Credits: The Kayak Trip/Michiel Annaert

Met The Kayak Trip ontdek je de prachtige Noorse fjorden tijdens een avontuurlijke tocht

door

Het is geen geheim dat de Scandinavische landen in het bezit zijn van prachtige, ongerepte natuur. Bij veel mensen staat een bezoek aan Scandinavië dan ook op hun bucketlist. Wanneer je Noorwegen graag wilt verkennen, zijn er meerdere manieren om dit te doen. Eén van deze manieren is The Kayak Trip. In acht dagen ontdek je al peddelend en hikend de mooiste highlights van de Noorse Fjorden.

Je kunt in juli en augustus 2024 deelnemen aan The Kayak Trip in Noorwegen. Wees er snel bij, want de boekingen gaan al hard. Kijk voor meer info en boeken op deze website van Travelbase.
De berg Breiskrednosi in het Naerøyfjord in Noorwegen.
Credits: The Kayak Trip

De kajak trip van je leven

Het Naerøyfjord in Noorwegen is de plek waar je de kajak trip van je leven maakt. Met een klein aantal andere avonturiers peddel en hike je door de King of Fjords. Het Naerøyfjord is het bekendste en diepste fjord van Noorwegen en is dan ook niet voor niets tot UNESCO werelderfgoed benoemd. Tijdens de trip kun je genieten van prachtige uitzichten op kristalhelder water en betreed je indrukwekkende, steile bergwanden. Vanaf hier kun je je verwonderen over de fantastische, ongerepte natuur van Noorwegen.

Samen met de ervaren Fjord Guides van Travelbase ga je The Kayak Trip aan. Heb je nog niet zoveel ervaring op het gebied van kajakken? Geen probleem, want de guides leren je met veel plezier een aantal basistechnieken aan. Wil je op jouw eigen tempo de omgeving verkennen? Dan behoort dit zeker tot de mogelijkheden. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om met één van de gidsen op pad te gaan. Zij leiden je met veel enthousiasme door het prachtige Naerøyfjord.

Persoon bij een kajak in het Naerøyfjord in Noorwegen tijdens The Kayak Trip.
Credits: The Kayak Trip

Een adembenemend, sportief en gebalanceerd avontuur

The Kayak Trip is een onvergetelijk avontuur om verschillende redenen. Zo kom je in acht dagen langs de allermooiste highlights van de King of Fjords. De adembenemende natuur die je er tegenkomt zul je echt nooit vergeten. De trip geeft je de mogelijkheid om je middenin de prachtige, ongerepte natuur te bevinden en het fjord op een unieke manier te verkennen.

Dit brengt ons meteen op een andere reden waarom de trip zo bijzonder is, namelijk het sportieve aspect. Je gaat namelijk niet alleen met een kajak, maar ook wandelend op pad. Je kunt ervoor kiezen om dit geheel op eigen houtje te doen. Aangezien Noorwegen niet heel makkelijk is om alleen te verkennen, staat er ook een Kayak Trip trailmap en een app met een noodknop tot je beschikking. Op die manier wordt jouw veiligheid tijdens de trip gewaarborgd. Verder zijn de kajakgidsen 24/7 beschikbaar om je het kajakken bij te leren wanneer dat nodig is.

Om de reis voor iedereen behapbaar te houden, krijgen alle deelnemers een goed gebalanceerd weekprogramma mee tijdens The Kayak Trip. Je legt in zes dagen ongeveer 80 kilometer met je kajak af. Er wordt hierbij rekening gehouden met een goede afwisseling tussen kajakken en hiken. Het leuke is dat je zelf kunt bepalen hoe zwaar elke dag is. Zin in wat meer uitdaging? Dan pas je het programma gewoon een beetje aan.

Twee personen in het Naerøyfjord in Noorwegen.
Credits: Michiel Annaert – The Kayak Trip

De onvergetelijke route van The Kayak Trip

De route begint in Fresvik en verloopt in een lus, waardoor hij ook weer eindigt bij het vertrekpunt. Fresvik is een klein dorpje dat omringd wordt door bergen. Tot 1976 was het dorp zelfs alleen bereikbaar met de boot. In Fresvik krijg je een briefing van je gids, waardoor je meer te weten komt over de interactieve app en het zeekajakken zelf. Hierdoor kun je volledig voorbereid aan het avontuur beginnen.

