Brooks geeft jou als hardloper frisse energie met Let’s Run There

door

Let’s Run There! Een mantra vol energie, een verhaal dat zoveel verder gaat dan enkel meters maken en die hardlopers en trailrunners aanmoedigt om hun eigen weg te rennen. Deze gloednieuwe slogan van het hardloopmerk Brooks Running vervangt ‘Run Happy‘, wat de afgelopen 15 jaar het motto was. Benieuwd waarom en wat er eigenlijk allemaal schuilt bij het meest happy hardloopmerk ter wereld? Let’s Run There.

Wie is Brooks?

Om maar even bij het begin te beginnen: Brooks is een Amerikaans hardloopmerk dat al meer dan een eeuw meedraait. Maar wel eentje die niet gewoon hardloopschoenen maakt. Met een oneindige nieuwsgierigheid hoe je als mens beweegt, zijn ze anders dan veel andere merken doordat ze verder kijken dan enkel de functionaliteit van hardlopen. Met aandacht voor al die andere kanten van hardlopen zoals verbinding, de weg naar een gezonde mindset en vooral: plezier hebben. Als onderdeel van de community krijg je dus meer dan ‘gewoon’ 100 jaar hardloopinnovatie onder je voeten.

De meest energieke running club ter wereld

De purpose van Brooks is dan ook ‘We believe a run can change a day, a life, the world.‘ Dat zie je ook terug in de energieke, positieve en speelse stijl rondom het merk. Zo heb je misschien de hardlopende (ADHD) banaan weleens voorbij zien komen op events waar de energie vanaf spat. Maar ook in de verhalen die je tegenkomt voel je de inspiratie, verbondenheid en fun. 

Zo vertelde Brooks Trailatleet Roberto Delorenzi in een interview dat het achter de schermen niet alleen maar om prestaties draait. Maar dat er ook veel aandacht is voor het mentale aspect en samen lol hebben. Iets wat ik zelf ook mocht ervaren in de Brooks Cheering Zone tijdens de Transgrancanaria. En waarbij je zag dat die energie en positiviteit de hardlopers net even die extra boost gaf. 

Brooks atleet Roberto Delorenzi in de Cheerzone

Let’s Run There!

Niet voor niets dat Run Happy al sinds 1999 door de wandelgangen van het hoofdkantoor in Seattle en het Amsterdamse Olympisch Stadion wervelt. Vanaf nu maakt de Run Happy mantra plaats voor het gloednieuwe energieke ‘Let’s Run There’

Een nieuw statement die zich nog meer richt op de fysieke, sociale en mentale aspecten van het hardlopen. En waarmee Brooks iedereen oproept om je eigen pad te bewandelen (of in dit geval misschien wel rennen). Om zo je eigen bestemming in welke vorm dan ook te bereiken. Of dat nou die finishlijn, een mindset, gevoel of top van die berg is. 

De (verborgen) impact van hardlopen op je leven

Daarnaast is het een uitnodiging om je nog meer jezelf te voelen, de uitdaging om ook als het spannend is die grenzen te verleggen en vooral niet stil te blijven staan als je iets moois hebt om naartoe te werken. En soms heb je dat rondje rennen ook gewoon even nodig toch? Om je hoofd leeg te maken, je energiepeil op te krikken of als laagdrempelig check-in moment met je hardloopmaatje. 

Hardlopen maakt dus niet alleen fysiek, maar juist ook mentaal een belangrijke impact op onze mentale staat. Al is die eerste stap niet altijd makkelijk. Want ook al heb je van tevoren soms echt geen zin en/of kan een training zwaar zijn; achteraf voel je je (bijna) altijd beter. Met een gevoel van trots in de bonus. En dat voelt gewoon lekker. Daarom ben ik het eens met Brooks dat een run de kracht heeft om je dag te veranderen. En na langere tijd zelfs je leven.

