Isaberg Mountain Resort is dé outdoor hotspot van Zuid-Zweden

door

Ken je dat gevoel, dat je na een heerlijke nacht slapen, staat te popelen om een dag vol outdooractiviteiten te doen? Het ultieme gevoel tijdens een wintersportvakantie, een huttentocht, dagje klimmen of misschien wel iets anders. En nu hebben we een plek in Zuid-Zweden gevonden waar het allemaal kan. Het Isaberg Mountain Resort is namelijk het gehele jaar geopend voor verschillende outdooractiviteiten. Maar wat kan je hier allemaal doen? We zochten het voor je uit.

Dit is het Isaberg Mountain Resort

In het westen van Småland vind je het Isaberg Mountain Resort en het gelijknamige natuurreservaat Isaberg. Mocht dat nog even geen belletje doen rinkelen, dan ligt het op de hoogte van Gotenburg, maar dan ongeveer 100 kilometer meer het binnenland in. Onder Zuid-Scandinaviërs (Denemarken en Zuid-Zweden) is Isaberg Mountain Resort met name bekend als het dichtstbijzijnde wintersportgebied. Isaberg is namelijk de hoogste berg van Zuid-Zweden en is daardoor dé bestemming voor winter- en zomersporters.

Isaberg Mountain Resort Smaland meer

De outdoorhotspot van Zuid-Zweden

Het natuurreservaat Isaberg en het bijbehorende Isaberg Mountain Resort kent een hoogte van 309 meter. Je zou het dus eigenlijk niet een berg noemen, want zelfs de Vaalserberg is hoger. Toch kent Isaberg een erg goed klimaat en geen bebouwing, waardoor het de perfecte plek is voor mountainbiken, wandelen, rodelen, wintersporten en tal van andere activiteiten.

Een greep uit de activiteiten bij Isaberg

Een dag op Isaberg Mountain Resort is nooit saai. In de zomer zijn en tientallen outdooractiviteiten te ondernemen. Vanuit jouw huisje of campingplaats stap je zo het avontuur tegemoet. Mountainbiken, rodelen en wandelen alleen al kunnen je weken vermaken in deze regio. Maar er is meer – woordgrapje -, want op het water kan je kanoën, suppen, zwemmen, vissen of genieten van de sauna op het water. Liever nog meer avontuur? Dan is het Top Tree Adventure park en de Obstacle course echt iets voor jou. Zie jij jezelf al door de bomen klimmen en van de ziplines razen?

Isaberg Mountain Resort Smaland rodelen

Het Eldorado voor mountainbikers

Mountainbikers halen hun hart op bij het Eldorado voor MTB-rijders in Zweden. De verschillende mountainbiketrails, downhilltracks en de grootste pumptrack van Scandinavië maken onderdeel uit van het grootste bikepark van Zuid-Zweden. Ruim 25 gemarkeerde mountainbikeroutes zijn gratis toegankelijk en geven je een fantastische mountainbike-ervaring. Liever iets meer adrenaline? Dan kan je met de zeszitter-stoeltjeslift omhoog en een van de downhiel-tracks naar beneden vlammen. Wil je nog meer aan jouw mountainbikeskills werken, dan moet je het Bike Park of de pumptrack ontdekken.

Wintersport bij Isaberg Mountain Resort

Wij waren zelf in de zomer in Isaberg, maar de plek is in de winter erg geliefd onder wintersporters. Niet gek ook, want in ongeveer 2,5 uur rijden vanaf Malmö en 1,5 uur vanaf Gotenborg sta je op de pistes. Isaberg is erg sneeuwzeker, maar is niet heel groot. In totaal is het nog geen 10 kilometer aan skipistes. Maar het gebied heeft meerdere stoeltjesliften en ruim 10 pistes. Je kan uiteraard ook heerlijk overnachten in een van de huisjes, met skiopslag. De pistes zijn misschien niet heel lang, maar je kan lange dagen maken en toch veel kilometers skiën.

Extra tips in de regio

Vraag bij de receptie van Isaberg Mountain Resort een gratis wandelkaart aan om de omgeving wandelend te ontdekken. Onderweg vind je tal van bbq-plekken, waardoor je overal in de natuur lekker kan eten en bivakkeren. Na een wandeling lekker eten? Dat kan in een huisje, op de camping of in het Isaberg restaurant. Wil je een avondje echt iets bijzonders? Dan moet je een hapje eten bij Hestraviken restaurang. Laat je onderdompelen door Zweedse gastvrijheid in een prachtige omgeving. Heerlijk eten en genieten van de natuur. Wat wil je nog meer? Overnachten bij Hestraviken kan overigens ook.

AccommodatiesBergenEuropaScandinaviëTheOutdoors.nlZweden

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel