Wuppertal Zoo © Simon Says Media

Ontdek Noordrijn-Westfalen met deze beestachtig leuke activiteiten

door

Wat is jouw lievelingsdier? Een alpaca, een koala of misschien toch een paard? Als je op vakantie bent in Noordrijn-Westfalen heb je de kans om deze mooie dieren van heel dichtbij te zien. In deze Duitse deelstaat vind je namelijk niet alleen mooie dierentuinen, je vind er ook mooie boerderijen of leuke uitjes met dieren in de natuur. Zo vormt een dagje in het dierenrijk een leuke afwisseling voor jong en oud. Ben je dus van plan om op vakantie te gaan in Noordrijn-Westfalen, en zoek je naast wandelen en fietsen nog leuke andere activiteiten? Lees dan vooral verder, want in dit artikel bespreken we de leukste uitjes die alles te maken hebben met dieren. Leuk voor de kinderen en stiekem ook wel leuk voor de ouders.

Apen- en Vogelpark © Holger Hage, Das Bergische

Noordrijn-Westfalen, een regio die verbonden is met dieren

Noordrijn-Westfalen, één van de grootste deelstaten van Duitsland, is de ideale plek voor vakantie. Het is niet alleen erg dichtbij, dankzij de prachtige natuur en heuvellandschappen waan je je direct in het buitenland. Deze regio is echter niet alleen erg mooi, er is ook nog eens genoeg te doen. Zo kun je er heerlijk wandelen over een uitgebreid wandelnetwerk, fietsen over de mooiste fietspaden en allerlei toffe activiteiten doen. Denk hierbij een klimmen, diverse soorten watersporten en urban hiken in mooie stadjes.

Zijn deze activiteiten in Noordrijn-Westfalen nog niet genoeg om je ongebreidelde honger naar leuke dingen te stillen, dan heeft deze regio gelukkig nog meer voor je in petto. In dit artikel draait namelijk alles om het dierenrijk. Wie van dieren houdt, zit namelijk in deze regio prima op zijn plek. Vooral voor kinderen zijn bezoekjes aan de dierentuin, een kinderboerderij of het knuffelen van alpaca’s een groot avontuur. In Noordrijn-Westfalen vind je naast de nodige dierentuinen nog tal van andere leuke activiteiten met dieren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een ontspannen wandeling met alpaca’s, of roofvogels spotten in één van de mooiste natuurgebieden van de regio?

Om je een goed beeld te geven van de vele mogelijkheden die Noordrijn-Westfalen te bieden heeft als het op dierentuinen en activiteiten met dieren aankomt, hebben we hieronder de leukste activiteiten voor je op een rijtje gezet die alles te maken hebben met dieren.

Wil jij meer weten over een diervriendelijke vakantie in Noordrijn-Westfalen? Bezoek dan vooral de officiële website van deze regio. Hier vind je alles over vakanties met de hele familie, waarbij dieren een centrale rol spelen.
Merfelder Bruch zonsopgang met wilde paarden © Leo Thomas, Tourismus NRW e.V.

De leukste outdoor activiteiten van Noordrijn-Westfalen in één overzicht

Laten we eens gaan kijken welke activiteiten er in Noordrijn-Westfalen te vinden zijn, die alles met dieren te maken hebben. Klink op de onderstaande links om direct naar de betreffende activiteit te gaan. Natuurlijk kun je ook op je gemak naar beneden scrollen. Op deze manier krijg je een goed beeld van de vele mogelijkheden die Noordrijn-Westfalen te bieden heeft.

Bezoek de dierentuin van Kleve

Kleve ligt net over de grens met Nederland en is dus prima te bereiken als je even een dagje ertussenuit wilt. De dierentuin in Kleve vormt een leuk uitje voor het hele gezin. Met meer dan 300 diersoorten wordt het in deze mooie dierentuin in ieder geval niet saai. Je vindt er zeldzame schapen, geiten en rode panda’s. Daarnaast kun je dwergaapjes en stinkdieren in hun nieuw gebouwde koninkrijk bewonderen. Ook de Playmore avonturenspeelplaats is voor kinderen een fijne plek om te spelen. Hebben ze genoeg gespeeld, dan kunnen ze kijken bij één van de dagelijkse voedersessies. Hier kun je niet alleen de vele dieren in actie zien, ook kun je uit eerste hand informatie en anekdotes uit het dagelijkse leven van een dierenverzorger te weten komen.

Zelf de dierentuin van Kleve bezoeken? Neem dan een kijkje op de officiële website van deze dierentuin, waar je alle informatie vindt over deze leuke plek.

De Wuppertal Zoo, een prachtige dierentuin bij de Bergische Drie

Landschapspark Zoologische Garten Wuppertal is één van de oudste en traditierijkste dierentuinen van Duitsland. In deze dierentuin vind je ongeveer 3.300 verschillende diersoorten van overal ter wereld. Daarmee behoort een bezoekje aan deze dierentuin tot één van de leukste activiteiten in Noordrijn-Westfalen. Landschappelijk gezien is deze dierentuin ook meer dan de moeite waard. Het park is gelegen tegen een helling. Weidse grasvlakten, grote vijvers en veel oude bomen bepalen het beeld van deze historische plek.

