Credits: Drew Dau - Unsplash

Actieve manieren om af te koelen in Nederland

door


Wat is het warm, wat is het heet. Als je deze dagen in Nederland bent, dan kom je er niet onder de hoge temperaturen uit. Of toch wel? Jazeker, er zijn echt wel plekken in ons land waar je een beetje verkoeling kunt vinden. En nee, daarmee bedoelen we niet dat je thuis in de airco moet gaan zitten. We sturen je op pad voor leuke activiteiten op bijzondere locaties in Nederland. Het enige wat jij hoeft te doen, is je goed insmeren, voldoende water meenemen en plezier te maken.

#1 Zoek de schaduw op in het bos

Niet alleen tijdens de extreem warme dagen, maar eigenlijk altijd is het in de natuur koeler dan in de stad. Zo staat op het strand vaak een aangenaam windje en kun je in een helder meertje een verfrissende duik nemen. Maar de plek die vooral slim is om naartoe te gaan bij warm weer is het bos. De vele bomen zorgen voor lekker veel schaduw en de bladeren houden de zon tegen, waardoor de hitte minder goed doordringt. Dat kan soms wel vijf tot tien graden schelen met de stad.

#2 Ga naar het strand

We noemden het hierboven al even. Het strand is een aangename plek om te zijn tijdens warme dagen. Natuurlijk omdat je er een duik in de zee kunt nemen, maar ook vanwege de wind die vaak waait op het strand. Dit zorgt ervoor dat de temperaturen op het strand altijd iets lager zijn dan in de rest van het land. De stranden in het noorden van het land zijn daar helemaal een goed voorbeeld van, omdat de temperatuur in Noord-Nederland over het algemeen het hele jaar door een stuk lager ligt dan in de rest van het land. En wil je dan nog specifieker zijn? Ga dan naar het strand op een van de Waddeneilanden. Dus leg je handdoek neer, lees een goed boek of een review over een Online Casino Nederland en geniet van de zon, de wind en de warmte.

#3 Verstop je onder een steen

Van het noorden van Nederland reizen we af naar het zuidelijkste puntje van ons land. Naar de grotten van Valkenburg. Onder deze Limburgse locatie vind je namelijk een 200 kilometer lang ondergronds grottenstelsel. Een verscholen labyrint dat ooit werd afgegraven voor mergelwinning. De grotten worden daar al lang niet meer voor gebruikt en zijn tegenwoordig open voor bezoekers. Deze stenen schuilplaatsen zijn heerlijk koel omdat er nauwelijks daglicht komt. Ideaal dus als uitje tijdens de warme dagen.

#4 Geniet van het witte goud

Nee, we bedoelen hier niet die goudgele rakkers met witte schuimlaag waar jij nu misschien aan denkt. Ook lekker om af te koelen natuurlijk. Maar we hebben het over het witte goud van SnowWorld. Want als je dan toch in het zuiden van het land bent, dan kun je meteen ook een paar afdalingen meepakken in Landgraaf. Daar kun je namelijk skiën en snowboarden in een indoor hal. Geen zin om een eind te rijden? Er zijn ook skihallen in o.a. Rucphen, Terneuzen, Zoetermeer en Amsterdam.

#5 Droom weg bij een mooie outdoor film

De bioscoop is een perfecte plek als je de hitte wilt ontvluchten. Geen daglicht, wel een airco en als je goed zoekt, kun je er soms zelfs een outdoor tintje vinden. Er draaien namelijk ook weleens toffe avonturenfilms in de bios. Zo draait Human Nature de film deze week in Bioscoop Lux in Nijmegen, ter ere van de Nijmeegse Vierdaagse.

Tip: hitte of geen hitte, zet 18 augustus alvast in je agenda. Vanaf die dag draait Le sommet des dieux in de Nederlandse bioscopen. Die film gaat over de beklimming van Mount Everest, uitgeroepen tot beste animatiefilm van 2022 tijdens het Cannes filmfestival.

ActiviteitEuropaInspiratieNederlandTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.