Credits: Bea Holmberg/imagebank,sweden.se

15 unieke optrekjes voor tijdens jouw vakantie in Zweden

door


Zweden. Het land van Ikea en de gehaktballetjes. Maar Zweden heeft je nog zó veel meer te bieden. De natuur en de landschappen van het Scandinavische land zijn werkelijk indrukwekkend. Tegenwoordig doen we niet anders dan afstand houden. In ons kleine kikkerlandje is dat niet altijd makkelijk. In Zweden is dat een ander verhaal. Daar is ruimte genoeg. Enthousiast geworden en wil je voor een vakantie naar Zweden tips voor een uniek verblijf in deze prachtige natuur? Bekijk dan snel deze lijst van 15 unieke plekken in Zweden!

Reizen naar de natuur brengt positieve effecten met zich mee

Voor de Zweden is het vanzelfsprekend dat er veel natuur om hen heen is. Zweden is, helemaal in vergelijking met Nederland, dunbevolkt. Maar liefst 70% van het land bestaat uit natuur met bossen, meren, archipels en bergen! De Zweden zijn dan ook veel meer verbonden met de natuur dan wij Nederlanders zijn. We raden je aan om deze dan ook op te gaan zoeken, want wetenschap toont aan dat de natuur voor onze gezondheid zeer belangrijk is. Wanneer je tijd doorbrengt in de natuur wordt je stressniveau verlaagd, je prestaties bevorderd en je negatieve emoties verminderd.

Naast mentale voordelen heeft een natuurlijke omgeving ook fysieke voordelen. Veel tijd doorbrengen in de natuur zorgt voor positieve effecten op de bloeddruk, cortisol en hartslag. Aangezien we nu helaas niet kunnen reizen hebben we alvast een extra tip voor je; kijk naar afbeeldingen of video’s van de natuur. Dit heeft vergelijkbare positieve effecten. Als je echt zin hebt gekregen in een vakantie naar Zweden, zie hieronder dan de tips voor een uniek verblijf.

#1 Bergaliv, Hälsingland

Voor een vakantie naar Zweden hoort bij de tips echt Bergaliv. In Bergaliv kun je slapen in een minimalistische houten hut die ontworpen is door de Zweedse architect Hanna Michelson. Je hebt prachtig uitzicht over de rivier Ljusnan, de aangrenzende weilanden en de dichte bossen.

vakantie zweden tips
Credits: Martin Edström/imagebank.sweden.se

Meer weten? Bezoek dan www.bergaliv.se voor meer informatie.

#2 Nolla Cabin, Roslagen

Vind je het belangrijk om verantwoord bezig te zijn en rekening te houden met het klimaat? Dan kun je overnachten in Nolla Cabin. De hut bestaat uit A-frames en door de glazen pui kun je genieten van de prachtige omgeving.

Credits: Martin Edström/imagebank.sweden.se

Meer weten? Bezoek dan www.roslagen.se voor meer informatie.

#3 Stedsans in the Woods, Halland

In dit resort vind je hutten en een ontspannende spa aan het meer. Daarnaast is het resort bijna helemaal zelfvoorzienend. Het restaurant werkt nauw samen met de natuur en alle vlees- en zuivelproducten komen uit de directe omgeving van het resort.

Credits: Martin Edström/imagebank.sweden.se

Meer weten? Bezoek dan www.stedsans.org voor meer informatie.

#4 ArkNat, Höga Küsten

In ArkNat kun je verblijven in schuilplaatsen die zijn ontworpen door architectuurstudenten. Wanneer je hier verblijft kun je echt één worden met de natuur en genieten van een prachtig uitzicht op het omliggende landschap.

Credits: Martin Edström/imagebank.sweden.se

Meer weten? Bezoek dan www.arknat.com voor meer informatie.

#5 Naturbyn, Värmland

In het natuurdorp Naturbyn vind je hutten op het land, drijvend in het water en zelfs in de bomen. Ook biedt het je veel mogelijkheden tot vermaak; je kunt er kanoën, zwemmen, wandelen én je hebt zelfs een eigen sauna.

Credits: Martin Edström/imagebank.sweden.se

Meer weten? Bezoek dan www.naturbyn.se voor meer informatie.

#6 KABIN, Gästrikland

Een privé-eiland. Hoeveel mensen kunnen zeggen dat ze daar zijn verbleven? In Zweden is het mogelijk om deze unieke accommodatie te ervaren. Midden in het meer van Fjärden vind je namelijk KABIN. Hier kun je verblijven op je eigen privé-eiland.

Credits: Martin Edström/imagebank.sweden.se

Meer weten? Bezoek dan www.kabin.nu voor meer informatie.

