Het beste van het beste van de Oostenrijkse Alpen vind je in Ischgl

door

Als ze in Ischgl iets doen, dan doen ze het serieus goed. Kwaliteit staat er absoluut hoog in het vaandel. In het dorp vind je de beste hotels, restaurants, champagnebarren, nachtclubs, winkels en andere faciliteiten. Ook de pistes en liften zijn van top kwaliteit. Ideaal om urenlang kilometers te vreten tijdens het wintersporten. Het is the place to be voor de fanatieke skiër, die gaat voor het beste van het beste. Het beste voor zichzelf, het beste van Ischgl én het beste voor de wereld.

beste van ischgl

De beste pistes van Ischgl

Wat opvalt aan Ischgl is dat ze skiën en snowboarden serieus nemen. De liften worden steeds moderner (lees: kuipstoeltjes en stoelverwarming) en sneller. De pistes zijn breed en lang. En er zitten een aantal lekker steile jongens tussen. Een van onze favoriete pistes in Ischgl is nummer 4. Een lange, zwarte afdaling waar je goed gas kunt geven. Een andere populaire piste onder de expert wintersporters is 14a, bij de Lange Wandbahn. Natuurlijk zijn er nog veel meer fijne pareltjes te vinden. We kunnen alleen maar aanraden om ze zelf te gaan ontdekken.

beste van ischgl

Verleg je grenzen

Wil je letterlijk je grens verleggen, ga dan voor de Smokkelaarsroute. Vroeger, in de oorlog, werd dit gedeelte van de bergen gebruikt om spullen te smokkelen. Tegenwoordig is het een fantastische dagtocht voor skiërs en snowboarders, waarbij je ook delen in buurland Zwitserland aflegt. Je hebt de keuze uit een bronzen, zilveren en gouden versie van de route. Brons is tof voor de rustige skiërs en snowboarders. Ga je voor goud, dan ben je als geoefende wintersporter al snel zo’n 4 à 5 uur onderweg. In de iSki Ischgl app kun je precies tracken welke afdalingen je hebt gedaan en hoe je rankt ten opzichte van mensen die je dit seizoen zijn voorgegaan.

Funtip

Sleeën is hot! Steeds meer wintersportgebieden zoeken naar aanvullende manieren om hun gasten te vermaken. Sleeën blijkt daar een populaire invulling van te zijn. Ook in Ischgl kun je sleeën. Maar zoals het Ischgl betaamd, pakken ze het daar nog net iets beter aan. In Ischgl kun je namelijk twee keer per week ‘avond sleeën’. Je gaat met de Silvrettabahn (gondel) naar boven en mag de volledige dalafdaling op je sleetje naar beneden scheuren. Wil je het plaatje compleet maken, ga dan eerst kaasfonduen bij Vider Alp, een tof restaurantje bovenop de berg. Na het eten glij je lekker naar beneden, waar de apres ski barretjes nog vol leven op je wachten.

beste van ischgl

En nog even dit

Ondanks dat Ischgl gaat voor meer, meer, meer , denken ze zeker niet minder aan onze wereld. Een dagje skiën in Ischgl is namelijk volledig klimaatneutraal. De liften worden niet aangedreven door diesel, maar vooral door waterkracht. Het eten in de restaurants komt van lokale boeren en veel horeca is uitgerust met zonnepanelen op het dak. In de afgelopen jaren werden maar liefst 10.000 bomen gepland in en om Ischgl. De piste bullies zijn uitgerust met een gps systeem waarmee ze precies de sneeuwhoogte kunnen meten en dus heel gericht sneeuw kunnen verplaatsen en onderhouden. Bovendien kunnen sneeuwkanonnen hierdoor ook heel gericht worden ingezet. Deze jongens rijden nu nog op brandstof, maar worden binnenkort vervangen door hun hybride opvolgers. En zo zijn er nog veel meer voorbeelden van hoe Ischgl zich inzet voor een betere wereld. We like!

beste van ischgl

AlpenBergenEuropaOostenrijkTheOutdoors.nlWintersporten

Delen op socials

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.