België geeft inwoners gratis treinreizen om binnenlands toerisme te stimuleren

door

België is net als vele andere landen hard getroffen door het coronavirus, maar de afgelopen weken lijkt het steeds beter te gaan. Fase drie ging van start op 8 juni waarbij de meeste bedrijven weer van start zijn gegaan inclusief cafés, restaurants en hotels – uiteraard wel met de 1,5 meter regel. En om de Belgische economie weer op peil te krijgen, krijgen de inwoners van België een gratis treinpas voor binnenlandse treinreizen.

Gratis treinpas in België voor binnenlandse treinreizen

Het Belgische kabinet wil dan ook het toerisme in eigen land gaan stimuleren. Zo kondigde ze vorige week aan dat alle inwoners van België een gratis treinpas voor tien ritten krijgen, nu het land na de lockdown weer op gang komt. De gratis treinpas is geldig van juli tot eind december en kan mogelijk overal in België worden gebruikt. De regering hoop hierdoor bij te dragen aan het binnenlands toerisme en om uiteindelijk de economie te stimuleren.

gratis treinpas
Foto: Vitor Pinto

Pakket met maatregelen

Deze gratis treinpas maakt deel uit van een pakket maatregelen, zo zijn er ook andere stappen bedacht. Zoals een voucher van € 300 die inwoners kunnen gebruiken in restaurants, musea en andere openbare plekken. Om zo de lokale ondernemingen te steunen.

Zonder overleg

Opvallend genoeg is deze beslissing gemaakt zonder overleg met de Belgische spoorwegen (NMBS). Zo liet Sophie Dutordoir, NMBS-topvrouw, via Twitter weten dat ze het een goede zaak vindt dat de regering het gebruik van het openbaar vervoer als duurzaam transportmiddel wil promoten. Maar dat de manier waarop er zonder overleg een beslissing is genomen opmerkelijk is. Er zal namelijk opnieuw gekeken moeten worden naar de sanitaire veiligheid waar de laatste maanden juist zo hard aan gewerkt is.

In Nederland is de aanpak van de overheid juist andersom, wij worden opgeroepen om niet per trein op vakantie te gaan. Omdat deze alleen bedoeld is voor essentiële zaken en beroepen.

gratis treinpas
Foto: Mehrad Vosoughi

BelgiëDuurzaam levenEuropaNieuwsTheOutdoors.nlTreinreizen

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.