De Devil’s trail, durf jij de uitdaging aan?

door


Houd jij van een uitdagende trail wedstrijd, waarbij je ook nog eens door de mooiste natuurgebieden van Nederland loopt? Dan is meedoen aan een Devil’s trail misschien wel iets voor jou! Je kan hier namelijk off-the-road hardlopen door verschillende bossen, over heuvels en door heide.

Wat is een devil’s trail?

Een devil’s trail is een hardloopwedstrijd met een route over volledig onverharde ondergrond. Je zal tijdens de race wel een aantal verharde wegen moeten oversteken maar dit zijn dan ook de enige verharde paden die je tegenkomt. Verder loop je alleen over een onverharde ondergrond. Tijdens het lopen van de route geniet je onderweg van de mooiste paden. Het landschap wat je te zien krijgt is erg afwisselend. Het is rijk aan bos, heuvels, heide en natuur.

Devil's trail
Photo by Gemilang Sinuyudhan on Unsplash

Waar komt de naam ‘Devil’s trail’ vandaan?

De eerste editie van de Devil’s trail vond plaats op de Duivelsberg in Nijmegen. Dit is het hoogste punt van de race in Nijmegen. De Devil’s trail is dus vernoemd naar de Duivelsberg. Deze berg is 75,9 meter hoog. Hij bevindt zich tevens in een natuurgebied wat uit ongeveer 125 hectare bestaat. Hier groeien voornamelijk loofbomen met de tamme kastanje. Staatsbosbeheer is beheerder van het gebied.

kastanje Devil's trail
Photo by Georg Eiermann on Unsplash

Food & drinks

Doe je mee aan een Devil’s trail? Dan wordt er gezorgd dat jij alles hebt wat je nodig hebt om de trail te kunnen volbrengen. Zo staan er verschillende fourage (levensmiddelen) posten, waar je tijdens de race water en snacks kunt halen. Op die manier heb jij genoeg energie om de trail te vervolgen en uiteindelijk bij de finish te eindigen. Aan het einde van de race ontvang je een heerlijk drankje. Zin in een gebrouwen biertje? Of toch liever een colaatje? Het kan allebei. Natuurlijk worden alle deelnemers bij de finish ook beloond met diverse lekkernijen. Zo zijn er voldoende foodtrucks te vinden met heerlijke re-fuel maaltijden. Dat kun je denk ik wel gebruiken na al die zware inspanning. Even lekker relaxen in een hottub? Ook hier kan je gebruik van maken. Bij iedere finish is er namelijk een Devil’s hottub te vinden.

Devil's trail food truck
Photo by Jermaine Ee on Unsplash

Inschrijven

Durf jij de uitdaging aan? Schrijf je dan op tijd in voor de verschillende wedstrijden. Op 26 september 2021 kan je meedoen aan de Devil’s trail in gemeente Utrechtse Heuvelrug. Vind je dit toch iets te vroeg? Geen zorgen, ook op 31 oktober 2021 en op 12 en 13 november 2021 gaan er Devil’s trails van start. Op 31 oktober 2021 vindt de race plaats in het rijk van Nijmegen en op 12 en 13 november gaat de race van start op Schiermonnikoog. Meer informatie vind je op de site.

go for it
Photo by Brett Jordan on Unsplash

Houd jij van trailrunnen of heb je al eens meegedaan aan een Devil’s trail? Vertel ons over jouw ervaring. Wij zijn benieuwd! Schroom niet en laat dus vooral een reactie achter.

EuropaNederlandTheOutdoors.nlTrailrunningTrails

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.