The North Face Bottle Source is gemaakt van verzameld plastic uit de Alpen

door

The North Face en duurzaamheidsliefhebbers opgelet! Er is zojuist weer een epische collectie gelanceerd, die er niet alleen mooi uitziet. Naast functie en vorm, is er aan de nieuwe The North Face Bottle Source collectie ook duurzaam. De limited edition Bottle Source collectie is namelijk volledig gemaakt van single-use plastic dat is verzameld in de Alpen. Zo heb jij een duurzaam shirtje, maar draag je ook een steentje bij aan schonere bergen.

The North Face Bottle Source

In totaal is er ruim 18.000 kilogram aan single-use plastic flessen verzameld uit de Alpen. Van de prachtige Alpenweiden, tot aan de mooiste summits. Het gevonden plastic is er allemaal in verwerkt. De Bottle Source collectie is een  prachtige weerspiegeling van de visie van The North Face. Het kledingmerk wil de ontdekking van de aarde graag mogelijk en meer toegankelijk maken, maar wel met de bescherming van de natuur als topprioriteit.

The North Face Bottle Source collectie header

Bewustzijn voor iedereen

Met de aankoop van de Bottle Source collectie betekent het dus niet dat je jouw steentje al hebt bijgedragen. Zorg er dus altijd voor dat je het leave-no-trace principe handhaaft en geen vuil laat slingeren. The North Face zelf heeft met deze exclusieve Bottle Source collectie ook als doel om bewustzijn te creëren voor de gigantische hoeveelheid afval die we massaal achterlaten in de natuur.

De The North Face Bottle Source collectie

In eerste instantie is de Bottle Source collectie als limited edition verkrijgbaar. Deze collectie zijn momenteel alleen t-shirts met korte of lange mouwen. De collectie is momenteel verkrijgbaar in verschillende The North Face winkels en online.

Donatie aan de Summit Foundation

Naast dat je helpt met de opruiming van afval in de Alpen, doneert The North Face ook bij elk shirt een euro aan de Summit Foundation. De Foundation draagt bij aan de bescherming van de natuur in de Alpen en zorgt onder andere voor opruimprogramma’s.

The North Face Bottle Source collectie

AlpenDuurzaam levenThe North FaceTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.