Ontdek vier prachtige, historische plaatsen in het noorden van Tenerife

door

Tenerife is het perfecte voorbeeld dat ‘zon, zee, strand’ prima samengaat met historie. Heb je een keer geen zin om naar het strand te gaan, dan is het ook leuk om wat van de lokale cultuur te proeven en de omgeving te verkennen. In het noorden van Tenerife zijn een aantal interessante plekken om de geschiedenis in te duiken. Wij schreven eerder al over Tenerife, zoals de 10 beste trails om te hiken, de gaafste fietsroutes, de leukste activiteiten op en in het water en de beklimming van El Teide. Maar vandaag gaan we op een andere tour: we hebben vier historische plaatsen op Tenerife voor je op een rij gezet.

De vier historische plaatsen van Tenerife

Credits: Turismo de Tenerife

Icod de Los Vinos

Icod de Los Vinos was één van de eerste steden op Tenerife en is ontstaan in de 16e eeuw. In de omgeving werden onder andere bananen en druiven verbouwd, wat ervoor heeft gezorgd dat de economie opbloeide. De naam verraadde het misschien al, maar dit stadje produceert haar eigen wijnen die in heel Tenerife bekend staan om hun rijke smaak. Je kan deze wijnen proeven in één van de bodega’s. Wie door het centrum van Icod de Los Vinos loopt waant zich terug in de tijd. Tijdens een wandeling door de oude straten kom je erachter dat het historische centrum goed bewaard is gebleven. Iets wat door bezoekers altijd gewaardeerd wordt is het artistieke en historische erfgoed van Icod de los Vinos. Één van de hoogtepunten wanneer je dit stadje bezoekt is de Dracaena Drage, een drakenbloedboom die in 1997 een Nationaal Monument werd. Volgens de verhalen is de boom meer dan 3000 jaar oud, maar recente schattingen liggen eerder tussen de 800 en 1000 jaar oud. Hoe dan ook gaat de imposante boom al even mee.

Historische Plaatsen Tenerife
Credits: Turismo de Tenerife

Puerto de la Cruz

Puerto de la Cruz staat niet voor niets in ons lijstje van de mooie historische plaatsen op Tenerife, want het is een echte must visit. De stad langs de kust is perfect geschikt voor lange wandelingen, de shop-mogelijkheden zijn er eindeloos en je kunt er heerlijk eten. Het historische centrum is sinds 1985 cultureel erfgoed en je vindt er maar liefst 140 beschermde gebouwen. Loop vanaf Plaza del Charco langs de gebouwen Casa de la Aduana en Casa Miranda. Als je het voormalige zeemanskwartier La Ranilla bezoekt, loop je tussen de huisjes van vissers en hun familie. Ook geniet je in deze wijk van kunst, schilderachtige architectuur en vele winkels en restaurants.

Credits: Turismo de Tenerife

La Laguna

In San Cristobal de La Laguna staat de oudste universiteit van de Canarische Eilanden en het is daardoor een bruisende studentenstad. In het centrum zijn geen auto’s toegestaan, dus je kan hier uitgebreid rondstruinen langs winkels, cafés en straatmuzikanten. La Laguna heeft een mooi plekje verovert op de Werelderfgoedlijst. De stad stond model voor koloniale steden in Amerika, zoals Havana, Cartagena, Lima, etc. Bijna het hele stratenplan van La Laguna uit de 15e eeuw is nog intact, waardoor je in bijna iedere straat de meest prachtige gebouwen ziet. Een echte aanrader is ook het oude Casa de los Capitanes, waar je ook het toeristenbureau vindt. Vergeet ook zeker niet om het Historisch en Antropologisch Museum te bezoeken.

Credits: Turismo de Tenerife

Santa Cruz

Santa Cruz is in 1494 ontstaan als kleine vissershaven. Tegenwoordig is het de levendige hoofdstad van Tenerife. Ondanks het moderne karakter van de stad is het haar historische charmes niet verloren. In het oude centrum barst het van de prachtige, karakteristieke gebouwen, maar ook van de vele winkels en restaurants. Een mooi voorbeeld is de Iglesia de la Concepcion kerk, dat één van de architectonische overblijfselen is van het vroegere Santa Cruz. De toren uit de 18e-eeuw is een herkenbaar symbool voor de stad. Voor wie meer wil weten over de vroegere bewoners van Tenerife, raden we aan een bezoek te brengen aan MUNA, het Natuur en Archeologisch Museum. Hier leer je alles over het inheemse volk dat hier woonde, genaamd de Guanchen. Vergeet ook zeker niet een bezoek te brengen aan het ronde kasteel van San Juan Bautista, Castillo Negro. Ieder jaar op 25 juli speelt men hier de slag van 1797 na. Dat was het moment dat de Britse admiraal Nelson Tenerife probeerde te veroveren, maar keerde zonder succes huiswaarts. Om de dag mooi af te sluiten kan je het beste naar een concert of voorstelling in Teatro Guimerá gaan, het oudste theater van de Canarische Eilanden.

Credits: Turismo de Tenerife

ActiviteitEuropaSpanjeTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.