David Attenborough: A Life on Our Planet, nu te zien op Netflix!

door

We hebben weer een adembenemende natuurdocumentaire voor je in petto. Deze keer gaan we het hebben over: David Attenborough: A Life on Our Planet. Naast extreem mooie natuurbeelden bevat deze documentaire ook een erg mooie boodschap. Deze film maakt gegarandeerd indruk op je!

A Life on Our Planet

Deze nieuwe documentaire gaat over de 94 jarige David Attenborough en zijn visie op onze planeet. Hij vertelt over het leven op onze aarde, hoe wij mensen invloed hebben op de wereld en hoe we onszelf daarin kunnen verbeteren. Na een grandioos leven staat hij stil bij de beslissende momenten in zijn leven als bioloog. En bij de verwoestende veranderingen die hij heeft gezien.

a Life on Our Planet David Attenborough

Een hoopvolle boodschap

In de film komen schokkende cijfers naar voren over de gevolgen van het menselijk bestaan. De huidige situatie biedt echter een nog schokkender toekomst perspectief. Gelukkig komt David ook met een aantal oplossingen waarmee we natuurrampen kunnen voorkomen en onze fouten recht kunnen zetten. Dit geeft een hoopvolle boodschap voor toekomstige generaties. Al met al heeft deze documentaire een grote indruk op ons gemaakt.

“We moeten biodiversiteit terugbrengen. Dat doen we door de planeet weer wild te maken.”

David Attenborough
a Life on Our Planet aarde
Foto: Nasa

David Attenborough

De naam David Attenborough zal waarschijnlijk geen vreemde voor je zijn. Deze 94 jarige Britse sir heeft meer van de natuur op aarde gezien, dan wie dan ook. David is een bioloog en televisiemaker. Vanaf de jaren 50 reisde hij de hele wereld over om de ruigste plekken van onze planeet te verkennen. Daarbij legde hij alles wat leeft in de natuur, in al zijn diversiteit en wonderbaarlijkheid vast. Hij liet de mensen thuis letterlijk de wereld ontdekken via zijn programma’s. Daarnaast heeft hij tal van succesvolle natuurdocumentaires gemaakt.

De voorlopers van A Life on Our Planet

David heeft erg lang gewerkt voor de televisiezender BBC, waar hij meer dan 250 afleveringen heeft ingesproken voor natuurseries als Wildlife, The Blue Planet en Planet earth. In 2019 maakte hij de documentaire Our Planet. Dit werd de best bekeken natuurserie uit de geschiedenis van Netflix. Inmiddels is hij terug met een nieuwe indrukwekkende natuurdocumentaire; A Life on Our Planet!

De documentaire

De film is gemaakt door de bekroonde natuurfilmproducent Silverback Films en door het Wereld Natuur Fonds (WWF). Het meesterwerk is geregisseerd door Alastair Fothergill, Jonnie Hughes en Keith Scholey en heeft als uitvoerend producent Colin Butfield. De natuurdocumentaire is vanaf 3 oktober 2020 te zien op Netflix.

Na het zien van de trailer sta je waarschijnlijk te popelen om de documentaire te kijken. Groot gelijk, dus waar wacht je nog op? Ga naar Netflix en zet ‘m aan. Ik beloof je dat het een verrijking is van je leven.

“If we take care of nature, nature takes care of us”

David Attenborough

EntertainmentTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.