Het nieuwe jaar in duiken met de pantoffels van Glerups

door

Jaja, de feestdagen komen er weer aan en dat betekent ook dat het nieuwe jaar alweer bijna in zicht is. Voor veel mensen is het traditie om op 1 januari van het nieuwe jaar een koud watertje op te zoeken en een verfrissende duik te nemen. Helaas gaat de officiële nieuwjaarsduik van 2022 niet door, maar dat betekent niet dat je niet zelf op eigen houtje ergens een duik kunt nemen. Je moet dan wel al je moed bij elkaar rapen om een sprong te wagen in het ijskoude water. Brrrr. Maar, dat koude gevoel is maar voor even. Buiten het water kun je snel weer opwarmen. Mits je de juiste, warme gear bij je hebt. En dat heb jij natuurlijk. Want laten we eerlijk wezen, we zijn allemaal een stuk gelukkiger met warme voetjes. De pantoffels van Glerups zijn hiervoor ideaal.  

Pantoffels van Glerups

Het nieuwe jaar staat weer vol nieuwe uitdagingen, dus is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Eén van de manieren om dat te doen, is jezelf goed warm houden. Ben je warm, dan is je lichaam goed doorbloedt en kunnen je cellen je beter gezond houden. Vooral handen en voeten koelen snel af. Gelukkig zijn er de pantoffels van Glerups, gemaakt uit vilt van 100% schapenwol. Hierdoor zijn je voeten snel weer op temperatuur. Het vilt ademt en kan tot 35% vocht opnemen zodat de sloffen altijd droog aanvoelen. Perfect dus voor wanneer je met koude natte voeten het water uitkomt.

Je kan de pantoffels het beste zonder sokken dragen. Dan zijn geven ze jou de meeste warmte én dat zit natuurlijk veel lekkerder. De sloffen vormen zich namelijk naar je voeten waardoor ze goed en comfortabel blijven zitten. De dubbele laag vilt in het voetbed zorgt er ook nog eens voor dat ze heerlijk lopen.

De handgemaakte sloffen zijn vervaardigd van wol afkomstig van geselecteerde schapenboeren uit Nieuw-Zeeland. Ze zijn verkrijgbaar in veel mooie kleuren en in drie modellen: slipper, schoen en laars.

Glerups, een duurzaam familiebedrijf

In 1993 maakte Nanny Glerup als hobby voor het eerst een paar vilten laarzen met wol van haar eigen Gotland pelsschapen. Gewoon omdat ze voor haar eigen inkomsten wilde zorgen en breien niet leuk vond. Haar familie en vrienden waren erg enthousiast en al snel begon ze er meer te maken, wat leidde tot een kleinschalige productie. Vilten is het langdurig in elkaar wrijven van wolharen met behulp van water en zeep. Het uitgangspunt van de familie Glerups is dat ze een zo puur mogelijk product willen maken. Glerups heeft hiervoor contractuele afspraken met schapenboeren over het welzijn van de dieren. Verder wordt de wol met natuurlijke kleurstoffen geverfd en wordt de leren zool plantaardig gelooid.

Meer informatie

De pantoffels van Glerups zijn in Nederland en België verkrijgbaar via Binorm.

pantoffels van Glerups

Ben jij van plan dit jaar een Nieuwjaarsduik te gaan maken? Laat het ons weten door een reactie achter te laten. Wij zijn benieuwd!

KledingTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.