Review: Colmar puffy stretch corduroy ski outfit

door

Wie Colmar niet kent van hun wintersportcollectie, zal misschien bekend zijn met hun stijlvolle urban wear-assortiment, of vice versa. Voor fervente wintersporters, zoals ikzelf, is Colmar vooral bekend om hun indrukwekkende skikleding. De combinatie van stijl en bijzondere aandacht tegen koude weersomstandigheden maakt het merk zeer geliefd. Aangezien ik een outfit uit mag zoeken is het even schrikken wanneer ik ontdek dat Colmar geen specifieke snowboardlijn heeft. Gelukkig verschijnt al snel weer een glimlach op mijn gezicht wanneer ik een paar dikke outfits spot. Ik ga voor de Colmar Puffy Strech Corduroy Ski Jacket met de bijpassende velvet broek. In dit artikel neem ik je mee in mijn keuze en test ik de set uitgebreid te midden van de majestueuze vierduizenders van Valais in Zwitserland.

Mijn zoektocht naar functionaliteit en innovatie komt samen in de Colmar Corduroy outfit

Mijn enthousiasme voor het buitenleven heeft me gevormd tot een ware outdoor liefhebber. Of het nu gaat om wintersporten, bikepacken of hiken, ik ben het liefst zo vaak mogelijk in de bergen te vinden. Hier ligt mijn passie. Als ik in mijn gedachten verzink en terugdenk aan alle spullen die ik versleten heb, realiseer ik me dat ik echt veranderd ben van de koopjes jagende student naar iemand die echt waarde hecht aan de duurzaamheid van zijn uitrusting. Ik wil nu het meest geschikte materiaal voor elke sport en temperatuur en graag zie ik er ook nog een beetje stijlvol uit.

Colmar zet de toon op wintersport

Verschillende wintersportmerken hebben al een plekje in mijn hart veroverd, en nu staat ook Colmar op dit lijstje. Colmar weet perfect in te spelen op mijn behoefte aan functionaliteit en innovatie. Bij het browsen op de website van Colmar identificeer ik me moeiteloos met hun verhaal. Colmar werkt samen met diverse ontwerpers en heeft daardoor opvallende collecties en limited edition-stukken ontworpen. Wat ik bewonder, is dat ze trouw blijven aan hun kernwaarden. Geen poespas en overdreven kleuren, maar stijlvol design. Dit heeft geleid tot een solide reputatie op het gebied van kwaliteit en vakmanschap.

Een sneeuwzekere keuze

Een vriend die helemaal dol is op Colmar vertelde me dat net zoals de meeste Italiaanse merken, Colmar vaak net wat kleiner uit valt. Goed om rekening mee te houden dus. Ik houd van simpel en elegant en met zijn ribstructuur springt de Puffy corduroy jas er echt voor me uit. Het zou me niet verbazen als Colmar zijn inspiratie van de ribstructuur heeft gehaald van een zonet geprepareerde skipiste. Omdat ik snowboard en van een wijde stijl houd, besluit ik met mijn mijn lengte van 1,79 centimeter te gaan voor size 50. De uitklapbare maattabel op de website van Colmar is een fijne tool om hierbij te gebruiken. 

Colmar puffy stretch corduroy is ademend én waterdicht

De corduroy stretch geeft me het vertrouwen om op volle snelheid de eerste piste naar beneden te pakken. Hoewel je het niet direct zou zeggen, is de stof waterdicht, extra gecoat en ademend. Dit merk ik vooral wanneer ik na een stuk offpiste een pad omhoog moet wandelen. In vergelijking met mijn oude jas zou het zweet me uitbreken. De jas ademt, maar de warmte blijft behouden.

Unieke details van de Colmar puffy stretch corduroy

De waterdichte ritssluiting die ik tot mijn kin kan dichtritsen geeft me het vertrouwen om extra uitdagingen op te zoeken. Door het elegante Colmar logo en zijn blauwe kleur val ik niet op, maar toch ontvang ik een regen aan complimenten over mijn outfit. Leuk natuurlijk, al heeft de jas veel meer te bieden met zijn unieke details.

De multifunctionele binnenzakken maken het gemakkelijk om wat eten mee te nemen voor onderweg en mijn telefoon en portemonnee veilig op te bergen. Door de speciale sluiting bij de mouw voor de skiliftpas passeer ik moeiteloos langs de doorgang van de skiliften. Er zit een elastische band bij je pols. Een soort van halve binnenhandschoen die je over je duim heen kan trekken. Handig wanneer je net als ik niet hebt geïnvesteerd in handschoenen die goed afsluiten. Er glijdt geen sneeuw in mijn jas bij een val. Wanneer ik mijn helm afzet om even uit te rusten, kan ik mijn hoofd lekker inpakken met de vaste capuchon, voorzien van elastische aantrekkoorden aan de achterkant bij de nek. Ondanks dat iedereen tegenwoordig een helm draagt vind ik dit een handige feature.

Dankzij de band met drukknopen kan ik de jas rondom om mijn middel strakker of losser aantrekken. Precies aan mijn manier van boarden, zodat ik comfortabel op mijn snowboard sta. Zo wordt mijn winteravontuur niet alleen stijlvol, maar ook praktisch en comfortabel.

Specificaties Colmar puffy stretch corduroy

  • Extra warm en waterdicht
  • Waterdichte ritssluiting aan de voorkant
  • Ritszakken met afsluitbare binnenzak
  • Zakje voor je skipas op de mouw
  • Vaste capuchon
  • Elastische manchetten
  • Sneeuwvanger
  • Wijde zakken bij de broek
  • Adviesprijs jas: €569,95
  • Adviesprijs broek: €295,00

De velvet ski broek met wijde zakken

Over de broek wil ik niet te lang uitweiden, simpelweg omdat deze logischerwijs dezelfde eigenschappen bevat als de jas. De broek is dik en biedt bij ijzige omstandigheden goede bescherming bij een val. Hier zie ik wel een verschil met een goedkoper segment. Net als bij de jas sluit de rits goed en bieden de ruime zakken veel opslagruimte. Een minpuntje is dat de broek wat baggy valt en je dus een riem nodig hebt.

Samenvattend

Wanneer je al een tijdje meedraait in de wintersportwereld en goede gear waardeert dan is de investering in deze Colmar-outfit zeker de moeite waard. Ondanks dat de broek wat baggy valt in vergelijking met de jas, biedt deze nog steeds uitstekende bescherming en functionaliteit, terwijl de jas boordevol handige details zit, zoals waterdichte ritsen en slimme opbergmogelijkheden. Kortom, een betrouwbare keuze voor jouw winteravonturen die je wintersportervaring zeker naar een hoger niveau zal tillen.

GearKledingReviewsTheOutdoors.nlWintersporten

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.