden van Groningen. Host Frits heet je hier van harte welkom in zijn tuin waar ruimte genoeg is voor tentjes. Mocht je iets minder die hard zijn, dan kun je hier ook terecht met je camperbusje. De tuin is super mooi en heel rustig, het gebied is dunbevolkt dus je hebt echt het idee dat je hier alleen op de wereld bent. De plek is heel geschikt voor als je back to basic wilt gaan. Er is wel een douche met warm water, maar als toilet is er alleen een composttoilet. Verder is er ook een plekje om een kampvuur te maken, zodat je het wat langer warm houdt. Tip: ga als het donker is zeker naar het Lauwersmeergebied. Dit is een van de twee Dark Sky Parks in Nederland. Hier heb je geen last van lichtvervuiling en zie je de sterren super goed. 

#4 Winterkamperen in België

Ook in België vind je kampeerplekken in de winter. Op deze fijne plek aan de IJse kun je je eigen tentje op te zetten in de tuin. Zoek je meer comfort, dan kun je ook een nachtje logeren in een gezellig houten huisje of een mooie, grote tent. Er is een buitenruimte met buitenkeuken, plekjes om te zitten, een houtkachel/fornuis, en nog veel meer. Ook is er een ecotoilet en buitendouche met warm water. De vuurschalen mogen ook gebruikt worden, hout is daarbij inbegrepen. 

In de omgeving kun je heel veel wandelen en fietsen en nog veel meer leuke buitendingen doen. Als het echt koud is, zijn er ook leuke cafés waar je een lokaal biertje kunt proeven. De hosts kunnen je van veel tips voorzien.

#5 Winterkamperen in Duitsland

Ook in Duitsland zijn leuke Campspaces om in de winter heen te gaan. Deze knusse plek in het bos in Wagenfeld, Nedersaksen, is een fijne natuurlijke camping waar je even terug naar de basis gaat. Hier kun je perfect ontstressen en je even terugtrekken uit je dagelijkse leven. Je kunt je eigen tentje opzetten, maar wanneer je liever niet op de koude grond ligt, kun je ook met een camperbusje komen of je matje uitrollen in de boomtent. Je kunt gebruik maken van het toilet en de warme douche. Ook kun je lekker opwarmen bij het kampvuur. Ideaal voor een kort maar ontspannen tripje in de winter. 

Heb jij winterkamperen al ontdekt of zou je het willen proberen? 

CampspaceKamperenTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.