5x een fantastisch reisboek over het continent Amerika | The Outdoors Indoors #15

door

Of je nou op vakantie bent, een reis in het vooruitzicht hebt of nog maanden moet werken zonder bijzondere plannen, het is altijd leuk om reisboeken te lezen. Om het reisgevoel naar je toe te brengen, raden we je in deze editie van The Outdoors Indoors vijf keer een fantastisch reisboek over het continent Amerika aan.

#1. O Canada | Mart Smeets

In 1974 begon voor Mart Smeets de liefde voor Canada. Veel mensen zullen denken dat het land op de Verenigde Staten lijkt. Toch is de cultuur, de politiek en het temperament van de bevolking heel anders. In dit boek lees je hoe hij, via Montréal, prachtige plekken als Québec City, Toronto, Ottawa, Calgary, Edmonton, Hamilton, Vancouver en Sherbrooke leerde kennen. Ook de (eigen)aardigheden van de Canadezen, hun keuken, hun drankjes, sportploegen, ijsbanen, malls, musea en hun muziek komen naar voren. ‘O Canada‘ is een boek waarmee je het land echt leert kennen. Een echte aanrader dus.

reisboek
Credits: Shawn Lee – Unsplash

#2 Amerikanen fietsen niet… | Gijs van Middelkoop

In het boek ‘Amerikanen fietsen niet…‘ fietst Gijs van Middelkoop samen met zijn vriendin van Miami naar San Francisco. In totaal is het een afstand van maar liefst 8.500 kilometer. Hun doel is om het echte Amerika te leren kennen. In het boek worden al hun vragen beantwoord. Wat klopte er van alle waarschuwingen die ze vooraf kregen? Zijn Amerikanen inderdaad materialistisch, preuts en hard? Klopt het dat Amerika geen fietsland is? De vijftien verhalen in het boek geven je een spannend, origineel en vaak hilarisch inkijkje in het Amerika van nu.

#3 Op de vlakte der slangen | Paul Theroux

In het boek ‘Op de vlakte der Slangen‘ maakt auteur Paul Theroux een maandenlange roadtrip door Mexico. Zijn reis begint in Nogales. Nogales is een grensstad in het noorden van het land. Vervolgens rijdt hij langs de grens en zakt hij af naar Mexico-Stad. Hij gaat steeds verder het zuiden in, waar hij de armste provincies Oaxaca en Chiapas bezoekt. In zijn boek lees je over zijn onvergetelijke reis door één van de meest levendige, complexe en soms gevaarlijkste landen ter wereld.

reisboek
Credits: Filip Gielda – Unsplash

#4 Insight guides – Nationale Parken West-Amerika | Nicky Leach & Maciej Zalinicki

In het westen van Noord-Amerika is te zien dat nationale parken voor de meeste Amerikanen ontzettend belangrijk zijn. Deze nationale parken bieden bescherming aan landschappen en dieren die het moeilijk hebben. In het boek ‘Insight guides – Nationale Parken West-Amerika‘ lees je over de geologie, de flora en fauna, de pioniers en de parkrangers. De auteurs en fotografen van dit reisboek nemen je mee op reis naar alle nationale parken. Hierbij kun je denken aan Yosemite, de Grand Canyon en Yellowstone. Je leest over wegsmeltende gletsjers, de kunst van de indianen, natuurfotografie en de grizzlyberen. Het boek is zowel een bron van inspiratie, als een erg praktische reisgids.

#5 Wanderlust – USA | Gestalten

Het boek ‘Wanderlust USA’ is schitterend uitgevoerd en bevat de meest legendarische wandelroutes van de Verenigde Staten. Je komt in het boek langs de grote natuurgebieden. Van Yellowstone National Park tot Yosemite Park. Ook de diepe canyons in Utah en Maine’s prachtige kliffen langs de Atlantische kust komen aan bod. Het boek bevat veel kleine en grote trails. Ook is het uitgevoerd met duidelijke cartografie, heldere teksten en indrukwekkende foto’s. Dit reisboek is dan ook een fantastische aanrader.

reisboek
Credits: Aram Grigoryan – Unsplash

EntertainmentTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.