Photo by - Tobias - on Unsplash

Dé Duitse hidden spot die zeker de moeite waard is: Mittenwald

door


We houden van de bekende plekken van een bepaalde plek. Toeristische hotspots die je graag op je lijstje hebt staan. Maar niet alle mooie plekken zijn bekend. Dit worden ook wel de verborgen juweeltjes van een gebied genoemd. Deze plekken zijn vaak namelijk ook echt de moeite waard om te bezoeken. Waarschijnlijk ben je er weleens naar opzoek en daarom delen we graag deze met jou: Mittenwald. Een gemeente in Duitsland met de meest mooie muurschilderingen. Kleurrijk genieten van de rijke geschiedenis. 

Mittenwald: “Uit een sprookjesboek gekropen”

Een onbekend dorpje waarvan het lijkt dat het uit een sprookje van Grimms komt. Daarom ook zeker een verborgen juweeltje en misschien ook wel eentje die ondergewaardeerd wordt. Het typische Duitse stadje zit op elke hoek boordevol bruisende energie, gestimuleerd door de schitterende kleurrijke architectuur. 

Mittenwald muurschilderingen
Credits Pelz

Kleurrijke geschiedenis

Veel van de huizen en winkels in de stad zijn meer dan 250 jaar geleden gebouwd. Hierdoor vind je in de straatjes de tijdloze tradities terug en dan vooral in de hoofdstraat Obermarkt. De muurschilderingen lopen door heel de stad heen. Over de voetgangersvriendelijke paden kom je langs de meest mooie plaatjes en tekeningen. 

Deze schilderingen worden ook wel Lüftlmalerei genoemd. Deze verwijzen naar de kunstvorm van de gevelschildering die inheems is in de plattelandsgebieden van kleine steden in Zuid-Duitsland en Oostenrijk. De beelden zijn tekeningen die variëren van huispatronen of huissymbolen tot Bijbelse voorstellingen en klassieke motieven van de boerenschilderkunst uit het dagelijkse plattelandsleven en de jacht. Ook is de zonnewijzer een populair element. Een hele mond vol, ga het dus vooral zelf bekijken! De schilderingen worden door een speciale techniek op de muren gezet. 

Mittenwald
Credits Ricardalovesmonuments

Mittenwald is schitterend van binnen én buiten

Niet alleen de stad is van prachtig om te zien. Ook de omgeving is een waar schouwspel. Het ligt namelijk in de Karwendel Alpen. Hierdoor is het ook een perfecte plek om te gaan wandelen in de zomer en om te gaan wintersporten in de winter. Dus voor ons outdoorpeople ook echt de moeite waard om eens een bezoekje te plannen.

Mittenwald
Photo by Dieter K on Unsplash

Deze stad klinkt je als muziek in de oren

Wist-je-dat de stad trouwens niet alleen bekend is van deze muurschilderingen en kleurrijke verschijning? Het heeft ook een lange geschiedenis en erfenis in het ambacht van de vioolbouw. Daarom wordt het vaak ‘het Dorp van de Duizend Violen’ genoemd. Dus voor degene die houden van muziek, is dit een leuke plek om eens naartoe te gaan.

Hou jij ook zo van de hidden gems van een gebied? En heb jij echt een plek die niemand mag missen? Laat het ons dan vooral weten door middel van bijvoorbeeld ons Forum

Alpen
Photo by Daniel Dumbrava on Unsplash

ActiviteitAlpenBergenDuitslandEuropaReisverhalenTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.