Met Primus is koken op de camping altijd een feest

door

Koken op de camping is voor de een een feest. De ander gaat liever elke dag naar het (camping)restaurant. Het belangrijkste aan fijn koken op de camping is het hebben van goede spullen. Wij testten tijdens onze Europatrip de spullen van Primus en maakten elke avond een feestmaal. Benieuwd hoe jij dat ook kan doen?

Primus kampeerproducten

Primus is misschien nog niet het bekendste campingmerk, maar het merk uit Zweden verdiende zijn sporen al sinds 1892. Primus is vooral bekend om kampeerproducten van hoge kwaliteit. Schijnbaar maakte de eerste persoon (Edmund Hilary) die de top van de Mount Everest had bereikt ook gebruik van een Primus brander. Dat geeft wel aan dat de producten van hoge kwaliteit zijn en tegen de meest extreme situaties kan. Daarnaast is Primus een voorloper qua duurzaamheid. Zo maken ze de levensduur van de producten beter, ondersteunen ze ontwikkelingsprojecten en zorgen ze ervoor om de CO2 uitstoot te verminderen.

Primus 3

Campfire cookset

Allereerst maakten wij gebruik van de Primus Campfire Cookset. Deze pannenset voorziet je van de drie belangrijkste pannen, inclusief slim afgietsysteem. Twee pannen (1 en 1,8 liter) en een koekenpan. Eveneens slim dat je alle pannen makkelijk in elkaar kan zetten en in een hoes kan stoppen. Zo neemt het lekker weinig ruimte in beslag en kan het niet snel beschadigen. De pannen zijn gemaakt van sterk roestvrij staal en kan jaren meegaan. Uiteraard hebben ze alle drie handvaten die niet warm worden en een bodem die de warmte gelijk verdeeld.

Primus

Onja stove

Je hebt natuurlijk niets aan pannen, als je niet kan koken op een gasstel. Wij maakten gebruik van de Primus Onja Stove. De Onja Stove is het meest compacte tweepit gasstel van Primus. En dat is relaxt, want je kan hem super eenvoudig inklappen en meenemen. Hij heeft zelfs een schouderband, zodat je hem werkelijk overal mee naartoe kan nemen. Denk aan een barbecue in het park, een heerlijk romantisch diner aan het strand of gewoon op de camping. Helemaal handig is dat de beschermende bovenkant eveneens een snijplank is. Travel light on point. Per kookpit sluit je een gasfles aan.

Kookkunsten

Met de Campfire Prep Set maak je jouw kampeeruitrusting helemaal af. Daar zitten alle kookgerei in die jij nodig hebt. Inderdaad, de basis is van Primus is dik in orde. Dat betekent niet dat jij meteen als een sterrenchef kan koken, maar het maakt wel een goede start. En inderdaad, je kan de Onja Stove natuurlijk ook prima gebruiken om een kopje koffie op te zetten of een eitje op te bakken. Wat ons betreft ontbreken de Primus spullen niet meer uit onze uitrusting. De pannenset en Onja Stove zijn eenvoudig in Nederland te verkrijgen.

KamperenMerkenTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.