Wintersport in Amerika gaat er zo uitzien in 2020

door

Na een abrupt einde aan het 2019/2020 wintersportseizoen, staan we met zijn allen te popelen om weer te wintersporten. Net zoals de meeste activiteiten, komt ook de wintersport in Amerika in 2020 terug met een reeks van nieuwe gezondheids- en veiligheidsregels. Nu de winter op het noordelijk halfrond nadert, nemen resorts (voorzorg)maatregelen die het skiseizoen in goede banen moeten leiden. Een aantal van die maatregelen zijn: het minimaliseren van de drukte, het beperken van de aantallen en het creëren van veilige ruimtes voor hun gasten.

Wintersport anno 2020 in Amerika

Vail, een van de grootste skigebieden in de VS, stuurde deze week een open brief naar zijn 34 locaties in Noord-Amerika. In de brief werden de belangrijkste veranderingen voor de wintersport in Amerika tijdens het seizoen 2020 / 2021 benadrukt. Mondmaskers worden verplicht in gebieden op de volgende momenten: binnen de lodge / hotel, in skischoolgroepen, in liften, in gondels en in stoeltjesliften.

Net zoals andere toeristische bestemmingen hebben vereist, moeten ook wij ervoor zorgen dat mondmaskers niet optioneel zijn als je rondloopt met een drankje of een snack in je hand.

CEO Vail: Rob Katz
Foto: Urban Sanden

Maatregelen in 2020 voor wintersport in Amerika

Naast bovengenoemde maatregelen, zal de fysieke afstand op de hellingen bewaard worden door een nieuw reserveringssysteem. Daarnaast worden er limieten op de lifttickets gezet, zodat er niet teveel mensen tegelijkertijd in het gebied kunnen zijn. Er zal bewegwijzering worden aangebracht om de mensen eraan te herinneren dat ze zes meter afstand van elkaar moeten houden. En ook de stoeltjesliften en gondels mogen alleen betreden worden met jouw eigen gezelschap. De rijen bij de skiliften zullen zich door deze maatregelen waarschijnlijk langzamer voortbewegen.

Wintersport in Amerika seizoen 2020/2021

In de aanloop naar een cruciale heropening van de bergen dit seizoen, zijn de resorts op zoek naar een manier om de wintersportervaring opnieuw uit te vinden voor dramatisch veranderende tijden. De eigenaars en het personeel van de skigebieden zijn ermee bezig om de gasten ervan te overtuigen dat de gestelde protocollen de gasten veilig zullen houden. Dat zal echter alleen werken als gasten de regels volledig naleven. De regels zullen waarschijnlijk het hele wintersportseizoen van 2020/2021 gelden in het Amerikaanse skigebied.

We hebben het geluk dat skiën in de buitenlucht plaatsvindt, over grote bergen, met veel frisse lucht en grote open ruimtes. Maar, om onze gasten en onze medewerkers te helpen beschermen tijdens deze pandemie, zullen er dit seizoen enkele veranderingen nodig zijn.

CEO Vail: Rob Katz
Foto: Boris Misevic

Maatregelen in verschillende resorts

Elders, Park City in Utah kondigde aan dat het geen tickets meer verkoopt die niet vooraf gereserveerd of gekocht zijn. Reserveringen zijn dit seizoen dus vereist om toegang tot de bergen te krijgen. De skigebieden verwachten genoeg capaciteit te hebben om iedereen die wil skiën tegemoet te komen. Homewood Mountain Resort in Lake Tahoe zal de verkoop van seizoenskaarten en de dagelijkse lifttickets tijdens de piekuren beperken. En Timberline Lodge and Ski Resort in Oregon vraagt hun gasten om alleen met een gezelschap uit één huishouden te komen, gezondheidsvragenlijsten in te vullen en op openbare plaatsen mondmaskers te dragen.

Foto: Angelo Burgener

Voorbereid op wintersport in Amerika

Het zal waarschijnlijk een vergelijkbaar verhaal zijn in de meeste resorts in de VS, omdat er voor het begin van het seizoen nieuwe protocollen zijn aangekondigd waar elk resort zich aan moet houden. Naar verwachting zullen er beperkte aantallen worden toegelaten per gebied, het is dus belangrijk om ruim van tevoren te boeken. Vooruit plannen is de sleutel tot een geweldige tijd op de piste dit jaar. Mochten de grenzen van Amerika weer open gaan voor buitenlanders, dan ziet een wintersport in 2020 er een stuk anders uit. Pak een mondmasker, koop je ticket online en zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de maatregelen van het resort en de richtlijnen van de lokale staat op het gebied van volksgezondheid. Wat er verder in de Europese skigebieden te wachten staat, is nog even afwachten.

Foto: Felipe Giacometti

Noord-AmerikaTheOutdoors.nlVerenigde StatenWintersporten

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel