De beste strandbestemming is…de Portugese Algarve

door

Eerder werd de Algarve al uitgeroepen tot beste strandbestemming van de wereld. En dat is niet gek ook als je ons artikel over de 10 mooiste stranden van de Algarve leest. En het is nu dus opnieuw feest in Portugal. Tijdens de World Travel Awards is de Algarve uitgeroepen tot de beste strandbestemming van Europa! Dat gebeurde eerder ook al in 2012, 2013, 2015, 2016, 2017, 2019, 2020 en 2021. En nu is daar dus 2022 aan toegevoegd.

In de race voor de beste strandbestemming

Tijdens de World Travel Awards streden er verschillende bestemmingen om de prestigieuze titel ‘beste strandbestemming van Europa’. Naast de Algarve, maakten dit jaar Porto Santo (Madeira, Portugal), Costa Navario (Griekenland), Sardinië (Italië), Marbella (Spanje), Mallorca (Spanje), Corfu (Griekenland) en Cannes (Frankrijk) kans. Stuk voor stuk prachtige strandbestemmingen, maar er kan er dit jaar maar één de beste zijn en dat is wederom de Algarve.

De Oscars van de reisbranche

De Oscars is voor iedereen bekend, maar misschien staat de World Travel Awards je niet meteen op het netvlies. Je kan de World Travel Awards ook zien als de Oscars van de reisbranche. Naast de beste strandbestemming van Europa, worden er tientallen andere awards verdeeld. Zo heb je bijvoorbeeld ook de award voor beste strandbestemming ter wereld. Daar won de Algarve ook al eerder een award voor. Ook dit jaar zijn ze weer genomineerd, maar het is nog even wachten op de uitslag. Daarnaast worden er tijdens de World Travel Awards prijzen uitgereikt voor World’s Leading Adventure Tourism Destination, World’s Leading Adventure Tourist Attraction en de World’s Leading Sustainable Tourism Destination. Dankzij stemrondes worden de winnaars gekozen.

De Algarve als beste strandbestemming

De Portugese Algarve is niet voor niets de beste strandbestemming van Europa. De stranden werden de afgelopen tien jaar dus al acht keer eerder verkozen tot beste strandbestemming van ons continent. En dat is niet vreemd, want met meer dan 200 kilometer aan kustlijn is het de perfecte strandbestemming. Gouden stranden, kraakheldere wateren, heerlijke temperaturen, verlaten baaitjes en een hotspot voor watersportactiviteiten, maken het niet voor niets zo’n populaire bestemming. Ben jij ook helemaal weg van het strand? Check dan al onze strandartikelen.

EuropaNatuurverschijnselenNieuwsPortugalTheOutdoors.nlWatersporten

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel