Mercedes-Benz X-Klasse Camper; kamperen voor de echte avonturier

door

Op de Camping Motor Touristik (CMT) Messe in Stuttgart kwam Mercedes-Benz met een wel heel opvallende verschijning. Niet zomaar een X-Klasse brachten ze mee, nee een omgebouwde X-Klasse Camper. Een Camper voor de echte avonturier. Een huttentocht kan je dus overslaan, want je maakt je hike gewoon van en naar je camper.

Mercedes-Benz X-Klasse Camper

Mercedes-Benz onthulde in 2017 al de ‘normale’ X-Klasse. Een pick-up model dat het Mercedes-Benz gamma compleet maakte. En nu werd er met een conceptcao uit een samenwerking met Tischer vooruitgeblikt op een totaal nieuw plaatje; de X-Klasse Camper. In principe is de X-Klasse voorzien van een verwijderbare cabine. Zo kan je dus ook de cabine ergens laten staan op een plek en een rondje gaan touren door het achterland. Iets wat je met een caravan wel, maar met een camper niet kan.

Overleven

Uiteraard mag er aan de X-Klasse Camper niets ontbreken. Zo is er een tweepersoonsbed boven het dak van de X-Klasse gepositioneerd. Uiteraard is er ook een oven en fornuis en bieden de tafel en stoelen ruimte voor drie personen. De tafel en stoelen zijn eveneens om te toveren in een extra bed. Aan de sanitaire stop is natuurlijk ook gedacht en je kan er lekker in douchen.

Pick-up keuken

Voor de andere avonturiers is er ook een ‘light’ versie. Zo kan de X-Klasse ook omgebouwd worden tot een uitschuifbare keuken. De keuken is volledig uitgerust met een wasbak, fornuis, kookgerei en alles wat je nodig hebt om iets culinairs op tafel te zetten. Wie heeft er nog een foodtruck nodig? Helaas kan je hier niet in kamperen, maar je kan er natuurlijk wel je tentje naast op zetten.

Prijzen

Over de prijzen is nog niets bekend, maar in 2019 zullen deze modellen naar alle waarschijnlijkheid op de markt komen.

GearKamperenTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.