Dit zijn de beste documentaires van David Attenborough

door

Eerder schreven we al over de nieuwste natuurdocumentaire uit de reeks documentaires van David Attenborough: a Life on Our Planet. Naast deze indrukwekkende documentaire heeft David Attenborough er nog een hele hoop meer documentaires op zijn naam staan. Wij zetten de beste documentaires van David Attenborough voor je op een rijtje. Zodat jij de komende tijd niet hoeft te vervelen. You’re welcome!

De naam achter de documentaires; David Attenborough

The man, the myth, the legend David Attenborough, de stem achter ontelbaar veel natuurfilms en documentaires. De Britse bioloog is inmiddels 94 jaar oud en hij heeft, zoals hij zelf zegt, een buitengewoon leven gehad. Vanaf de jaren 50 reisde hij de hele wereld rond om alles wat leeft in de natuur, in al zijn diversiteit en wonderbaarlijkheid vast te leggen. Deze beelden werden gebruikt voor zijn tv programma’s en natuurdocumentaires.

De revolutionaire documentaires van David Attenborough

Hij nam de mensen thuis letterlijk mee in de wonderlijke wereld van ’s werelds mooiste flora en fauna. Dit was erg speciaal voor die tijd, hij liet namelijk dingen zien die zij nog nooit hadden gezien of zelfs waar ze het bestaan niet van wisten. Hij maakte ons bewust van het belang van de natuur. Time to move on. Maak je klaar voor stuk voor stuk prachtige documentaires met adembenemende beelden van de natuur en het dierenrijk, dit zijn David’s beste documentaires!

1. David Attenborough: a Life on Our Planet (2020)

We hadden het er net al over. Deze nieuwe documentaire hoort zeker thuis in dit rijtje. In deze indrukwekkende film probeert David bewustheid te creëren over het effect van de mensheid op de natuur en welke gevolgen dit met zich meebrengt. De film is nu te zien op Netflix. Meer weten? Lees er hier alles over.

2. Our Planet (2019)

In 2019 kwam de natuurserie Our Planet uit. In deze serie laat David zien wat klimaatverandering voor gevolgen heeft voor alle levende wezens in deze ambitieuze documentaire. Our Planet is de best bekeken natuurserie uit de geschiedenis van Netflix.

3. Our Planet – Behind the scenes (2019)

Als je Our Planet helemaal hebt afgekeken, dan ben je misschien geïnteresseerd in de behind the scenes. Hoe werden de intieme scènes met deze zeldzame dieren vastgelegd? Hoe was het om onze planeet te filmen in ’s werelds meest afgelegen habitats? Bekijk deze behind the scenes via Netflix.

4. Seven worlds, One Planet (2019)

Miljoenen jaren geleden scheurden ongelooflijke krachten de aardkorst uit elkaar waardoor er zeven buitengewone continenten ontstonden. Deze documentaireserie onthult hoe er op elk afzonderlijk continent er zich een uniek dierenleven heeft gevormd… Bestel de film hier.

5. Blue Planet 2 (2017)

Nadat het succes van voorganger The Blue Planet die in 2001 uitkwam is er een 2017 een tweede deel uitgekomen: Blue Planet 2. In zeven afleveringen ga je mee op reis naar het leven onder en boven onze oceaan. Van de tropische koraalriffen tot de ijskoude polen van onze planeet. Maar ook rustgevende kustlijnen en onderwater regenwouden die uitgegroeid zijn tot de leefomgeving van de meest buitenaardse wezens en ’s werelds best bewaarde geheimen. Bestel Blue Planet 1 & 2 hier.

6. Planet Earth 2 (2016)

Planet Earth 2 (2016) is de opvolger van de natuurserie Planet Earth, die in 2006 uitkwam. 10 jaar later neemt David ons mee op ontdekkingstocht naar het leven van de wilde dieren in diverse uithoeken van de wereld. Met behulp van de nieuwste cameratechnieken kunnen we de dieren nog dichterbij naderen en ontdekken welke manieren ze hebben gevonden om te overleven in de meest extreme omstandigheden. Bestel Planet Earth 1 & 2 hier.

7. Africa (2013)

Deze serie vormt een tocht door vijf zeer verscheiden delen van dit schitterende continent. Je wordt naadloos meegenomen van ruige, unieke landschappen naar intieme inkijkjes in het leven van de bewoners van Afrika.

8. Frozen Planet (2011)

Frozen planet, in deze 7-delige serie verbeeldt David Attenborough de fascinerende ontwikkeling van de koudste gebieden op aarde. De prachtige, unieke en ontroerende beelden slepen je mee naar de ongerepte natuur van de Noord- en Zuidpool. Bestel Frozen Planet hier.

9. Human Planet (2011)

Deze documentaire reeks bestaat uit 8 afleveringen en is uitgekomen in 2011. Een filmische ervaring die je de meest verbazingwekkende menselijke verhalen ter wereld brengt. Mensen en dieren in het wild overleven in de meest extreme omgevingen op aarde. Bestel Human Planet hier.

10. Life (2009)

Life is een 10-delige serie die in 2009 is uitgebracht. De serie onderzoekt hoe de enorme diversiteit van het leven op aarde is ontstaan – en welke spectaculaire, soms extreme strategieën sommige soorten hebben ontwikkeld in de strijd om het bestaan. Bestel Life hier.

EntertainmentTheOutdoors.nlToplijsten

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.