Op 7 daagse roadtrip door IJsland, een magisch avontuur met Arctic Travel

door

Dat IJsland één van de meest unieke outdoor locaties is ter wereld hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen. Met prachtige watervallen, waanzinnige rode en zwarte bergen, vulkanische activiteit én ijs in overvloed lijkt het alsof je in zeven dagen zeven verschillende landen ontdekt. Iedere hoek van het land is weer helemaal anders, IJsland is een ideale plek voor een roadtrip dus.

Wil je meer weten over deze toffe roadtrip? Bij Travelbase lees je alle ins en outs over Arctic Travel en kun je boeken.

IJsland ontdekken met een roadtrip bij Arctic Travel

Je reis begint in Reykjavik, waar je je auto ophaalt om op pad te gaan, het avontuur kan beginnen! Je komt op deze roadtrip onder andere langs de befaamde Golden Circle Tour, waar je al veel highlights van IJsland tegenkomt. Hier kom je ook langs Thingvellir National Park, waar je tussen tectonische platen kunt snorkelen. Onderweg spot je gigantische en bijzondere watervallen, zoals de Skogafoss- en Seljalandsfoss-watervallen. In het zuiden van het eiland staan andere highlights op je te wachten, zoals de gigantische ijsschotsen bij Jokulsarlon Glacier en het zwarte zand op Diamond beach. Kortom, deze roadtrip komt langs behoorlijk wat grote highlights.

Welk deel van het eiland verken je met deze trip?

Tijdens onze roadtrip door IJsland kwamen we er al snel achter dat IJsland behoorlijk groot is, en ontelbaar veel prachtige plekken heeft om te bezoeken. Het is bijna onmogelijk om alles in één trip te zien. Ondanks dat het noorden ook mooi is, vonden wij wel dat het zuiden echt veel must-see highlights heeft. Deze reis met Arctic Travel komt precies door dit zuidelijke gebied, waardoor je echt hele vette plekken bezoekt. Omdat je niet het hele eiland rond hoeft heb je ook tijd om bij bepaalde plekken een korte hike te maken, iets wat wij achteraf meer hadden willen doen.

Ontdek het land door middel van toffe activiteiten

Ookal zie je heel veel tijdens een roadtrip door dit land (soms spot je onderweg ook al fantastische watervallen), tijdens het doen van een buitenactiviteit ervaar je het weer helemaal anders. Wij kozen voor een snorkeltocht bij Thingvellir en een paardrijtocht door de natuur. Andere mensen die wij tegenkwamen kwamen terug van een walvistocht, en we hoorden alleen maar dezelfde verhalen: het was fan-tas-tisch. Het fijne aan een activiteit is ook dat je even uit de auto komt en dus niet alleen maar van plek naar plek aan het ‘hoppen’ bent. Gelukkig kun je bij Arctic Travel deze activiteiten er gewoon bij boeken, doen zou ik zeggen!

Waar slaap je met Arctic travel tijdens je IJsland roadtrip?

Eerder dit jaar waren wij op roadtrip door IJsland met een huurauto met daktent. Ondanks dat dit een fantastische trip was, is het een land van extremen, en is kamperen niet altijd even leuk. De reis van Arctic travel is dus een beetje the best of both worlds, want je krijgt wel een eigen huurauto maar overnacht in lodges en hotels. Unieke overnachtingen waar je lekker even tot rust kan komen en op kunt warmen van het soms gure weer. Niets is zo fijn als lekker opwarmen na een hele dag buiten zijn. Het Arctic travel concept zorgt ervoor dat je verblijft in toffe plekken midden in de natuur, en dat je vanuit hier gemakkelijk de omgeving kunt verkennen. Je route is al vastgelegd, dus het enige wat jij moet doen is overdag heerlijk genieten van alle uitzichten, en ’s avonds in je bedje ploffen in een lodge of hotel.

Wanneer kun je een reis doen met Arctic Travel?

De IJsland roadtrip reizen met Arctic travel zijn beschikbaar in juni en juli. Topmaanden wat betreft een bezoek aan IJland, want in deze maanden heb je de langste dagen en de meeste kans op zon. Sterker nog, de zon gaat in juni helemaal niet onder, dus kun je ontzettend lang genieten van alle uitzichten op een dag.

Wil je meer weten over deze toffe roadtrip? Bij Travelbase lees je alle ins en outs over Arctic Travel en kun je boeken.
AccommodatiesEuropaGeorganiseerde reizenIJslandNationale ParkenTheOutdoors.nlTravelbase

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.