Deze foto’s laten het adembenemende Groenland zien | Beyond the Camera #7

door
Er zijn zoveel waanzinnige plaatsen in de wereld, veel daarvan zijn nog onontdekt en bij anderen heb je simpelweg geen weet van de schoonheid. Sommige van deze parels verdienen écht meer aandacht. Daarom laten wij de schoonheid zien doormiddel van de mooiste foto’s! Bij deze onze rubriek op vrijdag: Beyond the camera. Deze keer de mooiste foto’s van Groenland.

Vorige edities: Zuid-Tirol, De Faeröer eilandenAlaskaHet WaddengebiedZweden en Patagonië

Deze week in Beyond The Camera: Groenland. Een gigantisch eiland dat heel hoog op onze bucketlist staat. We vertellen en laten je graag zien waarom.

Groenland eiland

Prachtige foto’s van Groenland

Groenland is bij veel mensen niet meteen het eerste land waar ze aan denken om naartoe te reizen. Niet gek ook, want het is er niet heel warm en zeker niet toeristisch. Voor ons zijn dat juist wel elementen die ons aantrekken. Groenland is een autonoom gebied dat onder Denemarken valt en maar liefst 2 miljoen vierkante kilometer groot is. Ter vergelijking; Nederland past ruim 52 keer in Groenland. En dan te beseffen dat er ongeveer 60.000 inwoners leven op het eiland en dat ruim 80% bestaat uit ijs. Dus mocht je op zoek zijn naar een lekkere rustige, ruige en unieke plek, dan is Groenland jouw (digitale) bestemming.

Geografische ligging van Groenland

Groenland is eigenlijk een vreemde eend in de bijt. Het autonome eiland behoort tot het Europese Denemarken, maar geografisch gezien behoort het tot Noord-Amerika. Het oppervlak bestaat uit ruim 80% ijs, waar het op sommige plekken zelf 3 kilometer dik is. Al smelt het hard door de global warming en verliest het eiland ongeveer 300 kubieke kilometer per jaar. Mocht je er ooit een bezoekje aan brengen, dan zijn de zomermaanden relatief het meest aangenaam. De maximum temperaturen zijn dan 10 °C, terwijl de minimum temperaturen in de winter tot onder de -50 °C kunnen zakken.

De ongekende schoonheid van Kalaallit Nunaat

Kalaallit Nunaat hoor ik je denken. Zo spreken de Groenlanders de naam Groenland uit. Kijk en verwonder jezelf over de schoonheid van dit eiland tussen de Noordelijke IJszee en Atlantische Oceaan.

Groenland ijs
Groenland klimaat
Groenland huizen en inwoners
Groenland ijs in oceaan
Groenland bergen
Groenland gletsjer

DenemarkenEuropaInspiratieScandinaviëTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.