Vanaf mei kan je twee dagen packraften in de Biesbosch

door

Wil jij het Nationaal Park De Biesbosch ontdekken, maar is een gewone hike niet genoeg? Dan is packraften in de Biesbosch misschien wel iets voor jou. Dankzij Travelbase kan je vanaf 30 mei twee dagen op stap met een raft en een uitgestippelde hike. Ook de gezellige slaapplek wordt voor je geregeld. 

packraften

Wat is packrafting? 

Packraften is overgevlogen, of gevaren beter gezegd, vanuit Alaska. Een packraft is een kleine, compacte raft die je zo kan opvouwen en in je trekrugzak steken. Veel packrafters combineren het raften dus ook met fietsen, skiën, klimmen en uiteraard hiken. Dat is exact wat The Packraft Trail is begonnen in Biesbosch. Het idee? Een compacte raft op je rug, goede wandelschoenen aan je voeten en vooruit dan maar! 

Iets voor jou?

The Packraft Trail in de Biesbosch is te boeken van eind juli tot half september 2023. De plaatsen zijn beperkt, dus wacht vooral niet te lang met reserveren van The Packraft Trail.

Met packraften kom je op de mooiste plekken in de wereld – Credits: Paxson Woelber via Unsplash

Waarom in de Biesbosch? 

Met een oppervlakte van 9000 meter is het Nationaal Park De Biesbosch een droom voor packrafters. Het is een labyrint van rivieren en oversteekpunten. Je kan er bevers zien, maar ook zeldzame vogelsoorten, zoals de legendarische zeearend. Indien je een duik in het water neemt, kan je verschillende vissoorten tegen het lijf zwemmen. Hou je fotocamera dus maar bij de hand. Idealiter met de juiste cameralenzen erbij, want grote kans dat je iets moois spot. Mocht je geen spectaculaire dieren spotten, ga je ongetwijfeld wel versteld staan van de uitzichten die de Biesbosch je biedt.  

Tip: dit avontuur liever in de Belgische Ardennen doen? Dat kan vanaf eind maart tot begin juni met The Packraft Trail België.

De Biesbosch
Nationaal Park De Biesbosch van boven

Wat houdt packraften in Biesbosch in? 

De trekking is in totaal 24 kilometer wandelen en 20 kilometer varen. Met volle energie vertrek je de eerste dag in de raft. Je vaart de Sliedrechtse Biesbosch af en steekt de Nieuwe Merwede over. Na een stevige dag raften, heb je de rust wel verdiend. De overnachting gebeurt midden in De Biesbosch op camping De Witboom. Na een nachtje rust vertrek je op dag twee naar Deenepolder, helemaal in het zuiden van Biesbosch. Daarna wandel je terug tot in Dordrecht, waar je twee-daags avontuur is begonnen. Twee dagen lijkt niet zo lang, maar vergis je niet. Er gaan ongetwijfeld een paar vermoeide armen en beentjes de auto terug in op het einde van de packraft. Kort maar krachtig zeggen we dan. Zou jij het aankunnen? 

Reserveer je trip

The Packraft Trail in de Biesbosch is te boeken van eind juli tot half september 2023. De plaatsen zijn beperkt, dus wacht vooral niet te lang met reserveren van The Packraft Trail.

Ook leuk

Travelbase, de organisatie van The Packraft Trail is expert in het uitwerken van de tofste outdoor avonturen. Dus wil je naast packraften nog iets anders doen? Check dan deze toffe reizen eens:

  • Kanoën in het altijd mooie Zweden met The Canoe Trip
  • Zeilen langs de mooiste eilanden in Kroatië met The Sail Trip
  • Te voet Jordanië doorkruisen via de bijzondere Jordan Trail
  • Een epische trektocht door Montenegro, Kosovo en Albanië over de Balkan Trail
  • Middenin de natuur van Zweden kamperen bij camping Nordic Woods
  • Kamperen aan de geweldige Nederlandse kust op camping Winterwoods
the packraft trail
packraften
EuropaHikingKamperenKano & kajakNationale ParkenNederlandTheOutdoors.nlTravelbaseWatersporten

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.