Eerste editie van de Utrecht Science Park Campus Run

door

Het is bijna zover. Op zaterdag 27 november kan je meedoen aan de gloednieuwe en allereerste editie van de Utrecht Science Park Campus Run. Het is niet zomaar een hardloopevenement maar een echte fun run. Je loopt namelijk dwars door gebouwen én langs highlights van het Utrecht Science Park. Dus woon jij in Utrecht of dichtbij Utrecht en heb je wel zin in een fun run of kan je wel wat hernieuwde motivatie om te sporten gebruiken? Dan is de Utrecht Science Park Campus Run ideaal.

Tijd? Wat is dat?

Precies, je leest het goed. Het leuke aan deze run is dat het niet op tijd gaat. Je tijd wordt dus niet bijgehouden zoals dat bij andere hardloopevenementen wel wordt gedaan. Deze Utrecht Science Park Campus Run is puur voor de fun, voor jong en oud. Het gaat er vooral om dat je plezier hebt en lekker beweegt.

Photo by Tomasz Woźniak

Utrecht Science Park Campus Run parcours

Tijdens het rennen van het parcours kom je ontzettend veel tegen. Zo ren je onder andere door Sportcentrum Olympos, de Botanische Tuinen en het Hubrecht Instituut. Het is dus zeker geen alledaags parcours.

Wanneer je je wilt inschrijven voor dit evenement, dan heb je de keuze uit het parcours met een lengte van 5km of 10km. Ga je voor de 5km? Dan kost de deelname 12,50 euro per persoon en start je om 11.00 uur. Deelname aan het parcours van 10km kost 15 euro per persoon. Wanneer je deelneemt aan dit parcours start je om 10.30 uur. Mocht je nog student zijn, dan heb je geluk. Studenten krijgen namelijk 5 euro studentenkorting. Voor kinderen van 6 tot en met 11 jaar is er een speciale run georganiseerd; de Kids Run. Deze heeft een lengte van 1,5 km en kost 5 euro per deelname. De Kids Run start om 10.00 uur.

Uitgerend? Dan ben je nog niet klaar. Na afloop kan je namelijk gezellig napraten op het finishterrein van het Utrecht Science Park. Deze is speciaal ingericht met horeca. Als aandenken aan deze fun run krijg je natuurlijk een mooie medaille.

Eigen startnummer

Je kan een gepersonaliseerd startnummer krijgen. Je voornaam wordt namelijk op je startnummer gedrukt. Wanneer je dit graag wilt, moet je je wel inschrijven voor 18 november, want daarna verdwijnt deze mogelijkheid.

Steun het goede doel

Op het Utrecht Science Park werken kennisinstellingen, onderzoeksinstituten en bedrijven intensief samen om nieuwe oplossingen te vinden voor een langer en gezonder leven. Hier bevindt zicht ook het Prinses Máxima Centrum. In het Prinses Máxima Centrum richt zich op complexe zorg en research van kinderoncologie. Ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven, is de missie. Deelnemers van de Utrecht Science Park Campus Run kunnen tijdens hun inschrijving een vrije donatie doen aan het Prinses Máxima Centrum. Maar je kan ook zelf geld ophalen. Je kan bijvoorbeeld je eigen actie opstarten op Maximaalinactie.nl en je laten sponsoren door vrienden en familie.

Tip: zorg dat je sportwatch of stappenteller goed is opgeladen, zodat je de volgende ochtend niet met een leeg horloge zit. Dat zou zonde zijn, aangezien veel mensen (en jij misschien ook) het leuk vinden om hun tijd en/of stappen bij te houden.

NieuwsTheOutdoors.nl

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.