Credits: Cameron Venti - Unsplash

Maak kennis met AllTrails; de wandel, fiets en trailrun app

door

We trekken met zijn allen steeds vaker de natuur in om te wandelen, fietsen en rennen en zijn dan ook steeds op zoek naar inspiratie. Steeds meer mensen gebruiken daarbij hun telefoon om een mooie route te plannen. Eén van de beste apps van dit moment daarvoor is zonder twijfel AllTrails. Deze handige app helpt je niet alleen bij het zoeken naar inspiratie voor nieuwe wandelingen, het zorgt er ook voor dat je tijdens het lopen van de route niet verdwaalt. In dit artikel zetten we alle voordelen van deze app op een rijtje en leggen we uit waarom jij Alltrails op je telefoon moet zetten.

De voordelen van de AllTrails app op een rijtje

Naast de nodige inspiratie en wandelroutes biedt AllTrails nog een flink aantal andere voordelen, die we hieronder voor je op een rijtje hebben gezet:

  • Routebeschrijvingen en kaarten: bij iedere route vind je een uitgebreide routebeschrijving met de nodige details. Zo kun je precies zien hoe lang de route is, maar ook het aantal hoogtemeters en het stijgingspercentage is zichtbaar. Wel zo fijn als je bijvoorbeeld een wat zwaardere route in de bergen plant.
  • Filteropties: Alltrails maakt gebruik van een flink aantal filteropties die het zoeken naar een geschikte route makkelijker maken. Zo kun je filteren op verschillende criteria, zoals de moeilijkheidsgraad, de lengte en het type terrein. Zo vind je in een handomdraai een trail die aan jouw voorkeuren voldoet.
  • Community en beoordelingen: AllTrails heeft een grote community die bestaat uit fanatieke outdoorliefhebbers. Zij delen hun ervaringen en beoordelen de routes. Daarnaast voegen ze foto’s toe, zodat je inzicht krijgt in bepaalde delen van de route. Zo krijg je een nog beter inzicht over jouw geplande trail.
  • Offline kaarten: ook handig: de app biedt de mogelijkheid om kaarten offline op te slaan, zodat je de route kunt raadplegen als je geen internet hebt. Wel zo handig als je in het hooggebergte op pad bent, waar de internetverbinding niet altijd even stabiel is. Daarnaast spaar je in de bergen ook je batterij. Zonder internet verbruikt je telefoon namelijk veel minder stroom.
  • Tracken van activiteiten: AllTrails maakt het ook mogelijk om je activiteiten te tracken. Zo kun je na je activiteit precies zien hoeveel kilometer je afgelegd hebt, hoe snel je ging en hoeveel hoogtemeters je hebt afgelegd. Je prestaties kun je uiteraard delen met de community.
  • Aanpasbare lijsten: Heb je een leuke route gevonden, maar heb je nog geen tijd om deze te lopen? In de AllTrails App kun je gebruik maken van lijsten, waarin je al je favoriete trails kunt opslaan. Deze lijsten kun je tevens met vrienden delen, waardoor iedereen perfect voorbereid is voor de volgende activiteit.
Credits: David Marcu – Unsplash

Upload jouw beste foto’s naar de AllTrails app

In de AllTrails app kun je heel handig je activiteiten tracken en delen met anderen. Juist doordat AllTrails zo’n actieve community heeft, zijn de informatie en de foto’s die je in de app vind hartstikke handig voor het plannen van je volgende route. Omgekeerd werkt het natuurlijk precies hetzelfde: heb je een mooie route gelopen, vergeet dan niet om de foto’s die je onderweg hebt genomen in de App toe te voegen. AllTrails koppelt deze foto’s automatisch aan de route, waardoor de foto in de app op exact de juiste plek wordt weergegeven.

Wil je die foto’s echt naar een next level brengen, dan heeft de nieuwe Samsung S24 serie een aantal toffe features. Met de foto generatieve editor kun je items in je foto weghalen of verplaatsen. De lege ruimte die achterblijft, vult de AI dan zelf in. Op deze manier kun je super simpel onbekende mensen uit je foto halen en jezelf of de omgeving meer centraal stellen. 

Wandelinspiratie op je telefoon

Het plannen van routes via je telefoon wordt steeds populairder en de AllTrails app speelt daar handig op in. Met deze app heb je namelijk toegang tot een uitgebreide database met wandel-, fiets- en trailrunroutes van over de hele wereld. Voor ieder type outdoorliefhebber is er wel een geschikte route te vinden. Zo vind je naast eenvoudige wandelingen namelijk ook inspiratie voor meerdaagse trektochten en uitdagende bergwandelingen. Daarnaast vind je in de App ook inspiratie voor mountainbiken, hardlopen en langlaufen. AllTrails is dus niet alleen te gebruiken voor het vinden van de mooiste wandelroutes, maar helpt je ook bij het plannen van heel veel andere buitenactiviteiten.

Op zoek naar aanvullende apps om nog meer uit jouw outdooravonturen te halen? Check dit overzicht van reisapps dan eens.
AccessoiresTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.