Dit zijn de 10 beste vrouwelijke free-runners ter wereld!

door

Inmiddels ben je misschien al bekend met de sport Free-running. Een sport waarbij je vrij bent om te doen wat je wil, waarbij je je creativiteit kwijt kan en je jezelf steeds meer kan ontwikkelen. Bij Free-running gebruik je de omgeving als jouw speelveld. Je gaat zo snel of sierlijk mogelijk over de obstakels die je tegenkomt. De community van free-runners is nog relatief klein en iedereen is bereid elkaar te helpen. Inmiddels beoefen ik de sport al ruim 5 jaar met veel plezier!

Vrouwelijke free-runners

In de free-run wereld zijn vrouwen flink in de minderheid. Ik denk dat de community voor minstens 80% uit mannen bestaat. Toen ik begon met trainen was ik dan ook overal waar ik kwam de enige vrouwelijke free-runner. Dit vond ik geen probleem want iedereen was super supportive en aardig. Inmiddels wordt de sport steeds groter en bekender en zijn er ook steeds meer vrouwen die de sport gaan beoefenen. Ondanks dat er een redelijk niveau verschil is tussen mannen en vrouwen zijn er tegenwoordig een hoop vrouwen die zeker mee kunnen op het niveau van de mannen. Vandaag zet ik de, naar mijn mening, beste vrouwelijke free-runners op een rijtje!

Wil je meer weten over Freerunning? Lees dan eerst: Freerunnen, een sport die iedereen kan leren.

Sydney Olson

Sydney Olson is een Amerikaanse freerunster en ze is lid van Tempest Freerunning. Ze heeft al meerdere keren meegedaan aan het wereld kampioenschap free-runnen. Hier is ze al verschillende jaren verkozen tot beste vrouwelijke free-runner van de wereld. Niet gek dus dat ze in dit rijtje staat. Sydney staat bekend om haar krachtige moves.

https://www.instagram.com/p/CJT128ZnwUw/

Lilou Ruel

Lilou woont in Frankrijk en is 17 jaar oud. Ze begon al erg vroeg met de sport en is inmiddels één van de beste vrouwelijke freerunners van de wereld. In 2019 mocht ze zelfs meedoen aan Redbull Art of Motion, dit wordt gezien als het wereldkampioenschap free-runnen. Lilou staat bekend om haar enorm flowy (vloeiende) stijl in combinatie met haar moeilijke tricks. Ze zit bij team Badawell.

https://www.instagram.com/p/CJocQf-qqht/

Noa Diorgina

Noa Diorgina is 16 jaar oud en woont in Nederland. Ze traint al sinds dat ze 7 jaar oud is en ze is de laatste jaren enorm snel gegroeid. Ze heeft al bij verschillende wedstrijden het podium weten te behalen. Waaronder bij het Nederlands kampioenschap en bij de Airwipp Challenge in Zweden. Ze is lid van JUMP Freerun in Den haag.

https://www.instagram.com/p/CINKXSenTbn/

Hazal Nehir

Hazal Nehir is 26 jaar oud. Anders dan veel andere vrouwelijke free-runners focust Hazal zich niet op flips maar vooral op Parkour. Ze kan dan ook erg ver springen en heeft veel controle over haar lichaam. Sinds kort wordt Hazal gesponsord door Redbull, hierin is zij de eerste vrouw. In 2019 deed ze mee aan Redbull Art of Motion.

https://www.instagram.com/p/CJERXiFlCD-/

Elise Bickley

Elise Bickley is 16 jaar oud en woont in Engeland. Ook zij is erg jong begonnen met Free-runnen. Inmiddels heeft ze al veel prijzen binnen gesleept. In 2017 won ze de Airwipp Challenge in Zweden, dit wordt gezien als het indoor wereld kampioenschap freerunnen. Elise staat bekend om haar moeilijke en indrukwekkende tricks.

https://www.instagram.com/p/CJmHIgVDXDz/

Camila Stefaniu

Camila is een 18 jarige freerunster uit Brazilië. Ze is begonnen met trainen toen ze 8 jaar oud was. Camila is erg gedreven, zo is ze recent naar Lissabon verhuisd om de sport te beoefenen en haar dromen waar te maken. Camila staat bekend om haar creatieve en flowy parkour lines. Sinds kort zit Camila in het Flow Team van The Motus Project en afgelopen maand heeft ze de Storror Awards gewonnen als beste vrouwelijke freerunner.

https://www.instagram.com/p/CJq856QA0q6/

Miranda Tibbling

Miranda is 16 jaar en woont in Stockholm, Zweden. Ze traint veel in trampoline parken en Parkour gyms. Laatst won Miranda één van de maandelijkse Tempest online wedstrijden. Ze staat bekend om haar krachtige moves.

https://www.instagram.com/p/CFpffrpHycw/

Aleksandra Shevchenko

Aleksandra Shevchenko, ookwel Sasha Sheva is een freerunster afkomstig uit Rusland. Sasha is al lang één van de beste vrouwelijke free-runners ter wereld. Nog voor ik begon met free-runnen werd zij in 2013 verkozen tot best female bij Redbull Art of Motion. In 2017 won ze deze titel nog een keer. Sasha staat bekend om haal cleanen (nette) stijl.

https://www.instagram.com/p/CHdO2a2oeqd/

Naganegi Nene

Naganegi is één van de jongste freerunsters uit dit rijtje. Ik ken Naganegi pas sinds kort toen ik haar zag bij de maandelijkse Tempest online wedstrijden. Deze heeft ze in de maand oktober gewonnen. Ze doet moeilijke tricks en weet deze vloeiend in een run te combineren.

https://www.instagram.com/p/CJlluuIAQsB/

Hanaho Yamamoto

Hanaho Yamamoto is een vrouwelijke free-runner uit Japan. Ze traint al sinds 2009. Ook Hanaho ken ik pas net door de Tempest online wedstrijden, hier presteerde ze steeds erg goed. Hanaho doet moeilijke tricks en combineert deze in haar runs alsof het niets is.

https://www.instagram.com/p/CJlIL2IM57A/

Lees ook: Dit zijn de 10 beste free runners ter wereld

TheOutdoors.nlToplijstenTrailrunning

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel