De Biesbosch; een prachtig stukje natuur in Nederland | Beyond The Camera # 17

door
Er zijn zoveel waanzinnige plaatsen in de wereld, veel daarvan zijn nog onontdekt en bij anderen heb je simpelweg geen weet van de schoonheid. Sommige van deze parels verdienen écht meer aandacht. Daarom laten wij de schoonheid zien door middel van de mooiste foto’s! Bij deze onze rubriek op vrijdag: Beyond the camera. Dit keer laten we je dan ook foto’s zien van een van de natuurgebieden in Nederland, de Biesbosch. Vorige edities: Zuid-AfrikaCanadaCuraçaoMount EverestIJslandIerlandSchotlandGroenlandZuid-TirolDe Faeröer eilandenAlaskaHet WaddengebiedZwedenPatagonië en Iran

De Biesbosch

We leven in een land waarin een hoop natuur is ingeruild voor steden, woonwijken en landbouwgrond. Nederland staat dan ook niet per se bekend om de eindeloze lappen natuur. Toch is er ook in Nederland zoveel moois te zien als het aankomt op de natuur. Eén van deze plekken is de Biesbosch. Om de schoonheid van dit natuurgebied te laten zien hebben we deze editie van Beyond The Camera gewijd aan de Biesbosch.

De Biesbosch is het grootste zoetwatertijdengebied van Europa

De Biesbosch is een beschermd natuurgebied in Noord-Brabant en is het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa. Je vindt er veel wilgenvloedbossen en kreken. Het natuurgebied bestaat voor een groot deel uit water, dus wandelen is misschien niet de beste manier om het Nationale Park te verkennen, alhoewel dit ook erg mooi kan zijn. De Biesbosch biedt de mogelijkheid om mee te varen op een boot, zodat je de prachtige landschappen nog beter kunt verkennen. Als je geluk hebt zie je zelfs dieren als bevers, vossen, reeën en boommarters.

De verbinding met de zee

Via de Nieuwe Waterweg staat de Sliedrechtse Biesbosch in open verbinding met de zee. Het water van zee stuwt de zoetwaterafvoer van de rivieren steeds ongeveer 50 km het rivierengebied op. Als het op zee dus weer eb wordt, wordt deze druk minder en stroomt het rivierwater weer weg langs Tiengemeten en Haringvliet. Vandaar dus ook het vele water. Wij hebben in ieder geval alvast wat mooie foto’s voor je op een rijtje gezet.

De Biesbosch
Biesbosch luchtfoto boten
Foto: Jasper Loeffen
De Biesbosch luchtfoto
de Biesbosch
De Biesbosch vogels
Biesbosch varen luchtfoto
Foto: Jasper Loeffen
De Biesbosch
de Biesbosch
De Biesbosch
de Biesbosch

EuropaNationale ParkenNederlandTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.