Photo by Awar Meman on Unsplash

Dit zijn 8 unieke Campspace plekken in Nederland

door

Een weekendje wandelen is pas echt compleet als je ook op een mooie plek overnacht. Deze plekken zijn paradijselijk mooi en gewoon in ons eigen kleine kikkerlandje. Op sommige plekken kun je terecht met je eigen tent, maar op een aantal plekken staat de accommodatie al voor je klaar. Soms is die luxe ook wel even lekker. Al deze plekken zijn te boeken via Campspace!

Unieke Campspace pareltjes

1. Ecocamping in Groningen

Deze Eco Campspace ligt op het terrein van een landhuis met moestuin. De camping is in de grote omliggende tuin, daar is meer dan genoeg plek voor tenten. Verder is het een fijn terrein om te ontspannen. Even in de hangmat liggen, aarden in de grond of opwarmen rond het kampvuur. De omgeving heeft veel wandelroutes, ook kun je ’s avonds wandelen in het ‘Dark Sky Park’ bij het Lauwersmeer. Hier is nauwelijks sprake van lichtvervuiling, zo zie je zelfs de Melkweg en met geluk het noorderlicht

2. Overnachten in een tipi

Een prachtige minicamping waar ze er naar streven om zo groen mogelijk te zijn. Beter kan niet. Ook zelf sta je hier midden tussen het groen, zodat je na een dag wandelen tot rust kunt komen. Je kunt hier slapen in een tipi voor 2, 4 of 6 personen. Ze zijn allemaal compleet ingericht, alleen een slaapzak moet je zelf meenemen. De tipi’s hebben een vuurplaats, dus ook lekker voor op de koudere dagen. 

Campspace tipi

3. Logeren op een proefboerderij

Op Proefboerderij Karmijn word je wakker met het geluid van vogels en als je uit je tent stapt, kun je direct genieten van een prachtig uitzicht. Je kunt hier in je eigen tent slapen, maar ook kiezen voor een klaargezette tent en twee verschillende huisjes. De boerderij ligt dichtbij Nationaal Park de Groote Peel, waar je prachtig kunt wandelen. 

4. Kamperen in een tuin aan de Lek

Hier kun je lekker kamperen in een grote tuin aan de Lek. Je kampeert midden tussen de bloemen en de perenbomen. De tuin heeft simpele voorzieningen, maar een plek om u tegen te zeggen. Langs de lek kun je prachtig wandelen, maar je kunt ook een rustdagje inlassen en een dagje vertoeven op het strand. Of rechtstreeks met de kano de Lek in!

5. Slapen in een tipi of een pipowagen

Ook hier kun je fijn slapen in een tipi. De grote tipi heeft plek voor 3 mensen, maar je kunt ook gebruik maken van de kleinere tipi daarnaast. Zo is er plek voor de hele familie of je vaste wandel- of fietsclubje. ’s Ochtends bij het ontbijt eet je lekker een eitje die je zelf in het kippenhok kunt rapen of pluk zelf de appels en peren uit de boom. Ook hier in de omgeving kun je fijn wandelen, maar er zijn ook strandjes in de buurt om even helemaal niks te doen. 

Campspace tipi of pipowagen overnachten

6. Natuurtuin bij een kunstenaarscentrum

In deze oude boerderij is een kunstenaarscentrum, daarbij is een fantastische natuurtuin. Je kunt je eigen tentje of camper meenemen, maar in de natuurtuin zijn verschillende bouwwerkjes (folly’s) waar je ook in kunt overnachten. Na een dagje wandelen kun je lekker even afkoelen in de natuurlijke zwemvijver. Daarna kruip je lekker rondom het kampvuur.

7. Slapen tussen de koeien

Op deze Campspace boerderij zijn genoeg plekken voor tent, caravan, camper of busje. Op een aantal plekken kun je gebruik maken stroom, maar achter op het veld ga je echt even back to nature. Ga in de omgeving lekker wandelen of fietsen, of help op de boerderij mee met het melken en het voeren van de kalfjes. Op zondag kun je verse broodjes bestellen. Op andere dagen kun je een lekker ontbijtje laten verzorgen. 

Campspace bij de boer

8. Kamperen op een fort

Last but not least: Campspace kamperen bij een fort. De ideale uitvalsbasis voor een weekendje wandelen of fietsen. LAW het Waterliniepad loopt langs het Fort, dus mocht je die wandeling maken, dan kun je hier goed terecht. Verder begint bij de ingang van het fort een Klompenpad, ook ligt de camping aan de NS-wandeling vanuit Gorinchem naar Leerdam. De echte wandelaar kan zijn hart hier dus ophalen. Zelf liever niet je tentje opzetten? Kies dan voor een ingerichte tent of een nachtje in de bunker. 

Campspace bij fort

CampspaceEuropaKamperenNederlandTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.