Prachtige Europese plekken voor een vakantie in de bergen

door

Als de tijd aanbreekt waarin we allemaal weer zonder zorgen op vakantie kunnen, willen we natuurlijk naar een plek waar je even kunt ontsnappen aan de dagelijkse zorgen. Een plek waar je kunt genieten van de natuur en de rust. Dan is een vakantie in de bergen een heel goed plan. Maar wat zijn nou de mooiste locaties in de bergen? Waar moet je dan naartoe? We zetten een paar goede opties voor je op een rij.

Puez-Geisler Naturpark in Zuid-Tirol-vakantie bergen

Vakantie in de bergen

Vakantie in de bergen staat gelijk aan heerlijk frisse lucht, prachtige uitzichten, gezellige berghutten, de tofste outdoor avonturen en genieten van ruimte en vrijheid. Of je nu in de zomer of in de winter naar de bergen op vakantie gaat, de mogelijkheden qua bestemmingen zijn eindeloos. Je kunt naar de Rockies in Canada, de Kilimanjaro in Afrika, de vele achtduizenders in de Himalaya of het juist dichterbij huis zoeken. In de Europa zijn namelijk ook prachtige plekken voor een vakantie in de bergen te vinden. Wat denk je bijvoorbeeld van deze drie toppers?!

Zonsopkomst Ledromeer Lago di Ledro

De Schotse Hooglanden

De Schotse Hooglanden of de ‘Highlands’ zijn, zoals de naam zelf al verklapt, gelegen in Schotland. Als je houdt van wandelen en klimmen is dit een heel geschikt gebied, mede door de prachtige natuur met gevarieerde hoogvlakten en meren. Één van de bekendste meren is natuurlijk het meer van Loch Ness. Kan nooit kwaad om daar een kijkje te nemen, toch? Naast de natuur zijn er ook nog een hoop dieren te bewonderen, zoals steenarenden en roodgekleurde herten. Genoeg te zien dus!

vakantie-bergen
Credits: Connor Mollison – Unsplash

De Dolomieten in Italië

De Dolomieten, te vinden in het noorden van Italië, staat bekend om de steile rotswanden en hoge bergpieken. Naast de bergen zijn de Dolomieten ook in het bezit van uitgestrekte grasweiden en Italiaanse dorpen, waaronder het dorp Madonna di Campiglio. In dit dorp zijn de mooiste routes om te wintersporten, wandelen, klimmen, mountainbiken of zelfs rotsklimmen. Na het actieve deel van deze vakantie in de bergen is er ook nog de mogelijkheid om lekker uit te rusten en jezelf te verwennen in de gezellig berghutten en restaurants. Een perfecte combinatie van mogelijkheden voor activiteit en ontspanning.

wandeling Tre Cime di Lavaredo Drei Zinnen

De IJslandse Landmannalaugar

De bergen van de Landmannalaugar zijn niet zomaar bergen, maar rhyolietbergen. Dit betekent dat de bergen geel, rood, bruin en grijsgroen kleuren, wat zorgt voor een prachtig uitzicht! Deze kleuren zijn ontstaan door de zure lava in het gebied. Na een heerlijke wandeling door deze gekleurde bergen, biedt Landmannalaugar je de mogelijkheid om te baden in natuurlijke, warme bronnen. Ook kun je er een wandeltocht maken over de Laugavegur trail, wat ‘warmebronnenweg’ betekent. Overnachten doe je in berghutten of natuurlijk in je eigen tent. Een vakantie met vele bijzondere ervaringen is een garantie in de Landmannalaugar.

Laugavegur ijsland
Credits: Simone Koster

BergenEuropaTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.