Alle Canadese nationale parken services gesloten om Corona tegen te gaan

door

Het coronavirus laat scholen, winkels, kantoren en nu ook landen en nationale parken sluiten. De Canadese overheid heeft besloten om de landsgrenzen te sluiten voor buitenlandse toeristen. Daarnaast worden alle Canadese nationale parken gesloten om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Sluiting van Canadese nationale parken door COVID-19

De Canadese premier Justin Trudeau heeft alle services van de nationale parken in Canada per direct gesloten. Zoals hij dat zelf omschrijft:

“What that means for our parks is that pretty much anything with a door will be closed,”

Premier Justin Trudeau
Canadese natinoale parken gesloten Coronavirus

Met ingang van woensdag 18 maart 2020

Na een eerder besluit van het sluiten van de Canadese landsgrenzen, zijn de nationale parken per woensdag 18 maart 2020 gesloten. De sluiting hiervan zorgt ervoor dat er minder binnen het land wordt gereisd en dat er minder snel aan samenscholing in de natuur wordt gedaan.

“I know people would probably prefer to just carry on as normal — I would too. But we all must take all action through social distancing to protect our health and the health of others.”

Premier Justin Trudeau

Onduidelijkheid over de sluiting

Met het opschorten van de services rondom de Canadese nationale parken, blijft het onduidelijk wat de impact is op trails, wandelpaden, uitzichtpunten en wegen door de nationale parken die Canada rijk is.

Banff natinoaal park gesloten Coronavirus

CanadaNationale ParkenNoord-AmerikaTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.