Hardlopen is goed voor je conditie én headspace | Credits: Linda Richter

Bij Brooks draait alles om jouw running signature

Wel wil je natuurlijk dat je schoenen en outfit lekker zitten en vooral geen ongemak creëren. Brooks snapt dit als geen ander en is vanaf het begin eindeloos nieuwsgierig naar hoe ons lichaam nou precies werkt. Daarom verleggen ze al 110 jaar de grenzen van bewegingswetenschap, techniek en technologie om de hardloopschoenen en kleding te maken die bijdragen aan een betere hardloopbeleving. En waarvan je soms bijna vergeet dat je het aan hebt. 

Als je weleens op Brooks schoenen gerend hebt, herken je misschien wel de namen DNA Loft, Rapid Roll Rocker en SpeedVault Race Plate. Stuk voor stuk innovaties die voortvloeien uit die nieuwsgierigheid en bijdragen aan betere prestaties, blessurepreventie en meer comfort tijdens je runs. Een opvallend statement hierbij is dat de schoenen niet proberen om je manier van hardlopen te fixen, maar juist jouw natuurlijke ‘running signature‘ ondersteunen. De kunst van het hardlopen is tenslotte niet alleen die PR’s aanscherpen, maar juist ook heel blijven en… Ervan genieten! Op weg naar die plek waar jij jezelf het beste voelt. Wat of waar dat ook is. En met Let’s Run There ondersteunt Brooks je niet alleen in de weg daarnaartoe, maar hebben ze ook alles wat je nodig hebt om die reis te maken.

De DNA Loft geeft hardlopers een comfortabele run | Credits: Ben van Bokhoven

Een hardloopschoen voor elk type hardloper én avontuur

Het zal je dus niet verrassen dat je in de Brooks collectie niet slechts een one-shoe-fits-all hebt. Je wil tenslotte net die ene schoen die past bij jou als hardloper of trailrunner. Brooks maakt die keuze net even wat makkelijker door de onderverdeling in vier categorieën:

  • Comfort: hardloopschoenen met demping (cushioning) die de impact met de ondergrond minimaliseren en zo zowel bijdragen aan comfort als blessurepreventie. Met de Ghost, Ghost Max en Glycerin als boegbeelden
  • Energy: de Levitate en Revel modellen optimaliseren je inspanning door de energie te absorberen en te vertalen naar een veerkrachtig gevoel
  • Speed: als elke (milli)seconde telt, helpen de Hyperion, Hyperion Max, Hyperion Elite en Launch je om slimmer te trainen, harder te rennen en dat ongrijpbare PR toch aan te scherpen
  • Trail: voor buiten de verharde/gebaande paden biedt Brooks een mix van trailrunschoenen waarmee je klaar bent voor elk avontuur. Zo is de Caldera voor de lange afstanden, de Catamount voor snellere tijden en Cascadia voor technische trails

Dus wat je ambitie ook is, kies gewoon de hardloop- of trailschoen die bij je past en let’s run there!

We run there!

Bij The Outdoors gingen we al vaker op pad en schreven we onder andere reviews over de Ghost Max, Glycerin 21, Caldera 7, Cascadia 17 en Catamount 2. En we verklappen alvast: we zijn fan. Niet alleen omdat de schoenen gewoon aan alle kanten kwaliteit ademen, maar juist ook vanwege de hele vibe rondom het merk. Je voelt de aanstekelijke positieve energie en ook de verhalen die je leest zitten vaak vol inspiratie of juist een berg avontuur. En wij zelf hebben er al een hoop fijne avonturen mee beleefd. In de stad en op de trails. Dus die nieuwe tagline Let’s Run There? Wij voelen hem wel! En staan nu alweer te springen om nieuwe paden te ontdekken, avonturen te beleven en verhalen te creëren.

Dus een nieuw avontuur voor de boeg? Let’s Run There!

AccessoiresBrooksGearNieuwsTheOutdoors.nlTrailrunning

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.