#7 Vallen Remote Hotel, Hälsingland

Heb je zin in een vakantie midden in de bossen, zonder stromend water en zonder elektriciteit? Echt even resetten en ‘back-to-basic’? Dan moet je naar het Vallen Remote Hotel in de bossen van Hälsingland.

Credits: Martin Edström/imagebank.sweden.se

Meer weten? Bezoek dan www.vaxbolin.se voor meer informatie.

#8 Sápmi Nature Camp, Zweeds Lapland

Graag de natuur ervaren, maar dan wel met wat luxe? Dan is glamping bij Sápmi Nature Camp perfect voor jou! Hier maak je kennis met de ongerepte arctische natuur waar Sámi-mensen al duizenden jaren leven.

Credits: Lennart Pittja/Sápmi Nature/imagebank.sweden.se

Meer weten? Bezoek dan www.sapminature.com voor meer informatie.

#9 Falknästet, Skane

Wanneer je hiernaartoe gaat verblijf je in een herbouwde bunker die bestaat uit maar één kamer. Het is nu een hotel dat naast de hoogstgelegen vuurtoren van Zweden staat. Met het fantastische uitzicht op zee kun je hier de zon ’s avonds zien ondergaan. Hoe romantisch?!

Credits: Mickael Tannus/imagebank.sweden.se

Meer weten? Bezoek dan www.falknastet.se voor meer informatie.

#10 Fabriken Furillen – Hermit Cabin, Gotland

Op zoek naar een digitale detoxvakantie? Dan moet je naar het schiereiland Furillen voor een vakantie zonder wifi, stromend water of elektriciteit. Kom echt tot rust in de gezellige Hermit Cabin.

vakantie zweden tips
Credits: Johan Hellström/imagebank.sweden.se

Meer weten? Bezoek dan www.furillen.com voor meer informatie.

#11 Artic Bath, Swedish Lapland

Verblijf in de hutten bij Artic Bath die gemaakt zijn van natuurlijke en duurzame materialen. Artic Bath is niet alleen een prachtige verblijfplaats, maar ook nog eens een futuristische arctische spa. Geniet van de warme en koude baden en kom volledig tot rust.

vakantie zweden tips
Credits: Anders Blomqvist/imagebank.sweden.se

Meer weten? Ga dan naar www.arcticbath.se voor meer informatie.

#12 Pater Noster, West-Zweden

Dit voorheen ontoegankelijke eiland is weer geopend voor publiek en verblijf. Je verblijft in gerestaureerde huizen en je ervaart de dramatische aard en fascinerende geschiedenis van de vuurtoren op het eiland.

vakantie zweden tips
Credits: Erik Nissen Johansen/imagebank.sweden.se

Meer weten? Bezoek dan www.paternoster.se voor meer informatie.

#13 Treehotel, Zweeds Lapland

Hou je van de bossen en van de bomen? Dan is het gaaf om te verblijven in het Treehotel. Het hotel biedt je verschillende soorten boomhutten die tot wel 10 meter boven de grond hangen!

vakantie zweden tips
Credits: Tina Stafrén/imagebank.sweden.se

Meer weten? Bezoek dan www.treehotel.se voor meer informatie.

#14 72-hour Cabin, West-Zweden

Deze hutten zijn gebruikt bij het experiment dat heeft uitgewezen dat de natuur positieve effecten heeft op de gezondheid. Deze glazen hutten geven je de mogelijkheid om constant van de natuur te genieten.

vakantie zweden tips
Credits: Jonas Ingman/imagebank.sweden.se

Meer informatie? Bezoek dan www.vastsverige.com voor meer informatie.

#15 Granö Beckasin, Västerbotten

Granö Beckasin in Västerbotten biedt je een vakantie waarin je relaxen en activiteiten met elkaar af kunt wisselen. Geniet van het uitzicht in één van de kamers van het ecohotel of in één van de vogelnesten. Dit is een hotel-standaard kamer in een boomhut, waarin je een prachtig uitzicht hebt. Zin om iets te ondernemen? Ga dan het noorderlicht bekijken, yoga doen, raften op houtvlotten of peddel de Umeriver af onder de middernachtzon.

vakantie zweden tips
Credits: Bea Holmberg/imagebank,sweden.se

Meer weten? Bezoek dan www.granobeckasin.com voor meer informatie.

Hopelijk hebben we je hiermee genoeg tips gegeven voor een vakantie naar Zweden. Wij wensen je in ieder geval een fijne reis!

AccommodatiesEuropaScandinaviëTheOutdoors.nlZweden

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

2 reacties. Reactie plaatsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.