Credits: Pieter de Malsche - Unsplash

Open jij als eerste het wintersportseizoen terwijl je overnacht in de hoogste AirBnb van Europa?!

door


In Valle d’Aosta, Italië, openen ze het wintersportseizoen op een wel heel originele manier. En jij kunt erbij zijn! Mits je snel bent en heel veel geluk hebt. Heb je beide? Dan boek jij misschien wel een bijzondere AirBnb. Eentje waarbij jij op zaterdag 27 november 2021 een uur eerder dan de rest de skilift omhoog neemt om als aller eerste je handtekening te zetten op de vers geprepareerde pistes van het skigebied. Daarnaast mag je voor één nacht slapen in de hoogst gelegen AirBnB van Europa. De AirBnb ligt overigens niet zomaar op een plek in de bergen. We hebben het over 3500 meter hoogte, op de zuidelijke hellingen van de Mont Blanc. Deze getaway heet Suite Skyway Monte Bianco, en is gehuisvest in Punta Helbronner, Europa’s hoogste kabelbaanstation. Need we say more? Zorg dat je er op 23 november om 10:00u als de kippen bij bent. Dat is het moment dat de AirBnb in de verhuur gaat.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Airbnb (@airbnb)

Room with a view 2.0

De kamer zelf wordt speciaal voor deze gelegenheid ingericht. Wat je ervan kunt verwachten is een pluchen bed met warme dekens en zachte kussens. En natuurlijk een adembenemend uitzicht op het Mont Blanc-massief vanuit het enorme kamerraam dat rijkt van vloer tot plafond. Op de begane grond is er nog een eenvoudige badkamer met wastafel en WC. Je leest het goed: er is geen douche. Het is natuurlijk gewoon een gondelstation, zonder hotelfaciliteiten. Er is overigens wel een verwarming, maar houdt rekening met buitentemperaturen van -5°C en -15°C. Een beetje extra thermo-ondergoed kan dus wellicht geen kwaad.

De ultieme overnachting

Verlang jij er ook zo naar om weer te wintersporten? Dan is deze actie toch wel echt het ultieme logeerpartijtje voor jou. Het kost je 190 euro voor een nacht, maar dan heb je ook wat. Het verblijf is namelijk inclusief een ritje met de kabelbaan van de Mont Blanc Courmayeur, een uur voor de officiële opening van het skiseizoen. Je krijgt dus de exclusieve mogelijkheid om van de hellingen van de Mont Blanc af te skiën voordat het seizoen officieel begint. Ook krijg je een retourticket voor de SkyWay Monte Bianco kabelbaan, een speciaal diner in Tavolo dell’infinito bij het kabelbaanstation Punta Helbronner en een ontbijt de volgende ochtend. Maar bovenal dus een verblijf in een speciaal ontworpen pop-up kamer in het kabelbaanstation Punta Helbronner met een panoramisch uitzicht op de Mont Blanc.

AccommodatiesTheOutdoors.nlWintersporten

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

4 reacties. Reactie plaatsen

  • There are many remarkable Airbnb vacation rentals in Europe. From heli-pad in Norway to Florida bungalow designed by the legendary artist Andy Warhol. These Airbnb properties in Europe will make you feel special while breathing some life into your tourist activities.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.