Even helemaal ontstressen op pop-up camping Winterwoods in Drenthe

door

Wil jij er ook even tussenuit? Gewoon even lekker ontspannen? Dan is een bezoekje aan de pop-up camping ‘Winterwoods’ misschien wel iets voor jou. Deze camping ligt midden in de bossen in Drenthe. Wat kan je hier zoal doen? Je kan er genieten van de natuur, terwijl je je innerlijke rust terugvindt. Er worden namelijk yoga- en kookworkshops gegeven. Je kan zelfs ontspannen in een Finse sauna of de kou opzoeken tijdens een koude training. Een heerlijke plek om een weekend of een midweek te vertoeven met likeminded outdoorliefhebbers.

De pop-up camping is open van oktober 2022 t/m 5 februari 2023. Een plekje boeken voor een midweek of een weekend kan via deze site.
Winterwoods van boven
Credits: Nick Bezemer

Winterwoods is ontspannen op allerlei manieren

Bij deze pop-up camping is niets te gek. Waar krijg jij energie van? Luister je graag naar de knisperende geluiden uit het bos, terwijl je geniet van de warmte in de Finse sauna? Deelnemen aan verschillende workshops is ook een optie. Zo kan je bijvoorbeeld helemaal tot rust komen met de yogaworkshop of jezelf leren de controle te houden in de Ieberenplas. Hier leer je je lichaam te controleren tijdens het onderdompelen in het koude water. Het wordt dan ook wel koudetraining genoemd. Altijd al willen leren koken boven een vuurtje? Ook dit leer je bij Winterwoods. Je gaat namelijk je eigen stoofschotel bereiden. Wanneer het kouder begint te worden kan je je lekker terugtrekken bij het kacheltje in je knusse yurt. Dit is een soort luxe tent.

Ervaar het traditionele nomadenleven

Wil jij die echte outdoor-feeling ervaren? Overnachten in een traditionele en knusse yurt is dan ideaal. Deze tenten worden oorspronkelijk gebruikt door nomaden. Zij trekken hiermee rond over de toendra’s. Deze handgemaakte tenten uit Mongolië zijn goed geïsoleerd, waardoor jij het ’s nachts áltijd lekker warm hebt. Hoe ziet de tent er van binnen uit? Een yurt is ongeveer 36 vierkante meter groot. Ja, dat is nog een aardig ruime tent. Verder is de tent traditioneel ingericht met comfortabele kleden, stoelen en bedden. Ook beschik je over een kastje om extra spullen in op te bergen. En natuurlijk een kacheltje om de temperatuur op peil te houden.

pop-up camping Winterwoods

Pop-up camping Winterwoods, dé plek om tot rust te komen

Midden in de dichte bossen in een uitgestrekt natuurgebied met water en heide. Klinkt rustgevend hè? Dat is de plek waar de pop-up camping te vinden is. Het is dus perfect om even helemaal je innerlijke zen terug te vinden en dus lekker te ontstressen. Wanneer het begint te schemeren spot je misschien wel een ree of een vos. Houd je ogen dus goed open wanneer je wat geritsel van blaadjes hoort, want misschien kom jij deze prachtige dieren dan wel tegen. Ook bosuilen zijn te vinden in de bossen. Heb jij zin in een frisse ochtendduik? Ga dan zwemmen in de Ieberenplas. Deze ligt op steenworp afstand vanaf de camping. De Ieberenplas is een gigantische zwemvijver met een maximale diepte van twee meter.

Overnachten doe je in een traditionele yurt

Nog meer once in a lifetime experiences

Travelbase is de reisonderneming achter Winterwoods. Travelbase staat bekend om het verzorgen van reizen met een once in a lifetime experience. Deze reisonderneming support meer dan 20 verschillende communities en reismerken. Jaarlijks organiseert Travelbase meer dan 50.000 reizen in 10 verschillende landen. Travelbase wil graag de natuurlijke kant van de mens naar boven halen. Daarom leggen zij heel erg de nadruk op de ‘gehele reis’. Overal wordt aandacht aan besteed en alles wordt tot in de puntjes geregeld. Naast deze camping, organiseren ze bijvoorbeeld een roadtrip door Italië met een Vespa, een surfkamp van The Surftribe of een autorace genaamd de Budapest Rally.

Of wat dacht je van deze toffe avonturen:

AccommodatiesEuropaKamperenNederlandTheOutdoors.nlTravelbase

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.