Vanuit Fresvik beland je meteen in het Naerøyfjord. Via een zijarm van het Sognefjord ga je door naar het Aurlandsfjord. Je kunt ervoor kiezen om tijdens The Kayak Trip het kayakken af te wisselen met onvergetelijke hikes. Deze hikes zijn door de organisatie uitgestippeld, dus je hoeft alleen maar te genieten van de prachtige omgeving.

De route van The Kayak Trip.
Credits: The Kayak Trip

Hoe zit het met het overnachten?

Wanneer je deelneemt aan The Kayak Trip, overnacht je de meeste nachten in een tent in de prachtige natuur van de fjorden. Alleen de eerste en de laatste nacht breng je door op het basecamp. In tegenstelling tot Nederland, heeft Noorwegen het allemansrecht. Dit recht bepaalt dat wildkamperen is toegestaan. Het is echter niet altijd eenvoudig om een geschikte slaapplek te vinden in de steile valleien. Gelukkig zijn er de ervaren gidsen die je elke dag een goede slaapplek aanwijzen. Zo kun je heerlijk ontspannen genieten van de prachtige uitzichten van de fjorden.

Kamperende mensen in het Naerøyfjord in Noorwegen tijdens The Kayak Trip.
Credits: Michiel Annaerts – The Kayak Trip

Boek nu een fantastisch avontuur met The Kayak Trip

Enthousiast geworden over een onvergetelijk avontuur in de Noorse fjorden? Boek dan nu jouw kajak avontuur en voor je het weet zit jij te genieten van de adembenemende natuur van Noorwegen. De data waarop The Kayak Trip dit jaar plaatsvindt zijn:

  • 13-07-2024 t/m 20-07-2024
  • 20-07-2024 t/m 27-07-2024
  • 27-07-2024 t/m 03-08-2024
  • 03-08-2024 t/m 10-08-2024
  • 10-08-2024 t/m 17-08-2024
  • 17-08-2024 t/m 24-08-2024
  • 24-08-2024 t/m 31-08-2024
  • 31-08-2024 t/m 07-09-2024

Wees er snel bij, want sommige trips zijn al bijna vol. Wanneer je deelneemt aan The Kayak Trip ben je verzekerd van een fantastisch avontuur door prachtige fjorden met ongerepte natuur.

Twee personen bij een waterval in het Naerøyfjord in Noorwegen tijdens The Kayak Trip.
Credits: Michiel Annaerts – The Kayak Trip

FAQ

Wanneer vindt The Kayak Trip plaats?

De achtdaagse kajak trip vindt plaats in de zomer van 2024. Je kunt jouw trip elke zaterdag starten van half juli tot eerste week september.

Hoeveel kost een deelname aan The Kajak Trip

Wanneer je de trip met early bird boekt, start de prijs vanaf €680,-. Je hebt dan de trip inclusief een kajak, peddel, zwemvest, overnachtingen, uitgestippelde route, instructies van ervaren gids(en) en de interactieve app met noodknop. Je kunt ervoor kiezen om een survival foodpack en kampeermateriaal erbij te huren. Een survival foodpack kost €107,- en het huren van kampeermateriaal €79,-.

Voor wie is The Kayak Trip geschikt?

De gemiddelde leeftijd van de deelnemers van de trip is 32 jaar. Er wordt aangeraden om alleen deel te nemen aan de trip als je 16 jaar of ouder bent. Je kunt ervoor kiezen om alleen of met een groep te komen. Het is wel handig als je een goede basisconditie hebt en fysiek ook wat aan kan, want de trip is een sportieve uitdaging. Aangezien je je een groot deel van de reis in een kayak in het water bevindt, is het verplicht dat je minstens zwemdiploma A in je bezit hebt.

ActiviteitEuropaGeorganiseerde reizenKano & kajakNoorwegenScandinaviëTheOutdoors.nlTravelbaseWatersporten

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.