5x de meest avontuurlijke tips voor een reis naar St. Eustatius

door

St. Eustatius is een prachtig groen eiland in de Caraïben en staat ook wel bekend als de ‘Golden Rock’. Deze bijnaam heeft het te danken uit de tijd waarin het eiland het bloeiende handelscentrum van het Caribisch gebied was. Het groene eiland is het op één na kleinste eiland in de Caraïben, maar zeker niet eentje om te missen tijdens een reis naar het Caribisch gebied. Juist voor wie buiten de gebaande paden op reis wilt, de drukte wilt omzeilen en houdt van wandelingen in de meest indrukwekkende flora en fauna, is dit the place to be. Met deze vijf avontuurlijke tips word je reis naar St. Eustatius een onvergetelijke ervaring. 

5 tips op St. Eustatius

Beklim de Quill vulkaan

Een hike op St. Eustatius is een ervaring die natuurliefhebbers niet snel vergeten. Eén van de meest adembenemende hikes brengt je naar het centrale punt op het eiland: the Quill. Deze 2.000 meter hoge, slapende vulkaan is het absolute hoogtepunt (letterlijk en figuurlijk) van de natuur op St. Eustatius. Wandel door de diverse regenwouden in ongeveer twee uur naar de top van de vulkaan. Eenmaal boven word je beloond met prachtig uitzicht. Niet alleen op St. Eustatius zelf, maar ook op omliggende eilanden zoals St. Maarten en St. Barth. Een meer on top of the world gevoel dan dit krijg je niet.

De Quill vulkaan

Ontdek wonderlijke koraalriffen

De onderwaterwereld van St. Eustatius is een waar paradijs voor duikers. De wateren rondom het eiland zijn beschermd, waardoor de oceaan rijk is aan indrukwekkende koraalriffen en historische scheepswrakken om langs te zwemmen. Van een regenboog van honderden vissoorten tot verschillende soorten zeeschildpadden. Deze zeldzame biodiversiteit laat je verrassen. Voor unieke duiklocaties breng je een bezoek aan Double Wreck en Bluebead Hole. Nog in voor een andere duik? In totaal zijn er 36 duiklocaties aangewezen waar iedereen vrij is om te duiken. Dit zorgt ervoor dat de rest van de gebieden niet gestoord worden.

Hike door de ongerepte natuur 

Liever met je voeten op de grond? Naast de Quill zijn er ook andere routes op het eiland die je zeker niet wilt overslaan. Denk hierbij aan Boven National Park. Ondanks de korte afstand van de Quill vulkaan, bestaat de natuur in het Boven National Park uit een een compleet ander landschap. De verschillende paden brengen je langs een rotsachtig landschap met vele cactussen. Kijk daarnaast uit voor felgekleurde hagedissen en leguanen en luister naar de geluiden van kolibries die door het dichte bos galmen. 

Neem deel aan een historische fietstocht 

St. Eustatius is een eiland met een rijke historische achtergrond. Een avontuurlijke manier om het eiland beter te leren kennen is gedurende een fietstocht. Met de fiets kun je je snel van de ene bezienswaardigheid naar de andere verplaatsen, zodat je uiteindelijk zoveel mogelijk van het eiland te zien krijgt.  Laat je onderweg verbazen door de ongerepte natuur. Vergeet tijdens een fietstocht zeker niet om St. Eustatius Historical Foundation Museum, Fort de Windt en Fort Oranje te bezoeken. Stuk voor stuk hebben deze plekken een speciale rol in de geschiedenis van St. Eustatius gespeeld. 

Fort Oranje

Overnacht in een groen paradijs

Bij een unieke reis hoort natuurlijk ook een verblijf dat alle verwachtingen overtreft. Op St. Eustatius vind je het onlangs geopende Golden Rock Resort aan de voet van de Quill. Het resort telt 32 kamers die geïnspireerd zijn op de omliggende natuur. De avontuurlijke sfeer van het eiland wordt doorgevoerd in het resort en dit komt samen met een wellness centre en diverse mindfulness activiteiten. Ook onderhoudt het resort meerdere tropische tuinen waar wel 30.000 verschillende planten en bloemen te vinden zijn. Neem een duik in een van de twee zwembaden of ga uiteten bij het luxe à la carte restaurant Breeze. Vanaf elke plek heb je eindeloos uitzicht op de zee en buureilanden St. Barth en St. Maarten. 

Golden Rock Resort

Midden- en Zuid-AmerikaNederlandTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.