Ontdek Cinque Terre op de mooiste manier: vanaf de boot

door

Cinque Terre is ook wel gekend als de meest kleurrijke bestemming van Italië. Het is ontzettend romantisch, mooi en divers. Cinque Terre omvat in feite vijf dorpen: Manarola, Vernazza, Corniglia, Monterosse en Riomaggiore. Je kan ze allemaal te voet doen, maar hoe kan je nu die Pinterest-achtige uitzichten krijgen? Simpelweg vanaf het water. Huur een boot en vaar langs de vijf dorpen voor de mooiste views op Cinque Terre.

Credits: Tamara Malaniy – Unsplash

Cinque Terre met de boot 

Een geweldige manier om deze fantastische plek te ontdekken, is door te hiken in Cinque Terre. Maar, hoe mooi het ook is, je bent ongetwijfeld niet de enige met dat plan. Dé manier om te ontsnappen aan alle drukte en die andere toeristen, is door op het water te zitten. Heerlijk dobberen in de haven, terwijl je een van de vijf kleurrijke dorpjes voor je ziet, beter kan toch niet? Het lijkt misschien een typische toeristische attractie, maar dat is het zeker niet. Je kan verschillende tours doen, van een kleine gozzo tot een zeilboot tijdens zonsondergang, of je kunt je eigen boot huren. 

Wij raden het laatste aan. Als je een eigen boot huurt, zit je op je gemak zonder dat iemand je kan storen of je kan komen photobomben. Nou, misschien je reisgenoten, maar dan moet je die maar lekker kopje onder duwen. 

Zonsondergang vanaf de boot in Cinque Terre
Credits: Angel Barnes – Unsplash

Waar een boot huren 

Je kan ter plekke een boot huren, maar dan moet je wel je basiscursus Italiaans terug boven halen. Het makkelijkste is om van tevoren een boot klaar te hebben staan waar je gewoon op kan springen en kan vertrekken. Je kan een boot huren via Click&Boat. Je hebt hier keuze tussen ontelbare zeilboten, catamarans, motorboten, jetski’s en yachten. Ga je lekker basic met een rubberbootje of wil je extravagant doen en met de mooiste yacht langs de kust varen? 

Je hebt een boot, wat nu?

Indien je hebt beslist om een privé boot te huren is de hele dag van jullie. Vaar de kustlijn af en meer aan in Vernazza en Monterosso. In de rest van de dorpen mogen geen boten aanmeren, maar niet getreurd vanaf de boot is het ook ongelofelijk mooi. Luister naar de klotsende golven tegen de boot, pak je snorkelset erbij en bewonder de vissen, smeer je goed in met natuurlijke zonnebrand en ga lekker bakken in de Italiaanse zon.

cinque terre vanaf de boot
Credits: Raul Taciu – Unsplash

EuropaItaliëNationale ParkenTheOutdoors.nlWatersporten

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

2 reacties. Reactie plaatsen

  • Wat een mooie plekken! Ik denk dat de magie van het zien van ze op zee is dat we geen andere dingen hebben om onszelf af te leiden.Het is een prachtig landschap (van de wateren) dat aansluit bij wat we in de natuur kunnen waarderen. Ik heb je tekst met plezier gelezen

    Beantwoorden
    • Wat een leuke reactie, dankjewel. Je kunt weleens gelijk hebben in de magie van de zee. En daarbij is het denk ik ook de afstand die je kunt nemen vanaf de zee, zodat je het totale plaatje ziet. Hoe dan ook een aanrader 🙂

      Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.