Unsplash

Zo bezoek je een Nationaal park in Amerika op een unieke manier

door


Het bezoeken van een Nationaal Park in Amerika is op zichzelf al een fantastische ervaring, maar het is mogelijk om deze nóg wat unieker te maken. Want stel je voor; rijden in een slee die vooruit getrokken wordt door honden? Of vliegen in een helikopter? Benieuwd hoe en waar? Lees dan snel onze zeven tips voor een unieke ervaring in een Nationaal Park in Amerika!

1. Reis met de trein | Colorado & Utah

Laat de auto eens staan en neem de trein. Dit is mogelijk in Utah via het bedrijf ‘Rocky Mountaineer. De reis gaat van Denver (Colorado) naar Moab (Utah) en is inclusief twee overnachtingen. De trein waarin je reist bestaat voor een groot deel uit glas, zodat je zo veel mogelijk kunt zien van de omgeving. De reis begint bij Rocky Mountain National Park en je overnacht in Glenwood Springs. De reis eindigt bij Arches and Canyonlands National Parks.

Antoine Beauvillain – Unsplash

2. Neem de hondenslee | Alaska, Wyoming & Montana

Een hondenslee?! Ja, een hondenslee! Wanneer je een Nationaal Park in Amerika gaat bezoeken denk je misschien niet zo snel aan Alaska, maar dit hoort ook zeker bij het continent! Hier kun je dan ook met een slee, die getrokken wordt door honden, de omgeving bewonderen. Hoe nice? Dit kun je doen in Denali National Park. Overnacht bij EarthSong Lodge en geef je op voor een rit bij Denali Dog Sled Expeditions. Andere parken waar hondensleeritten worden gehouden zijn Grand Teton National Park in Wyoming en Glacier National Park in Montana. Genoeg keuze dus!

parken in amerika
Jaime Dantas – Unsplash

3. Ski naar beneden | Washington, Californië & Ohio

In tegenstelling tot Nederland zijn er in Amerika genoeg bergen en heuvels te vinden. In sommige parken kun je hier zelfs vanaf naar beneden skiën! Drie parken waar je dit kunt doen zijn Olympic National Park in Washington, Yosemite National Park in Californië en Cuyahoga Valley National Park in Ohio. Neem de skilift naar boven en geniet van het prachtige uitzicht en de fantastische ervaring!

Pamela Saunders – Unsplash

4. Vlieg in een luchtballon | Utah & Colorado

Een Nationaal Park in Amerika bezoeken en vliegen in een luchtballon zijn op zichzelf al twee fantastische ervaringen, maar wist je dat je deze twee kunt combineren? Dit kan namelijk in Arches National Park in Utah en in Rocky Mountain National Park in Colorado. Vlieg met een luchtballon over de prachtige parken en bewonder de landschappen vanaf een unieke plek. In Colorado kun je je ook aanmelden voor een luchtballonvaart in de ochtend. Wie weet is het mogelijk om prachtige beelden te schieten van de opkomende zon!

parken in amerika
Farshad Rezvanian – Unsplash

5. Ga met de fiets | Maine

Fietsen is in ons land een hele normale activiteit. Bijna iedereen weet hoe het moet en maakt er ook vaak gebruik van. Dit kun je ook doen in Acadia National Park in Maine. Niet alleen in de zomer, maar ook in de winter kun je een fiets huren en op verkenning gaan in het park. Niet in alle parken is het toegestaan om te fietsen, dus zorg wel dat je van tevoren hebt uitgezocht of het mogelijk is.

Patrick Hendry – Unsplash

6. Ga ondergronds | Kentucky & Nevada

Je zou er zo misschien niet aan denken, maar een park ondergronds bezoeken klinkt toch wel heel gaaf. Niet bang in het donker en geen last van krappe ruimtes? Bezoek dan Mammoth Cave National Park in Kentucky en Great Basin National Park in Nevada. Hier kun je meegaan met een tour ondergronds en zo de parken beleven vanuit een héél ander perspectief.

parken in amerika
Dan Meyers – Unsplash

7. Ga vliegen in een vliegtuig of een helikopter | VS

Wil je echt álles uit de ervaring halen? Neem dan het vliegtuig of de helikopter met TCS World Travel. Zij bieden je een winter trip aan waarmee je met een vliegtuig over verschillende Amerikaanse parken vliegt. Het aanbod gaat tot wel zes parken in Amerika in één trip. Sommige van deze parken zijn Yellowstone, Grand Teton en Bryce Canyon. Je bent niet constant aan het vliegen, de trip bevat ook avonturen met een gids zoals wandelen in de sneeuw en het spotten van wolven. Het is wel even een hele investering, want zo’n trip kost voor één person al rond de 30.000 dollar voor tien dagen!

parken in amerika
Isaac Benhesed – Unsplash

Nationale ParkenNoord-AmerikaTheOutdoors.nlVerenigde Staten

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.