Wil jij de dierentuin in Wuppertal graag een keer bezoeken? Op deze website vind je meer informatie over één van de groenste dierentuinen van Duitsland.
De Wuppertal Zoo, één van de leukste activiteiten in Noordrijn-Westfalen
Wuppertal Zoo © Simon Says Media

Bezoek de Allwetterzoo in het prachtige Münster

Münster is om meerdere redenen de moeite waard om te bezoeken. Een bezoekje aan de Allwetterzoo mag bij een bezoek aan deze stad dan ook zeker niet ontbreken. En what’s in a name: de Allwetterzoo kun je bij alle weersomstandigheden bezoeken, dus ook op regenachtige dagen. Een dagje dierentuin in Münster is een leuke belevenis voor de hele familie. Zo kun je bijvoorbeeld meehelpen bij het voeren van de olifanten of de pinguïns begeleiden bij hun dagelijkse rondje om het blok. Je vindt er verder speeltuinen, een paardenmuseum en meerdere plekken om te picknicken. Kortom, een bezoekje aan deze dierentuin behoort tot één van de leukste activiteiten in Noordrijn-Westfalen.

Wil jij de Allwetterzoo in Münster bezoeken? Op deze website vind je alle informatie over bezienswaardigheden, openingstijden en entreeprijzen.
Bezoek de Allwetterzoo in Münster, één van de leukste activiteiten in Noordrijn-Westfalen
Luipaard in Allwetterzoo © Tourismus NRW e.V.

Maak een wandeling met alpaca’s

Maak kennis met Fritz, Alfi, Willi en Oskar, één van tien alpaca boys die op landgoed Gatzweiler leven in de buurt van Essen. Deze jongens vinden het heerlijk om te gaan wandelen in de omgeving en worden daarbij maar wat graag begeleid door kinderen en hun ouders. Iedereen die in een wandeling met alpaca’s geïnteresseerd is kan zonder problemen een tour boeken. Eigenaar Vicky Gatzweiler neemt je op een negentig minuten lange tour mee op avontuur. Onderweg kun je genieten van deze schattige dieren en van de mooie omgeving om je heen.

Lijkt een wandeling met alpaca’s jou wel wat? Klik op de volgende link voor alle informatie over deze leuke tour.

Bezoek het apen- en vogelpark in het Bergische Land

Heb jij ooit een doodshoofdaapje diep in de ogen aan mogen kijken? In het apen- en vogelpark in Reichshof-Eckenhagen, gelegen in het Bergische Land, heb je de mogelijkheid om oog in oog te staan met de mooiste apen en vogels. Je hoeft niet bang te zijn, want de vogels en apen doen niks en zijn alleen maar nieuwsgierig. Naast talrijke apen- en vogelsoorten vind je hier echter ook sneeuwuilen, stokstaartjes en fazanten.

Door het park loopt een mooie trail van ongeveer drie kilometer, waar jong en oud meer kunnen leren over het dierenrijk. Mindervaliden en ouders met kinderwagens kunnen gebruik maken van een treintje, die op een ontspannen tempo het park doorkruist. Verder vind je in het park leuke speelplaatsen, een indoor speelhal, klimmuren en verschillende gastronomische opties.

Wil jij oog in oog staan met de leukste aapjes en vogels? Neem dan een kijkje op de volgende website, waar je alle informatie over dit leuke park vindt.
Aapjes kijken: één van de leukste activiteiten in Noordrijn-Westfalen
Apen- en vogelpark © SICHTBARKEITSEXPERTEN, Fotoagentur Wolf

Bewonder de mooiste roofvogels in de Eifel

Hoog boven de Oleftalsperre, een stuwdam in het hart van de Eifel, ligt het roofvogelstation & wildpark Hellenthal. Dit is een magische plek, waar kinderen en hun ouders de mooiste inheemse soorten van dichtbij kunnen bewonderen. Zonder twijfel is dit één van de avontuurlijkste activiteiten die er in Noordrijn-Westfalen te vinden zijn. Bezoek zeker ook de roofvogelshow, waar een valkenier en één van de machtige adelaars laten zien hoe mooi en krachtig de natuur kan zien.

Voor de jongste parkbezoekers is er naast het bezichtigen van de mooiste vogels ook een kinderland te vinden, waar je te midden van schattige konijntjes, cavia’s, geiten en ganzen even helemaal kunt opgaan in het dierenrijk. Hebben de kids daarna nog energie over, dan kunnen ze hun laatste krachten op nabijgelegen speelplaats kwijtraken.

Wil jij het roofvogel & wildpark Hellenthal in de Eifel graag bezoeken? Neem dan een kijkje op deze website, waar je meer informatie vind over dit prachtige wildpark.
Uil in vogelvlucht bij de Greifvogelstation Hellenthal © Johannes Höhn, Tourismus NRW e.V.

De leukste activiteiten met dieren vind je in Noordrijn-Westfalen

Dierentuinen, wandelingen met dieren of genieten van de mooiste roofvogels. Wie op zoek is naar leuke activiteiten met dieren zit in Noordrijn-Westfalen op de juiste plek. Dankzij de vele dierentuin en wildparken, die je op veel plekken in deze regio vind, is er tijdens je vakantie in Noordrijn-Westfalen altijd wel een goede activiteit te vinden waar dieren centraal staan.

ActiviteitDuitslandEuropaMet kidsTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.