Schöffel is het outdoor kledingmerk met ruim 200 jaar ervaring

door

Outdoorkledingmerken zijn er in overvloed. Start-ups, high-end, basis of merken met diep gewortelde roots in de outdoorwereld. Voor ieder wat wils, maar als je jouw perfect fit hebt gevonden, wil je eigenlijk niets anders meer. Zo ontdekten we recentelijk het Duitse Schöffel – spreek uit Schoeffel – en hebben de ultieme outdoormetgezel hierin gevonden. Het merk heeft ruim 200 jaar ervaring in de outdoorwereld en weet precies waar een buitenliefhebber behoefte aan heeft.

Geen outdoorsport te gek voor Schöffel

De oprichter van Schöffel begon al in 1804 met het merk. Ruim 200 jaar ervaring gaat je letterlijk niet in de koude kleren zitten, want deze kleding is gemaakt om jou comfortabel en op temperatuur te houden. Sinds 1967 specialiseert het merk zich volledig op sportswear. Ondertussen is Schöffel groot in de outdoorsporten wintersporten, hiking, trekking, mountaineering en cycling. En uiteraard is er een lifestyle-lijn die je voor alledaags kan gebruiken. Je kan dus lekker bij hetzelfde merk en dezelfde pasvorm blijven als je skiet, klimt, wandelt, fietst en er hip in de stad uit wil zien.

Schöffel header

Schöffel kiest voor de wereld

Naast een goede pasvorm en een mooie collectie, willen we tegenwoordig uiteraard steeds meer. Zo vinden we duurzaamheid erg belangrijk en gelukkig Schöffel ook. Het merk is duurzaam en sociaal betrokken en heeft het als missie om zichzelf steeds te blijven verbeteren. Dus geen gedwongen (kinder)arbeid, een eerlijk salaris, goede arbeidsomstandigheden en producten die minder belastend zijn voor de wereld. Goed voor jou en voor de wereld dus. Het merk is zo vooruitstrevend, dat het al zeven jaar de Fair-Wear leader status heeft.

Wij kiezen voor Schöffel

Duurzaamheid is belangrijk, maar eigen veiligheid net zo. De producten van Schöffel zijn allemaal gekeurd volgens de PPE (Personal Protective Equipment). Dit betekent dat je als individu weet dat je zo goed mogelijk beschermt bent voor jouw gezond- en veiligheid. Dus bescherming tegen UV, regen, water en wind. En dat allemaal met oog voor detail, want de kleding ziet er allemaal ook tip-top uit.

Schöffel mannen

Shirts

Als basis van onze outfits nemen we het Schöffel Hochwanner T-Shirt. Dankzij de Tencel vezel is het een shirt dat je perfect tijdens een activiteit kan dragen. Het shirt voert vocht goed af en droogt snel. Liever een print erop, dan kan je bijvoorbeeld kiezen voor het Falkenstein T-Shirt. Dit shirt is een blend van duurzame lyocell en polyester, wat je eveneens goed droogt houdt.

Shorts en broeken

Er gaat niets boven een goede wandelbroek als je een outdooravontuur aangaat. Kies er dus een die past bij jouw activiteiten. Liever veel of weinig zakken of een die snel droogt? Allemaal keuzes die invloed hebben op een goede keuze. Zo kwamen wij uit de de Silvaplana. De perfecte korte broek voor zowel outdoors als in urban omgevingen. Hikers gaan erg blij worden van de Ascona broek. Deze broek houd je lekker op temperatuur, zelfs in de zomer. En dankzij de stretch heb je alle vrijheid om te bewegen. Ga je een iets uitdagendere hike of trekking aan, dan is de Saaremaa jouw beste vriend. Ook hier maakt de stretch het super comfortabel, maar zijn de stukken die het meest belast worden extra verstevigd.

Collectie

Benieuwd naar de gehele collectie, kijk dan snel op de website. Of volg ze op social en tag het merk met #ichbinraus. Ofwel, #ikbenbuiten.

KledingMerkenTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.