Met de Scandlines ferry naar Denemarken en Zweden

door

Zweden en Denemarken zijn prachtige landen. Bij het horen van Scandinavië of de diverse landen, gaat de verbeelding al voor zich spelen. Alleen hebben we de landen nog niet heel erg ontdekt. Vreemd eigenlijk. Want wist je bijvoorbeeld dat Zweden met de auto sneller te bereiken is dan het veel bekendere Tirol in Oostenrijk? Waarschijnlijk niet! Zowel Zweden en Denemarken zijn ideale bestemmingen voor de avonturier. En dankzij snelle, flexibele en duurzame overtochten met de Scandlines Ferry naar Denemarken en Zweden is het avontuur veel dichterbij dan je denkt.

Puttgarden Duitsland ferry veerboot

Met de Scandlines ferry van het Duitse Puttgarden naar het Deense Rødby

Het is altijd tijd om op avontuur te gaan. De seizoenen zijn in Scandinavië altijd merkbaar in full effect. Wie van outdoor houdt komt vooral in Zweden goed aan zijn trekken. Uitgestrekte bossen, allemansrecht en prachtige meren wachten er op je. En misschien wil je zelfs wel een paar nachten wildkamperen of een meerdaagse kanotocht maken? Ook dat kan in Zweden.

Tijd dus om de auto in te pakken en op stap te gaan. Wie snel naar Zweden wilt gaan, rijdt het beste naar het Noord Duitse Puttgarden. Als jouw trip naar Kopenhagen of verder gaat, dan win je al snel meer dan 100 kilometer en een uur reistijd. En omdat je met meerdere auto’s op een hybride veerboot gaat, reis je zo ook nog een stukje duurzamer. En je hoeft niet bang te zijn dat je minder flexibel bent. Vanaf Puttgarden gaat er dagelijks tot wel 45 keer een veerboot, vrijwel de klok rond en dus ook in de nacht. Ticket vooruit geboekt, maar boot net gemist? Ook dat is geen probleem, als je een ticket hebt zonder bepaalde afvaartijd. Vervolgens doe je er slechts 45 minuten over om voet op Deense bodem te zetten. Vanaf Rødby is het niet ver meer naar Kopenhagen of Zweden; in ongeveer twee uur bereik je de beroemde Øresundsbrug en kom je aan in het Zweedse Malmö.

Wil je iets noordelijker je Zweedse roadtrip beginnen, dan is er ook de mogelijkheid om de Ferry te pakken in het Deense Helsingør. Hier brengt de Ferry je in ongeveer 30 minuten naar het Zweedse vasteland. Vanaf daar rij je regelrecht het Zweedse platteland op en kan je outdoor avontuur echt beginnen.

Voordelig en gemakkelijk met Scandlines

Reizen met de Scandlines ferry naar Denemarken en Zweden is niet alleen heel erg gemakkelijk, maar ook heel voordelig. Daarnaast biedt Scandlines ook de mogelijkheid om zogenaamde combitickets te kopen. Met dit ticket kun je zonder extra wachttijd over de Øresundsbrug rijden naar Zweden. Wil je je roadtrip liever verder in het noorden beginnen, dan kun je met dit ticket ook de Ferry naar het Zweedse Helsingborg nemen.

Pro tip: boek alvast online de Scandlines Ferry en boek tot wel 40% voordeliger ten opzichte van een ticket in de haven kopen.

Welke Scandlines tickets kan je het beste kopen?

Er zijn verschillende mogelijkheden om de veerboot overtocht te maken. Uiteraard kan je gewoon aan komen rijden en zie je vanzelf wel wanneer er een plekje vrij is op de boot. Over het algemeen zal dat in het laagseizoen makkelijker zijn dan in het hoogseizoen. Wil je toch in het hoogseizoen freestylen, dan kan je ook vroeg in de ochtend of later in de avond een overtocht maken. Sterker nog, je kan zelfs diep in de nacht vaak nog een overtocht maken. Uiteraard zijn er ook andere mogelijkheden. De tickets die je vooraf koopt geven altijd een geboekt tijdstip aan, maar je kan – mits beschikbaar – ook eerder of later op dezelfde dag een boot nemen. Liever nog flexibeler, dan is er een Flex ticket. Deze is op de geboekte dag plus nog drie maanden daarna geldig.

Ferry Denemarken Zweden
Credits: © Scandlines

De voordelen van reizen naar Denemarken en Zweden met Scandlines ferries

Ken je dat gevoel, dat je na een lange reis eerst eventjes moet bijkomen? Reizen met de ferry betekent dat je eventjes kunt relaxen terwijl je onderweg bent. De auto staat stil en op het dek kun je bij mooi weer lekker uitwaaien en van het uitzicht genieten. Zo kom je heerlijk uitgerust op je plaats van bestemming en kun je direct in het vakantiegevoel duiken. Je kan er uiteraard ook voor kiezen om net voor of na de veerboot-overtocht een overnachting te boeken. Zo hak je jouw verdere reis naar bijvoorbeeld Zweden iets meer op.

Wat verder te doen op de Scandlines veerboot?

Als je naar Denemarken of Zweden (of terug naar Duitsland) gaat met de Scandlines ferry, dan staat relaxen voorop. Misschien wil je wel helemaal niet op het dek staan, maar wil je in alle rust genieten van een kop koffie of een hapje eten. Ben je met (kleine) kinderen, dan is er ook een kleine speeltuin om het lange zitten in de auto te compenseren. Of je realiseert je net op tijd dat drank in Zweden enorm duur is en je beter een paar koude blikken bier – zonder statiegeld -, voor bij het kampvuur, op de boot kunt inslaan. Ook dat kan aan boord van de Ferry in één van de vele winkels aan boord. Doe dat overigens niet lastminute, want de winkels sluiten ongeveer een kwartier voordat de boot aanmeert.

Ferry Denemarken Zweden
Credits: Martin Edström/imagebank.sweden.se

Het belang van duurzaamheid

Wie van de natuur houdt, houdt natuurlijk ook van duurzaamheid. Scandlines heeft inmiddels meerdere initiatieven gestart om zijn ferry’s te verduurzamen. Wist je bijvoorbeeld dat Scandlines gebruik maakt van hybride ferry’s? Maar dit is echter niet genoeg. Scandlines heeft zichzelf als doel gesteld om binnen enkele jaren emissievrij te varen. Zo wordt een tripje naar Zweden opeens wel heel milieuvriendelijk.

Gratis laden en andere duurzame initiatieven

Kom je met de elektrische auto, dan kan je onbezorgd en gratis(!) jouw auto opladen bij de snelladers in Puttgarden en Rostock. Zo gaat jouw auto vol mee naar de overkant en kan je daarna weel snel wat kilometers maken. Zo wordt het nuttige met het aangename echt samengevoegd. En terwijl je bijvoorbeeld in Puttgarden staat te laden, kan je de verschillende duurzaamheidsmaatregelen aanschouwen. Zo is er meer dan één hectare aan wilde bloemen geplant, zijn er diverse insectenhotels en vleermuishotels

Al met al is er voor de outdoor liefhebber dus weinig meer op tegen om de overtocht naar Denemarken of Zweden te wagen. Je zit er zo, je komt heerlijk relaxt aan, en als je er eenmaal bent wacht er één groot outdoor avontuur op je. Kortom: waar wacht je nog op?

hybrid ferry naar Denemarken
DenemarkenDuitslandEuropaRoadtripScandinaviëTheOutdoors.nlZweden

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.